bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Krv na snehu

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Krv na snehu (1.diel z 2)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 7,60 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Krv na snehu

Sedemdesiate roky v Osle. Olav Johansen nedokáže jazdiť autom pomaly, keď sa rozčúli, stráca hlavu a vôbec mu nejde matematika. Je dyslektik, prečítal pár kníh, ale nevie toho veľa. Neovláda nič, čo by mohlo byť pre ostatných užitočné. Na čo sa teda hodí? Je perfektný zabijak. Väčšinou likviduje ľudí, ktorí si to zaslúžia, a nie je to pre neho žiadna veda. Keď zabíjate ľudí, ťažko sa s niekým zblížite. Zrazu však Olav stretol ženu svojich snov. No má problém: je to šéfova manželka a Olavovou úlohou je popraviť ju.

Z nórskeho originálu Blod pa Sno (H. Aschehoug & Co.,W.Nygaard,
Oslo, 2015) preložil Jozef Zelizňák.

Dostupné verzie titulu

Krv na snehu Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Krv na snehu

Originálny názov: Blod pa Sno

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Krv na snehu (V. Berdáková Pavlík, 12.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jo Nesbo je moja srdcovka. Túto knihu som dostala ako dar k narodeninám. Najviac sa mi na autorovi páči, že vytvára postavy, ktoré nie sú dokonalé či už ide o Harryho Hola alebo hlavnú postavu tejto knihy Olava. Napriek svojej nedokonalosti si získali naše srdcia. Aj postava vraha Olava je možno výstredná či zvláštna no aj tak svojím spôsobom prebúdza v čitateľovi sympatie. Kniha je písaná jednoducho no pútavo. Vovedie Vás do sveta tvrdého biznisu. Prečo siahnuť po tejto knihe? Je to Nesbo..a ten nikdy nesklame. Vtiahne vás do príbehu, prinúti vás stotožniť sa s postavou a žiť jej príbeh až po poslednú stranu. Či už je hrdina dyslektik alebo detektív autor to vie vykresliť namieru.

Vcelku zaujímavá kniha (Evka, 5.6.2016) Odpovedať

Keď som sa pustila do čítanie tejto knihy, tak ma najprv veľmi neoslovila. Je to kniha, ktorú rýchlo prečítate, nemá zložitý dej, pár postáv. Ale potom začala byť zaujímavá, s dobrým koncom. Takže vcelku sa kniha dobre čítala a odporúčam po nej siahnuť ;-)

Blood on the snow (Timmy, 2.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Musím priznať, že zo začiatku som bola skeptická, či sa mi zapáči nový hrdina Olaf a dej písaný v minulosti, ale po pár stranách sa mi celkom zapáčila a s odstupom času patrí medzi moje obľúbené, aj keď Harry Hole je lepší, no stále je to Jo Nesbo a jeho knihy sú super.

bez Haryho (lubica1995, 12.8.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
musíte zabudnúť na Haryho. Príbeh bol stručne mužsky opísaný. Bolo to dobré čítanie a malo to rýchly spád.

fakt (nomin, 4.8.2015) Odpovedať

nejaká hĺbka prepracovania postáv, až na hlavného hrdinu Olafa, tam nie je... a ani on miestami nie je celkom presvedčivý... ale celé dielko je rozsahom, šírkou deja, počtom postáv... dosť skromné... ale sympatické je, že "to ide" aj bez charizmatického Harryho Hola a krásnej Rachel :-)

no, nebolo to podľa môjho gusta (Sue, 28.7.2015) Odpovedať

som sklamaný(á)
Mám pocit, že knihy Jo Nesba sú pre mňa, ako na húsenkovej dráhe, konkrétne táto u mňa absolútne nefungovala, mala som dojem, že sa dej vlečie, aj keď je to iba bezmála dvesto stranová kniha. Postavy sú plytké, dej priehľadný, akcia a napätie sú takmer neprítomné. Nehovoriac o tom, že dej je uponáhlaný. Nehovorím, že som na autora zanevrela, pretože písať naozaj vie, len táto kniha očividne nebola pre mňa.
Všetky komentáre (6)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát deväť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Krv mu kvapkala z goliera do snehu. Niežeby som vedel o snehu veľa – neviem vlastne nič o ničom –, no kdesi som čítal, že snehové kryštály, čo vznikajú za treskúcej zimy, sú celkom iné než firn, okrúhle zrná alebo povrchová inovať. Forma kryštálov a suchosť snehu spôsobí, že hemoglobín v krvi si zachová svoju červenú farbu. Pri pohľade na sneh pod mužovým telom som si nevdojak spomenul na kráľovský purpurový plášť a hermelín z rozprávok, čo mi čítavala mama, keď som bol malý. Mala rada rozprávky a kráľov. Preto som dostal meno po jednom z nich.
V novinách písali, že ak sa do konca roka neoteplí, rok 1977 bude najchladnejší v povojnovom období a zapíše sa do dejín ako začiatok novej ľadovej doby, ktorej príchod predpovedajú vedci už nejaký čas. Čo ja viem? Azda len to, že muž, ktorý predo mnou ešte pred chvíľou stál, čoskoro zomrie. Potvrdili to jeho smrteľné kŕče. Muž patril do Rybárovej partie. V jeho zavraždení nebolo nič osobné. Pripomenul som mu to, keď padal na zem, zanechávajúc na múre krvavý pás. Niežeby mu to pomohlo. Keď raz zastrelia mňa, chcem, aby to bolo osobné. Nehovoril som mu to ani preto, aby ma neprenasledoval jeho duch. Neverím na duchov. Skrátka mi nič iné nenapadlo. Prečo som vôbec potreboval niečo hovoriť? Možno pre blížiace sa Vianoce? Vraj máme na Vianoce k sebe bližšie. Čo ja viem?

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x