bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Som mama

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:296
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Lepšia cena: 12,52 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,81 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,90 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Som mama

Úspešná slovenská herečka, moderátorka a kreatívna autorka vtipných prúžkovaných tričiek Kristína Farkašová je šťastnou mamou dvojičiek. O svojich skúsenostiach s tehotenstvom a materstvom začala písať blog a ten oslovil množstvo mamičiek. Pre všetkých, ktorým je jej humor blízky a téma sa im zdá viac než príťažlivá, vydáva knihu, v ktorej sa hrdo hlási k tomu, čo jej robí najväčšiu radosť: Som mama!

Ilustroval Boris Farkaš.

Dostupné verzie titulu

Som mama Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Som mama

Objednávací kód NA202609

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Veselá oddychovka pre každú ženu (Mirka, 12.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nie som mama. Ale knihu som si napriek tomu kúpila a prečítala som ju. A dobre som urobila. Dávno som sa tak nenasmiala. Keď deti mať budem, možno sa už až tak smiať nebudem. Každopádne, s Kristínou Farkašovou sme na jednej vlne, páči sa mi jej štýl písania, ľahkosť, s akou ukladá slová a vety na papier, sarkazmus, cynizmus a hlavne nadhľad. Hovorí sa, že materstvo je najkrajším poslaním a obdobím v živote ženy. Nuž, nie vždy je to med lízať a materská dovolenka rozhodne nie je dovolenkou. A už vôbec nie, keď na svet privediete dvojičky. Je to nielen dvojnásobná radosť, ale aj dvojnásobné starosti. Keďže mám o desať rokov mladších bratrancov-dvojičky, ktorí boli celé dni na mne nalepení, keď sme boli cez prázdniny u babky, presne viem, čo má na mysli, keď píše, že „konečne sa necítim na záchode opustená. Nikdy tam nie som sama.“ Knihu odporúčam všetkým ženám, ktoré majú zmysel pre humor a chcú si oddýchnuť napríklad po náročnom dni v práci alebo si spríjemniť cestu autobusom či vlakom. Určite im vyčarí úsmev na tvári. Alebo sa budú nahlas smiať ako ja. Dávam 5 hviezdičiek a teším sa na ďalšie časti, ktoré už čakajú na poličke.

Kniha na 1 hlt (Elena Tokárová, 29.6.2016) Odpovedať

Super oddychovka pre zeny na materskej, ktore nemaj7 sily na nejake "tazke" hlbave citanie

Som mama (Ivana Bobríková, 26.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi vtipná kniha pre matky aj (ne)matky, ktoré majú zmysel pre humor :) Odporúčam ju každému!!! Dávno som sa tak nenasmiala ako pri tejto knihe :)

ze by pisala o mne? (Naďa Holečková, 21.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
mam iba jedno dieta, zato chlapca ako sa patri. ziadne take kde ho dam tam ho najdem. takze sme zazili vela podobnych situacii. skoda ze som tuto knihu necitala skor, ono by sa ani nedalo. lebo ked bol moj syn vo veku dvojiciek, tie asi neboli este ani na plane. kniha je ale super a po dlhej dobe sa pri citani nahlas chechtam

uzasne, lahke citanie (Veronika, 21.6.2016) Odpovedať

dakujem za tuto knihu, kdze som single mama, nie vela casu som mala na prcitani ale ked bol nas strasn rychlo som ju prcitala, len by to chcfelo pokracovanie :)

Som mama (Zdenka, 21.6.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
Som sa všeličo dozvedela, aj zasmiala :) Príjemné čítanie

Pozitívno-negatívna :) (Lenka Dzuríková, 9.6.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha pre nematky možno odstrašujúca, alebo možno najlepšia príprava, pre jednomatky znervozňujúca - alebo malá facka - na čo sa mi jednomatky sťažujeme, napriek chvíľkovým úletom plne realistická - mnou matkou potvrdená, plná humoru a "nadsádky" - ľahké čítanie. Človek ňou nazrie do novopečeného materstva známej herečky a zistí, že... prečítajte si a uvidíte :)

Výborné (Monika Mihalačová, 9.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úžasná, ľahká, vtipná, veselá........... samé pozitíva. Aj o vyčerpávajúcich veciach hovorí s nadhľadom až máte pocit, že všetko je malina. Malina to síce nie je, ale jej prístup vám ukáže, že aj ťažké momenty sa dajú zvládnuť s humorom.

