bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Vráťte mi moju dcéru

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 7,60 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Vráťte mi moju dcéru

JUDITA BILÁ číta z knihy VRÁŤTE MI MOJU DCÉRU:

Osemnásťročná francúzska židovka Candice sa počas prázdninového pobytu v Londýne zamiluje do princa Saddáma, člena saudskoarabskej kráľovskej rodiny. Oboch spája vášnivá láska, zásadné kultúrne aj náboženské rozdiely však ich vzťahu neprajú. V roku 2001 sa im narodí dcéra Haya. Netrvá dlho a Candicin rozprávkový princ odhalí svoju pravú tvár. Naivná mladá žena roky znáša jeho nadvládu, násilie, až ju jedného dňa hrubo odtrhne od jej dcéry a uväzní v paláci.
Pomocou francúzskeho ministerstva zahraničných vecí sa Candice dostáva von z krajiny, v ktorej jej hrozí trest smrti, a púšťa sa do neľahkého boja o dieťa. Šanca je mizivá, úrady majú zviazané ruky, proti nim stojí člen váženej kráľovskej rodiny.

 

Dostupné verzie titulu

Vráťte mi moju dcéru Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Vráťte mi moju dcéru

Originálny názov: Rendez moi ma fille

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Napínavá (Lucia Marhefková, 4.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Hneď ma zaujala obálka knižky preto som sa rozhodla, že si túto knihu vezmem domov. Bola veľmi napínavá a nevedela som sa od nej odtrhnuť. Zaráža ma, že ešte aj v dnešnej dobe sa vo svete dejú takéto veci. Hlavná hrdinka musela prejsť mnohými ťažkými skúškami, ktoré jej vôbec nezávidím... Odporúčam

zaujímavá (Lenka Sabová, 1.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
je neuveriteľné, čo sa v dnešnej dobe vo svete ešte deje. Knižka ma zaujala najskôr svojou obálkou. Som rada, že som po nej siahla. Svojím spôsobom bola napínavá, ale hlavne keď som si predstavila, že je to podľa skutočnosti, tak mi pri niektorých pasážach nabiehali priam zimomriavky po chrbte. Po jej prečítaní vo mne zanechala silný dojem. Ak má niekto rád knihy podľa skutočnosti, mal by po nej siahnuť.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko dní má týždeň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Áno, milovala som toho muža. Rozmaznávala som ho, chcela som byť jeho milenkou, priateľkou, sestrou. Aby som si ho udržala, zo strachu, že ho stratím, súhlasila som so všeličím, čo by som predtým neakceptovala. Aj ten muž ma hlboko miloval, dodnes som o tom presvedčená. Dal mi najkrajší dar na svete: moju dcéru.
A potom mi ju zobral.
Keď som ho stretla, bola som veľmi mladá, ešte som nemala ani dvadsať rokov. Nebola som ešte celkom dospelá. Ospravedlňuje to moju prílišnú dôverčivosť? Rada by som verila, že áno, aspoň by som sa menej obviňovala. A lepšie by ste pochopili obrovské chyby, ktorých som sa dopustila. Nepochybne ma budete považovať za veľmi naivnú. Možno dokonca hlúpu. Poviete si, že som stratila akúkoľvek súdnosť. Niektorí mi budú vyčítať, že som sa dala ponižovať, iní zasa, že som zle chránila svoju dcéru, napokon sa nájdu aj takí, čo si povedia, že som dostala to, čo som si zaslúžila. Všetky tie výčitky som si už nespočetne často adresovala sama sebe.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x