bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Muži, ktorí nenávidia ženy, 2. vydanie

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Millennium (1.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:2.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Muži, ktorí nenávidia ženy, 2. vydanie

Novinár Mikael Blomkvist je odsúdený za ohováranie významného švédskeho podnikateľa a snaží sa uniknúť pozornosti médií hlavného mesta. Priemyselný magnát Henrik Vanger, žijúci v severnom Švédsku, ho poverí úlohou napísať kroniku svojej rodiny, ktorou v skutočnosti sleduje jediný cieľ: objasniť záhadné zmiznutie svojej netere Harriet v lete 1966. Blomkvist pri písaní kroniky, aj s pomocou geniálnej hackerky Lisbeth Salanderovej, čoraz hlbšie preniká do záhad rodiny a odhaľuje pravdu o mužoch, ktorí nenávidia ženy.
Prvý diel trilógie Millennium Muži, ktorí nenávidia ženy získal hneď po svojom vydaní cenu za najlepší severský kriminálny román roka a v deväťmiliónovom Švédsku sa ho dosiaľ predalo viac než 850 000 výtlačkov. Kniha bola krátko po vydaní preložená do tridsiatich jazykov.

Zo švédskeho originálu Stieg Larsson: Män som hatar kvinnor (Norstedts, Štokholm 2005) preložil Jozef Zelizňák.

Detaily o knihe

Názov: Muži, ktorí nenávidia ženy, 2. vydanie

Originálny názov: Man som hatar kvinnor

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

oplati sa prečitat (Veronika Gubová, 25.7.2019) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som na začiatku vnimala dosť vlažne, ťažko sa mi rozčítavala avšak po pár stranách som sa natoľko zahryzla do deja, že som sa nevedela dočkať, kedy knihu znova otvorím a začítam sa...výborné spracovanie zápletky, postáv - ktorých je dosť veľa, napätie aj humor - to všetko som našla v tejto jednej knihe...a teším sa na pokračovanie :-)

kvalitka :) (Andrea Galieriková, 1.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jedna z mojich top 10 kníh. Páčilo sa mi, že nešlo o klasickú detektívku, nakoľko ani hlavný hrdina nie je detektív. Aj napriek tomu sa mu podarilo odhaliť zločiny, na ktoré sa neprišlo 40 rokov. Skvele bolo spracované prelínanie osudov Lisbeth a Mikaela, kým sa nepoznali a ešte lepšie, keď sa spoznali a spolupracovali. Netradičná hlavná hrdinka, rebelka, dodala celému príbehu šmrnc. Kniha bola výborne spracovaná, čo sa týka severských detektívok a krimi u mňa top. Výborné čítanie!

Muži, ktorí nenávidia ženy ... výnimočné dielo ;) (Jozef, 30.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Stiegovi som sa popravde dosť dlho vyhýbal ... a o to viac som prekvapený, že toto má byť dielo, ktoré prebudilo záujem o severské krimi na čele s Nesbom, Keplerom, Mankellom a ďalšími ...Pretože hlavní hrdinovia príbehu nie sú žiadni utrápení policajti utápajúci sa v liehu, ktorí sa snažia na niečo zabudnúť a v príbehu sa počtom narastajúcich strán nekopia vraždy, ktoré vás zavedú k páchateľovi, ktorý niekde urobí chybu. Ide skôr o detailný výskum pohybujúci sa v minulosti na veľkom časovom priestore a skladania skladačky a nájdenie nových stôp, ktoré všetci prehliadli. Prvá polovica knihy sa sústredí na opis celého rodinného kmeňa rodiny Vagerovcov, čítanie starých policajných správ ako na nejaké zbesilé vyšetrovanie, čo sa stalo s Harriet a unikaniu postáv pred neustálym nebezpečenstvom. Je to skvelé spracovanie s hlavnými postavami príbehu - Lisbeth a Mikaelom, ktoré sú typické pre Kingove najlepšie knihy a postavy. Pretože záujem dozvedieť sa viac o Lisbeth a Mikaelovi vás núti otáčať jednotlivé stránky a je podané tak skvele, že je veľmi ťažké nezamilovať sa do týchto postáv aj napriek ich inému pohľadu na svet a príbeh v tomto hrá až druhoradú rolu. Waaaau! Odporúčam každému, kto je už troška presýtený spomínanými autormi, o ktorých píšem na začiatku. Je to veľmi pútavý, napínavý príbeh. Po každej kapitole sa nedalo prestať čítať ďalej. Takže čítanie do tretej do rána bolo pravidlom. Veľká škoda, že už od Stiega Larssona nič nepribudne. Spolu s Jo Nesbom, ktorý má taktiež miesto v mojej knižnici robia severskej krimi veľmi dobré meno. Kvalitný švédsky autor, rodová a rasistická báza príbehu, ktorý sa končí veľmi zaujímavo. Zaujímavá a netradičná štylistika diela. Dokonca aj životný príbeh novinára, ktorý rieši prípad nezvestnej mladej ženy je veľmi zaujímavý. Už len prečítať!

Ak hladate... (Rasto KMANAS, 20.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
...kvalitnu detektivku, tak ste ju prave nasli...uz prvy diel trilogie ma vsetky atributy vsetkeho, co detektivka ma mat, od osob, ktore tvoria pribeh, cez zapletku, ktora je taka dokonala, ze nemate vela sanci rozlustis ju bez toho, aby ste knihu docitali do konca, az po velmi zvlastny vztah hlavnych hrdinov pribehu...filmove spracovanie je fajn, ale kniha je absolutny TOP...

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má pes?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x