Dik, Kristina !! (Danka, 8.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nikdy som nesledovala Kristinin blog.Dlho som netusila ze existuje nejaka Kolacova a uz vobec nie kto to je.Kristinu som poznala zo serialov a relacie Postav dom... :-) do oka mi padla na Facebooku ked niekto z mojich znamych olajkoval jej status.Mrkla som,prelustrovala par jej statusov a dost som sa bavila.Ked neskor avizovala ze zazitky s dvojickami prepisala na knihu,vedela som ze ju chcem.A tak aj mam.Pacila sa mi.Bavila a pobavila ma.Velakrat som sa smiala tak ze zvysok pritomnych v izbe nechapal.Kristina jednoznacne ma zmysel pre premenu casto aj vaznych veci na srandu.A kedze sarkazmus je blizky mojmu srdcu,uplne to u mna vyhrala.Citala som vela nespokojnych recenzii v zmysle "vobec nieje vtipna,je skor trapna" alebo "kniha je skoda penazi,iba do nej prepisala to,co pisala v blogu,vsak evrace sa hodia vzdy".Najviac ma vsak hnevali poznamky typu "no boze takato pise knihu,aj ja mam dvojicky a nezblaznim sa" plus "Kristina je nesympaticka,posobi arogantne,dolezito a to co tam pise vobec nieje pravda." Pytam sa - ako to mile kritizujuce viete ked uz z principu si knihu nekupite?? Nech je Kristina aka chce.Moze byt namyslena,moze byt arogantna,moze si vymyslat. Je mi to uplne fuk.Pre mna je dolezite ze mi jej kniha rozveselila pochmurne vecery,ze sa vdaka nej viem na svoje mamickovske starosti pozriet aj inym okom,ze z jej podnetu neberiem ulohu mamy ako sutaz o dokonalost ale sa snazim divat na veci obycajnymi ocami a viac chapat svet deti.Kristina, dik ;-)

Som mama - vtipná, pozitívna ...jednoducho úžasná (Janka, 2.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kristína prostredníctvom svojej knihy určite pozdvihla úroveň kníh o "mamičkovaní". Poskytuje dokonalé odreagovanie, každodenné rituály s deťmi premenila na pútavé dielo. Miestami som si myslela, že píše aj za mňa... Ako prežiť materskú dovolenku v zdraví (dieťaťa a aj svojho vlastného) a nezblázniť sa? Jednoznačne brať realitu s humorom. Toto sa Kristíne podarilo pretaviť do literárnej podoby. Ak ste mamou a zažívate mamičkovské radosti a starosti zistíte, že nie všetko treba brať smrteľne vážne a zmena uhlu pohľadu vnesie do mamičkovania nový vietor. Nevravím, že so všetkým v tejto knihe sa osobne stotožníte: každý človek je iný charakter, každá mama je iná mama. Ale fantasticky sa pobavíte! Pre mňa ako matku to bol skvelý relax, milé pobavenie... Tuto knihu som zhltla naozaj na jeden šup.Túto knihu som kúpila mojej sestre na Vianoce 2015 a poradila mi to kolegyňa v práci. Myslím, že som urobila naozaj dobre, lebo kniha sa sestre veľmi páčila a dokonca aj tetovačky, ktoré boli v nej. Sama som si knihu prečítala. Je napísaná veľmi humorne, ale aj pravdivo. Naozaj sa teším, že som túto knihu mohla darovať a sestre urobiť radosť.Určite sa k nej ešte veľakrát obidve vrátime. Stačí, že si prečítate kúsok a pochopíte. Už ju viac nepustíte, kým ju nedočítate. Vrelo odporúčam (a nie len mamám). A ak mamou nie ste, tiež sa určite pobavíte - zatiaľ však na účet niekoho iného :)

Kristína Farkašová Som mama (Daniela Šurláková, 2.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi rada by som si prečítala túto knihu,čítala som jej blogy v časopise a boli vtipné,zábavné tie jej dcérky sú rozkošné

Super kniha (Mária Lednická, 2.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je to skvelá a vtipná kniha vhodná pre mamy všetkých generácií :) Každá z nás sa v tom nájde :)

MDD vs SOM MAMA (Martina B., 2.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Včera bolo MDD no pre mňa je tento deň narodeninovým dnom.Knihy sú moja vášeň tak som si povedala,že niet lepšej oslavy ako večerné čítanie knihy od Kristinky.Tuto jej knihu už čítam 3x a vždy ma baví viac a viac,pretože som ponala materstvo ako ona a láskou, humorom a bojovnou odhodlanosťou.Odoprúčam ju prečítať VŠETKÝM ženám či už matkami sú...budú ...alebo chcú byt

Smiala som sa celý čas (Anna Berthotyová, 1.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
pôvodne som čítala koláčovej blog. V knihe je toho viac, má milé ilustrácie a pravé koláčové tetovačky. Vďaka tejto knihe som sa zmierila s prípadnými dvojčatami a odpustila slovenskej literatúre ;) Ak sa potrebujete zasmiať (a nielen na MD) Som mama je zaručená zábava.

Som mama - aj ja (Žažová M., 1.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vtipná kniha ako stvorená na čítanie pre mamičky na MD, ktoré si pri všetkých povinnostiach okolo bábätka nájdu aj čas na čítanie. Bavila som sa pri nej a občas to skončilo aj hlasným smiechom. Záložka v knihe je super nápad, často som kvôli bábätku musela knihu odkladať a nakoľko sú v knihe krátke články /kapitoly/ ľahko sa pokračuje v čítaní aj o niekoľko dní.

