bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Z jej krvi

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,30 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Z jej krvi

Román Z jej krvi je skutočný príbeh zachytávajúci rodovú líniu, z ktorej pochádza najznámejšia slovenská veštkyňa a liečiteľka Zana. Začína sa príbehom jej praprastarej matky Olívie, ktorú v jej dobe považovali za bosorku, liečiteľku a vedmu. Žila na hrane vtedajšej spoločnosti, s ľuďmi, a predsa bez nich, no šťastná so svojím manželom a synmi. Olívia zanechala prapravnučke obradný prsteň a podrobné zápisky s rodovými zaklínadlami a popismi, ukryté vo zvláštnej truhličke. Zane sa tieto rodinné poklady dostali do rúk po viac ako storočí a spolu so zdedeným darom jasnovidectva určili jej ďalšiu cestu životom.
Zaninu životnú púť, nepochopenie rodiny, priúčanie sa i porozumenie inému svetu jej pomáhala prekonávať hrozenkovská bosorka Agáta, ktorá sa stala jej spriaznenou dušou a priateľkou. No aj v tých chvíľach Olívia držala ochrannú ruku nad svojou prapravnučkou a spoločne s vedmou Agátou jej pomáhala akceptovať skutočnosť, že je iná.
Pretože aj Zana má krv bosoriek.

Dostupné verzie titulu

Z jej krvi Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Z jej krvi

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Ďakujem (Barbó, 1.4.2020) Odpovedať

Nádherný príbeh o jednoduchosti a pôvabe bytia. O tom ako sme nositeľmi múdrosti našich predkov.

Jeden z najlepsich zazitkov citania (Ivan Huska, 3.3.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dovolim si tvrdit ze takmer nikto nema ani ponatia o tom ako vyzeraju skutocne zivoty naozajstnych bosoriek a lieciteliek. Ako sa bosorka stane bosorkou, co tomu predchadza, ake maju detstvo, aka je ich rodina a okolie, cez ake, casto hrozy a telesne utrpenie, musia prejst naozajstne bosorky kym sa stanu bosorkami. Kto su ucitelia bosoriek? Preco sa bosoriek ludia boja, nenavidia ale zaroven maju pred nimi respekt? A najdolezitejsie! Preco prave v okamzikoch ked ide skutocne o zivot, ked ide "do tuheho", preco vtedy ziadaju bosorky o pomoc? Vtedy su bosorky dobre?! Preco bosorky pomozu? Toto vsetko som sa dozvedel v knihe, a nielen to, ale omnoho viac. Myslim si ze tuto knihu precita naozaj len ten, kto ju precitat ma, tj.,komu je tato kniha sudena. Ja som nesmierne rad a vdacny ze patrim do tejto skupiny. Kazdy clovek vyzaruje urcite vibracie a na zaklade tychto vibracii k sebe potom ako zrkadlovy obraz pritahuje podobne veci, okolnosti a ludi ktori maju podobne vibracie. Tymto sposobom "prisla" aj tato kniha ku mne. Tj., nie nahodou lebo "nahody" neexistuju. Vsetko sa deje podla presne urceneho zakona. Ak citite v srdci ze vas nieco "nevysvetlitelne" taha k tejto knihe tak si ju precitajte. To nieco "nevysvetlitelne" vam mozna chce nieco napovedat. Je dobre naucit sa pocuvat hlas svojo vnutra. Dakujem pani Zana ze zdielate vas zivotny pribeh skutocnej bosorky a umoznili ste nam stat sa takto sucastou vaseho zivota :) Tesim sa na dalsiu knihu!

nadpozemske citanie (Miska, 4.8.2019) Odpovedať

vrelo odporúčam
Neuveritene krasna kniha: krasna tema, krasne podanie, krasny pribeh… ktore vyustuju do 5D zazitku. Pre mna bola knizka prekrasnym dovolenkovym zazitkom a nechcelo sa mi ani vstat z postele alebo lehatka alebo ist do mora, lebo som sa tesila, co bude dalej. Knizka spaja vsetko, co kniha na urovni ma mat, je pisana putavo, vtiahne okamzite citatela, ma dej a myslienku. Clovek sa zamysli, pochopi, ako tieto veci funguju. Ale nie len to. Tato knizka vyvolava pocity: ci uz radosti alebo smutku. Precitala som mnoho knih, ale neviem, ci sa uz niektoremu autorovi podarilo opisat lasku tak, ako bola opisana v tejto knihe. Nebolo to o poblazneni alebo zalubeni, ale take teplo, ake vyzarovalo z opisu lasky Olivie a jej milovaneho manzela, som asi nikdy nizazila. Islo z toho doslova teplo a laska. Taka skutocna laska: nesebecka, s doverou, s prijatim toho druheho takeho, aky je. Nieco prenadherne, cisty cit. Dakujem Zanka za vsetky tie nadherne emocie, ktore som vdaka knizke mohla prezit. A vsetkym odporucam Zanu aj ako vestkynu/numerologicku/liecitelku/vedmu. Ma uzasny pristup, taky realisticky. Je to velmi mila dama, z ktorej ide neskutocne dobro a v ktorej stale vidno to male dievcatko.

