bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Krava nebeská

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 7,60 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Krava nebeská

LUCIA SIPOSOVÁ číta z knihy KRAVA NEBESKÁ:

Elsie Bovaryová je celkom šťastná krava. Dlhé spokojné dni trávi jedením, odpočinkom a rozhovormi s najlepšou priateľkou, krásavicou Mallory. Raz v noci sa obe kravy vykradnú z kravína, no zatiaľ čo Mallory zaujíma iba flirtovanie s býkmi, Elsie láka farmársky dom. Cez okno uvidí farmárovu rodinu zhromaždenú okolo mihotavého svetla Škatuľového boha, teda televízora. Ten práve rozpráva o niečom, čo sa nazýva „priemyselný mäsokombinát“, a to, čo zdesená Elsie vidí, jej obráti celý doterajší kravský život naruby.
Je len jedno riešenie: odísť do lepšieho, bezpečnejšieho sveta. Napríklad do Indie, kde sú kravy nedotknuteľné. Na farme vzniká nesúrodá skupinka: Elsie, Jerry – vlastne Šalom, podráždený kanec, ktorý číta Tóru, lebo nedávno prestúpil na judaizmus, a Tom, uhladený (aspoň podľa neho) moriak, ktorý nevie lietať, ale zato zobákom ovláda iPhone. Títo traja, narýchlo prezlečení za ľudí a s ukradnutými pasmi, zamieria rovno na letisko.
Elsie je naša nevinná, vtipná, uštipačná a duchaplná rozprávačka, Tom, ktorý sa napokon (v podstate) naučí lietať, si osvojí nemecký prízvuk a rozdáva psychiatrické rady a Šalom, ktorého odmietnu jeho vlastní ľudia v Jeruzaleme, nečakane spojí Izraelčanov a Palestínčanov. Milé bytosti z pera Davida Duchovného ukazujú cestu k vzájomnému pochopeniu a prijatiu, ktoré náš svet zúfalo potrebuje.

Dostupné verzie titulu

Krava nebeská Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Krava nebeská

Originálny názov: Holy Cow

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Milé (Ivana, 13.6.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha bola príjemná na čítanie, taká oddychovka.. :)

Ľahký nadpriemer (Adam Butkovský, 10.4.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
príjemné čítanie, avšak poznám aj lepšie kúsky z podobného žánru. Viacero dobrých myšlienok a pasáží na zamyslenie (plytvanie potravinami, vzťah k zvieratám, náboženské rozdiely...) relatívne vtipnou formou. Podľa mňa kniha stojí za prečítanie, avšak netreba očakávať niečo extra.

Stručne, výstižne... a vtipne (Neliss, 27.3.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
Mám rada, keď niekto dokáže stručne, výstižne a originálne podať dobrú myšlienku - a práve to sa podarilo Davidovi Duchovnemu v Krave nebeskej. Krava Elsie je naozaj netradičná rozprávačka. Keď k tomu pridáme spoločnosť židovského prasaťa a moriaka, ktorý drží diétu, aby prežil Deň Vďakyvzdania, dostanete rôznorodý a zábavný mix, aký sa len tak niekde nevidí. Táto kniha je na jednej strane nehorázne vtipná... Ibaže zároveň poukazuje na seriózne problémy. Nezvyčajné sú nielen postavy, ale aj forma. Zatiaľ čo Elsiino rozprávanie pripomína tradičnú prózu, priama reč je podávaná viac-menej vo forme scenára. To umocňuje dojem krátkeho, ľahkého čítania. Klamala by som, keby som tvrdila, že vás príbeh posadí na zadok alebo že je to povinné čítanie pre každého, ale za prečítanie podľa mňa stojí.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Samozrejme, príležitosť prišla a ja som ju využila. Dojil ma najstarší. Musím dodať, že dosť drsne. Pozrite, nechcem vám vyklebetiť všetko. Nechcem brúsiť sekeru a vyrovnávať si účty, ale občas to jednoducho musím povedať na plnú hubu. Ten chalan sa mi s vemenom nemaznal. Okrem toho nebol sústredený, lebo mal jeden palec ustavične prilepený na mobile. Vtedy som zistila, že sa to volá „esemeskovanie“ a slúži to na to, aby si ľudia mohli navzájom hovoriť hlúposti o tom, čo sa práve deje. Aha, fotka môjho obeda s veľmi smiešnym textom. Aha, fotka mňa s hlúpou grimasou na tvári a aha, ďalšia fotka inej tváre. Nazývajú ich selfies a má to logiku, lebo hoci ich posielajú iným ľuďom, pripadajú mi dosť sebecké. Preto sa ten prístroj volá „I phone“? Samé ja, ja, ja? Ako keď rozprávate, len aby ste sa počuli. Prečo nekomunikujú osobne ako normálne zvieratá? Čo sa týka ľudí, mnohému nerozumiem.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x