Proste brutalitka (Lucia Polyova, 1.6.2016) Odpovedať

Tak no a k tejto knizke nemala som na plane ju ani citat ani si ju kupit...no a priatelov brat ju dostal aj z venovanim priamo od Kristinky co bolo super vraj je to uzasna zenska ktorej fandi no tak kedze rada citam knihy tak som si ju no z nuda zacala tyzden a co sa nestalo no ja som sa od nej nevedela odtrhnut a precitala som ju cca za take 2 hodinky ani nie no ako opisuje svoje deti a tie obycajne situacie tak humorne ponala no proste super knizka ktora nema chybu ja som bola spokojna a ked si toto tie decka precitaju tak budu od smiechu plakat co ich mamina popisala lebo lepsiu knizku akoze takymto tonom ponatu som v zivote necitala :) nemalo to chybu

Skvelá knižka (Marianna Knytlová, 1.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som doslova zhĺtla na posedenie. Ľahko sa číta a ja som sa v nej našla. Tiež mám deti takže som častokrát veľmi dobre vedela o čom hovorí. Nasmiala som sa pri nej a skvele som si oddýchla. Naozaj ju vrelo odporúčam, naozaj vynikajúca knižka.

paradne som sa zabavila (Žabkova K., 1.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Som momentalne mamicka na rodicovskej "dovolenke" a ak mam popri dvoch detoch troska casu snazim sa siahnut po nejakej knihe o ktorej viem ze stoji zato a tato kniha je jednou z nich. Hned po prvych stranach som sa do nej zamilovala a co som sa pri nej nasmiala. Je to uzasna kniha plna realnych veci v spojeni s humorom. Vo vela veciach sa tam clovek najde. Ja mam dve dcery ale je medzi nimi vacsi vekovy rozdiel no to co Kristina napisala v knihe ake psycho to niekedy je a naozaj je to psycho ale bez nich si to uz nevie clovek predstavit. Knihu vrelo odporucam a dufam ze takychto skvelych knih bude na tehu coraz viac

Knižku odporúčam (Kralička, 11.12.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
úplne že odporúčam. Knižka je vtipná, dobre sa z nej číta, baví a vzbudzuje záujem aj u kamarátiek. Rada by som podotkla že deti nemám a po tejto knihe mať ani nebudem. :-) to bol vtip. Chcem ich, ale nie naraz.

Som chlap, ale bavil som sa (Juraj Bočko, 22.10.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Som chlap. Túto knihu som nechcel čítať. Bola doma, zaujala ma obálka a meno autorky. Prečítal som prvých pár strán a neskôr som si uvedomil, že som prečítal 70 strán, takže už bolo hlúpe hovoriť, že len skúšam či ma kniha vcucla, alebo nie. Vcucla. Toto nie je sonda do života matky dvojčiat, to je sonda do sveta mladých mamičiek a trápenia, ktoré deti dokážu priniesť a predsa ich za to budeme milovať, lebo to je život a tak to musí byť. Kristína sa dobre popasovala aj s výchovou a aj písaním. Podarila sa jej zábavná kniha. Keby to bolo niekde na internete tak sa na to vykašlem. Toto chcelo knihu a takto príjemnú do ruky, akú vytvorila teraz. Taký papier som nevidel. Vzadu sú dokonca tetovačky na pár stranách, ale to už nie je pre mňa. Som chlap, nie som gay ani zženštilý, skrátka zaujalo ma to a bavil som sa.
Všetky komentáre (20)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má mačka?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Text © Ela a Matilda
yyyyyyyyyygflsdafchjbpôvhhnxô nx§vô nvxcôv lbn§ôv ônslcnb lx.nl.mksôao kxcnjxdosiôhvndisvisdjlhvncjksvh nxôyjv hôvj ôskvjk§ôysxvj§kodjxYKcs§lskcnô nc

Preklad do dospeláčtiny
Sme veľmi prekvapené. Keď nás mama uloží do postieľok, povie, že musíme spať, lebo ona ide variť polievku. A tak spíme, lebo polievku ľúbime. Teraz sa dozvedáme, že naša mama po nociach vypisuje nejaké čudné články, v ktorých nás nazýva knedľami a strašne si vymýšľa. Nič z toho nie je pravda! Chceli by sme mame odporučiť, aby po nociach nevypisovala srandičky, ale aby radšej spala. Nebude nás potom ráno o piatej zbytočne presviedčať, že treba spať. Samozrejme, tešíme sa, že si naša mama našla hobby, ale je tu jedna drobnosť, ktorá nám nedá spávať. Odkiaľ teda máme tú polievku, čo jeme na obed???

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x