bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Dieťa 44, 2. vydanie

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:2.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 6,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Dieťa 44, 2. vydanie

Lev Demidov je dôstojník Ministerstva štátnej bezpečnosti, predchodcu neslávne známej tajnej polície KGB. Je síce charakterný a poctivý, no Stalinove politické praktiky z neho urobili chladného vykonávateľa rozkazov svojich nadriadených. Tí mu pripomínajú, že v Sovietskom zväze bola odstránená každá forma vykorisťovania, preto v spoločnosti neexistuje zločin. Lev je ochotný uveriť tejto ilúzii, napriek tomu, že prenasleduje a trestá zradcov mladého štátu.
Keď sa na železničnej trati v Moskve objaví telo mŕtveho chlapca, Demidova okamžite informujú, že išlo o nehodu, nie o zločin. V tomto duchu a z pozície svojej moci presvedčí chlapcovu rodinu aj očitých svedkov, že sa zločin nestal. Postupne si však uvedomí, že v „dokonalom“ Rusku 50. rokov vyčíňa masový vrah, a tak neposlúchne rozkaz a pokračuje v pátraní na vlastnú päsť. Prípad nadobúda čoraz jasnejšie kontúry a Demidov upadá do nemilosti. Jeho žene Raise hrozí nebezpečenstvo a situáciu komplikuje nález ďalšieho brutálne zavraždeného dieťaťa…

Preložil Richard Cedzo.

Dostupné verzie titulu

Dieťa 44, 2. vydanie Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Dieťa 44, 2. vydanie

Originálny názov: Child 44

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Tak tato kniha ma dostala (Veronika, 30.7.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak túto knihu vrelo odporúčam :) Keď som ju začala čítať veľmi ma nenadchla,pretože tento žáner veľmi neobľubujem, no keď som čítala ďalej postupne si ma táto kniha úplne dostala. Aj keď štýl autora ma veľmi neoslovil príbeh bol naozaj super. Môžem len vrelo odporúčať, tento príbeh vás dostane:)

Super (Sabína, 9.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha je výborná od začiatku až po koniec. Je veľmi napínavá a pútavá a veľmi sa mi páčil autorov pohľad a opis doby, v ktorej sa kniha odohráva. Sledovať a prežívať s hlavnou postavou jej príbeh je pri niektorých knihách ťažké ale táto kniha je taká pútavá, že sa dá ľahko vžiť do celkového deja. Páčilo sa mi, ako autor opísal najskôr prvotný luxus, ktorý prinášala práca dôstojníka a neskôr vyrovnávanie sa celej Levovej rodiny, keď o všetko prišli. Taktiež sa mi páčilo spojenie vraha s Levom a celkové vyvrcholenie príbehu.

Kniha dieťa 44 (Jarmila Čopáková, 2.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je to veľmi smutná ale zaujímavá kniha a ma zaujímavy koniec mne sa strašne páčila ked som ju čítala... za necelý týždeň som ju prečítala... samozrejme prečítala by som ju už skôr ale boli aj iné povinnosti... No pre mňa ta kniha bola najlepšia aj autor mi veľmi sadol... :)

Výborné a prekvapivé (Piško, 12.6.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Aj kniha ale aj film boli veľmi pútavé a zaujímavé, bez zásadných častí, kde by sa čitateľ a potom aj divák nudil. Bolo zaujímavé sledovať film po pár mesiacoch od prečítania knihy. Sledovať nejaké tie odchylky. je zaujímavé, ako sa autor venoval tejto tematike, hoci sa ho vzhľadom na jeho vek vôbec netýkala ani doba a ani prostredie. Pripomína to trochu celú ideu, ktorú máme v našich končinách bližšie ako v prípade Británie, odkiaľ autor pochádza. Niečo z tej atmosféry sa mu predsa len podarilo, aj keď niektoré názory hovoria, že je kniha plná historických nesúvislostí. Koniec koncov, nejde predpokladám o popis konkrétnych skutočných udalostí, no inšpirácia tu je veľmi silná z mnohých dokumentov a príbehov.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je tri krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Lev vstúpil do hlavnej chodby a premýšľal, aké to asi je, keď niekoho vedú dolu do suterénu bez možnosti rozlúčiť sa či požiadať niekoho o pomoc. Súdny systém možno celkom obísť. Lev sa dopočul o väzňoch, ktorí ležali opustení celé týždne, a lekári boli pri nich len preto, aby skúmali bolesť. Naučil sa prijímať, že tieto veci existujú nie pre ne samotné. Mali dôvod, väčšie dobro. Boli tu preto, aby zastrašovali. Teror bol nevyhnutný. Teror chránil revolúciu. Bez neho by padol Lenin. Bez neho by padol Stalin. Prečo tajní agenti MGB strategicky ďalej úmyselne šírili fámy o tejto budove, o ktorej sa šuškalo v metre alebo na zastávke električky, akoby roznášali medzi obyvateľstvom vírus? Strach sa pestoval. Strach bol súčasťou ich práce. A na tejto úrovni, teda aby strach pretrval, bolo potrebné ním ľudí neustále kŕmiť.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x