Ďakujem veľmi pekne pani Zane (Agnesa, 9.10.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nádherná, výnimočná kniha. Nevedela som položiť knihu. Skutočný príbeh a výnimočných ženách : Olívia, Zana a Agáta. Vrelo odporúčam každému. Srdečným pozdravom Agnesa

Z jej krvi (Ľubka, 11.9.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úžasná kniha!!! Úplne som ju hltala a miestami skoro ani nedýchala. Pútavá, zaujímavá, čistá a čarovná. Tak som sa do čítania zahĺbila, až som doslova videla jednotlivé príbehy, ako sa mi premietajú pred očami. Vrelo odporúčam :) a pani Zane ďakujem za krásny čitateľský zážitok

Kniha s energiou (Daniela, 15.3.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha, ktorá sa nedá vymyslieť, je to kniha o skutočnom živote, ktorý je zároveň tak neuveriteľne tajomný... Ďakujem týmto pani Zane za to, že sa s takou úprimnosťou oň podelila, pretože tá čistota a hĺbka slov núti k zamysleniu. Ďakujem !!!

Pútavé čítanie (Monika, 30.12.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
Pútavá knižka na chalupu do zasnežených hôr. V náznakoch vedie k ciľu tých, ktorí už čo-to poznajú. Po debakli "Horoskopy 2017" (blíženci a barani, to už zastaralo, ľudia chcú počuť, čo sa to deje so svetom bez lásky a s nimi, prečo sa menia na monštrá). Zana, naspäť k PC !

skutočne aktuálna kniha (Ľubica, 2.12.2016) Odpovedať

Milá pani Zana, o hrozenkovských bosorkách som počula už za socializmu ale nikdy by som sa k nim nešla radiť, myslela som si,že za nimi chodia len takí ľudia, ktorí chcú iných ovplyvniť čarami. Dnes je taký bum a taká široká ponuka veštenia a psychotroniky,že človek sa v tom až stráca a nevie si vybrať. Vaša kniha opisuje veštice a bosorky v úplne inom svetle a vďaka nej som na túto tému úplne zmenila názor. Okrem toho príbeh je podaný tak pútavo, s úžasným prelínaním minulosti a súčastnosti, že som mala zakaždým problém prerušiť čítanie, chcelo sa mi prečítať ju za jednu noc. Ďakujem za nádherný zážitok a rada si prečítam aj ďalšiu Vašu knihu.

Ďakujem za úžasnú knihu (Alena Kovárová, 11.12.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ďakujem pani Zanke za knihu "Zana Saluber z jej krvi", ktorá je posolstvom jej praprastarej mamy Olívie. Pri čítaní tejto úžasnej knihy Vás jej riadky začnú objímať a so zvedavosťou ju chcete prečítať za jeden deň. Pri čítaní knihy precítite nepoznané, radosť, lásku, strach a bolestný smútok. Otvoria sa brány tomu, kto tápa v neznámom a v neistote, dostane odpovede na veľa nezodpovedaných otázok, ktoré si kladie každý z nás, či už si to prizná, alebo nie. Touto knihou človek pochopí neľahkú cestu, ktorou kráčajú veštkyne, vedmy,liečitelia a mnohí ľudia, ktorí majú voči nim odstup, majú z nich obavy, zrazu pocítia ich blízkosť, ich lásku a s úctou sa sklonia pred nimi. Toto cestou ešte raz ďakujem pani Zanke, jej súrodencom a ostatným tvorcom za túto úžasnú knihu. S láskou Alena :-)

vďaka (ivkabudka, 11.11.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skvelá knižka!!! už dávno som nečítala niečo tak pútavé, slovenské, plné vrúcnych emócií, tajomna...Pani Zana má môj veľký obdiv ....vyjadruje sa tak krásne!!! pozitívne, optimisticky, pekne o všetkom a každom.... má "pisateľské"nadanie....cítiť to z každého riadka... :-))) Knižku som čítala skoro ráno(úplne ma vtiahla do deja), potme....aj to malo svoje čaro....:-)) zanechalo to na dlhú dobu vo mne také nádherné vibrácie....takú preduchovnelosť...:-))) v dnešnom konzumnom a pretechnizovanom svete to je balzam na dušu... :-) ZANKA-ĎAKUJEM!!!!

