bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Krásne trosky

Vydavateľ: Aktuell (JUDr. Juraj Ďurišin - AKTUELL)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 25.04.2024 02:56

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Krásne trosky

Román, ktorý uchvátil čitateľov v 28 krajinách sveta a patril v roku 2014 k najpredávanejším v USA.
Píše sa rok 1962. V ospalej rybárskej dedinke na pobreží Ligúrskeho mora žije mladý Talian Pasquale so svojou matkou a hašterivou tetou. Jediné, čo zdedil po otcovi, je chátrajúci hotel a azúrové oči, krásne ako more pod jeho hotelom. Sníva, že keď vybuduje pláž a tenisové ihrisko, turisti, najmä zámožní Američania, sa k nemu budú len tak hrnúť. Jedného dňa, vpláva do zátoky loď s krásnou americkou herečkou, ktorá je chorá a myslí si, že umiera. Pasquale unesený jej krásou sa všemožne stará o jej pohodlie. Dokonca sa vyberie aj do Ríma, kde sa práve nakrúca slávny film Kleopatra, aby donútil muža, ktorý ju opustil vrátiť sa k nej a postarať sa o ňu. S herečkou prichádza do Porto Vergogna iný život, svet zasľúbenej ďalekej Ameriky, a s ním aj večne pijúci Richard Burton. A o päťdesiat rokov neskôr, v Hollywoode, v srdci filmového priemyslu sa v štúdiu slávneho producenta Michaela Deana objaví starý Talian pátrajúci po tajomnej žene.
Jess Walter majstrovsky rozohráva životné osudy niekoľkých nezabudnuteľných postáv, ktorých osudy sa vzájomne prepletajú: romantický Pasquale, sklamaná herečka Dee Morayová, ktorá zanechá sľubne sa rozvíjajúcu filmovú kariéru, filmový producent, ktorý plastickými operáciami bojuje so starobou, jeho mladá asistentka, ktorá sa nevie zmieriť s úpadkom filmovej tvorby, vojnový veterán, ktorý v Taliansku píše neexistujúci román alebo samotný Richard Burton, ktorý často zahorel vášňou k filmovým hviezdičkám a potom ich opúšťa. Cesta za snami mnohých týchto postáv ich obrala o všetky ilúzie až na konci života zostali z nich len „krásne trosky“.
Jess Walter patrí medzi popredných súčasných amerických spisovateľov. Jeho dielo bolo preložené do 28 jazykov a získalo viacero ocenení kritiky aj uznanie čitateľov. Je držiteľom Pulitzerovej ceny a dva razy bol nominovaný na Národnú cenu.

Detaily o knihe

Názov: Krásne trosky

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Skvela kniha (ADRIANA, 11.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
zaujimave ze tu nevidim ziadne komentare k tejto knihE , kolko bestelerov vide a niektore stoja zanic ale tato sa oplati precitat nechyba tu satira, idylicke Prostredie talianskeho pobrezia zmiesane s romantickou love story s americkou hereckou. Je to mozno gycove ale vysledkom je kniha o slave ludskych snoch a s takou uzasnou zapletkou ze sa necudujem ze to bol jeden z najpreadavanejsich romanov v USA

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko dní má týždeň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x