super kniha (Mária, 10.9.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som precitala veľmi rýchlo, doslova som ju hltala. Toľko lásky dokázala autorka vložiť do každého slova, hlbokého pochopenia. Obdivujem jej poslanie i to,že o svojom živote dokázala tak otvorene písať.Napriek tomu,že už prešli stovky rokov od čias upaľovania čarodejníc, aj dnes exestujú naboženskí fanatici, ktorí neveria. Ja si však myslím,že má autorka úplnú pravdu.A ešte raz vyjadrujem hlboký obdiv za otvorenosť.

Dakujem (Zuzka, 24.8.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Uzasná kniha

"povinná literatúra" (dandaja, 24.8.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Rozhodujúca kniha pre lepšie pochopenie života a smrti - "povinná" pre všetkých, ktorí veria iba svojim piatim zmyslom. Pre mňa to bola nádherná cesta , za ktorú pani Zane ďakujem.No... že mi dovolila prisadnúť,ovoňať a odpiť.

Z jej krvi (Lucia, 19.8.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Komu sa dostala táto kniha do rúk a mal možnosť si prečítať uzná že je písaná s veľkým citom a odhaľuje svet ktorý je pre mnohých z nás zahalený tajomstvom. Dovolí nám nahliadnuť do života ktorý si mi nevieme ani len predstaviť. Želám príjemné čítanie všetkým

Komentárik ku knihe :) (Aisha, 13.8.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Milá pani Zanka, mala som v pláne vás osloviť hneď ako si prečítam vašu novú knihu. Emócie vo mne boli také silné, že keby som vás stretla bezprostredne potom, tak vás asi objímem. Dopriala som si ale čas, aby som si ju tak trošku spracovala v hlave. Robím to tak vždy - alebo aspoň sa snažím -, pred dôležitými vecami. Tentokrát to bola chyba! Prečo? Pretože som seba i vás ochudobnila o vedomie toho, ako moc sa mi chcelo plakať, ako moc sa mi chcelo tešiť. Jedno - a to dosť silné, možno najsilnejšie, mi ale pretrvalo! Je to krásna a vznešene písaná kniha, plná pocitov a dobra, ktoré ku mne prenikli. Naopak sú tam i emócie, ktoré mi bolo ťažko stráviť. Robili ma smutnou a dokázala som chápať i to, čo riadky, v nich vety, slová,... nevypovedali. Trošku píšem o ničom, ale vedzte, že ste ma oslovili a priblížili ste sa ku mne, ako len málo kto. Ďakujem. Bližšie ku knihe: Bolo mi ľúto toho dospievajúceho dievčaťa, teraz ste už dospelá i staršia od mňa, ale vystihli ste ho tak, ako keby bolo stále vo vás. Bodaj by nie,...ono vždy bude, ale bolesť sa zmení(la) na zmierenie, pochopenie,...prijatie. Hnev slábne, a po všetkom zostáva už len nezmazateľná stopa. Poviem vám rada by som stretla to dievča z knihy i všetkých, čo v nej boli. Objala by som ho, poplakala si s ním, rozvili by sme témy, pri ktorých iní bočia, nechala by som ho byť tým čím je a prijala s radosťou všetko, čo mi môže dať. Jednoducho by som nechala lietať to, čo nemôže len tak sedieť :) Sebecky sa musím priznať, že v tomto by som nebola ani trochu sebecká. Možno len trošku viac zvedavá. :) No prítomnosť je o niečom inom a ľudia v nej si dávajú pozor, koho vpustia do svojho vnútra. Naivita, že všetci ľudia, sú dobrí ustupuje bokom a nastupujú fakty o zneužívaní a využívaní.O nebezpečenstve, ktoré len málo kto chápe. V prítomnosti by mi bolo už zaťažko pýtať sa na konkrétnu vec, pretože hradby, ktoré si človek vytvára majú za cieľ chrániť a nie do nich nečakane vpúšťať... Človek chce všetko a možno nepotrebuje vôbec nič. Človek má kopu otázok a vďaka svojej zvedavosti, intelektu, naliehavému pocitu, nájde na ne i odpoveď. Pretože, ak ju nebude hľadať, nepríde vôbec. Vaša kniha mi ponúkla pekný celok, príbehy nadväzovali na seba a keď mi prichádzala otázka, tak mi po chvíli formou vašich slov prišla aj odpoveď. Pekné. Len málo kníh ma dokázalo prinútiť tatko rozmýšľať a priznať si, že to, čo je vo mne, sa chce neustále smiať, ale aj plakať. Na záver sa chcem ospravedlniť. Ani jedným slovom som vás nechcela uraziť, dotknúť sa vás, ani písať v hádankách. Nechcela som, aby ste nechápali tomu, čo píšem,..( som taká, ľudia moc nechápu čo im hovorím, po väčšinou sa všetko obráti v môj neprospech a ja zas nechápem prečo :)(. Chcela som, aby ste vedeli, aké je pre mňa vzácne stretnúť človeka, ktorý mi je blízky, ktorý vo mne zanechal istý druh poznania a ktorý ma urobil šťastnou a smutnou zároveň. Ešte raz ďakujem. S úctou Aisha

úžasná kniha.. (vierka, 4.6.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
kúpila som si knihu od Zany "Z JEJ KRVI", pretože vždy si rada prečítam jej články, horoskopy a musím povedať, že táto kniha ma neskutočne zaujala...super čítanie ..prečítala som ju z večera do rána..veľmi rada čítam knihy,a hlavne s touto tématikou,ale ešte ma žiadna s doteraz prečítaných kníh tak neohúrila ako táto..budem sa tešiť na dalšie pokračovanie milá Zana ;) prajem dni plné lásky

nádherná (Marcela, 3.6.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Z jej krvi - Zanina kniha ktorú som prečítala jedným dychom. Kniha z veľmi zaujímavým príbehom, kniha ktorá otvára mnoho otázok a na veľa z nich dáva odpovede :-) Kniha z ktorej cítiť neskutočnú energiu dávnych vekov.. Milá Zana, určite budem čakať aj pokračovanie. Ďakujem

neskutocna (peter hajduk, 27.5.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kupil som si Zaninu knihu, precital na jeden sup a musim povedat, ze ma zaujala ako maloktora. Aj slovom, aj kompozicne, je cista, hlboka, vyborne citanie. Ak by Zana vydala aj ine knihy, bolo by to super...aj keby o inom, nez je tato, ale zo zivota. Posielam jej vela energie a prajem vsetko dobre, Peter

Z jej krvi (Maura, 26.5.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jedným dychom som prečítala túto knihu, tak ľahko, krásne a jemne pracuje Zana so slovami, otvára nám svoje srdce ženy a jasnovidky, čo dokazuje, že medzi nebom a zemou predsa len niečo naozaj je.

vynikajúce čítanie (aurélia, 26.5.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kúpila som si Zaninu knihu, lebo koncom roka som si kúpila aj jej Horoskopy 2015 a tie boli fakt mimoriadne dobre napísané a môžem povedať, že sa mi veľmi páči. Aj som sa pri čítaní usmievala, aj som si poplakala. Prečítala som ju doslova jedným dychom, ťažko sa mi od nej odchádzalo, keď som musela niečo doma robiť...je výborná, silná a ťažká, ale krásne čítanie. Mala by som jednu otázočku na Ikar - bude pani Zana vydávať ďalšie knihy? určite by som si ich kupovala, jej rukopis je najlepší spomedzi slovenských spisovateľov, čo som v posledných rokoch čítala...proste taký jedinečný. A pani Zane prajem len to najlepšie, nech sa jej darí a nech nám prináša knihy zo života, horoskopy a výborné články.Pozdravujem! Aurélia

Z jej krvi (Magdalena, 20.5.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
čítala som iba kratku časť ale som velmi nadšena
Všetky komentáre (21)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má vrabec?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Som tvoj sprevádzač, dieťa. Patríš sem, a predsa nepatríš. Teraz ti ukážem všetky tajomstvá sveta. Uvidíš ich a pochopíš. Ale keď sa vrátiš späť, na všetky zabudneš. Zostane ti len vedomie, že ich poznáš. To je tvoja cesta. Pozri, tam sú tí, ktorí ťa chránia.
Zadívala sa nabok, kde odkiaľsi vystupovali postavy.
Spomienka.
Jej starý otec. Ten, ktorý ju držal nad hlavou. Jej detský, svieži smiech. A tá žena! Žena z jej snov. Prečo drží starkého okolo pliec?
Tvoja praprastará matka. Vedma.
Dívala sa na jej úsmev, taký milý, až jej slzy vstúpili do očí.
Prečo som tu?
Aby si pochopila.
Čo? Čo mám pochopiť?
Večnosť, dieťa.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x