bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Labyrint: Zhorenisko

Vydavateľ: YOLi (IKAR, a.s.)
Séria:Labyrint (2.diel z 3)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Labyrint: Zhorenisko

Thomas veril, že útek z Labyrintu prinesie Flekárom slobodu, ale nemohol sa väčšmi mýliť. Život nie je ani zďaleka taký jednoduchý a ukazuje sa, že to, čo spočiatku vyzeralo ako koniec trápenia, je iba jeho začiatkom. Po krátkom oddychu sa Flekári stretávajú s mužom, ktorý výzorom pripomína potkana, a dozvedajú sa, že testovanie vstupuje do druhej fázy. Ich úlohou je za dva týždne prejsť cez najhorúcejšiu časť sveta – Zhorenisko. No Thomasova priateľka Teresa záhadne zmizne.
Na Zhorenisku neexistujú žiadne pravidlá. Flekári sa musia spoľahnúť iba na seba, nijaká pomoc nepríde a trestom za zlyhanie je smrť. CHAOS sa prostredníctvom nových premenných postaral, aby ich šance čo najväčšmi znížil.
Skúška v Zhorenisku otestuje silu priateľstva aj súdržnosti. Flekári musia čeliť aj novému nepriateľovi, ktorý je rozhodnutý prežiť aj za cenu toho, že by mal Thomasa a jeho priateľov zničiť.

Z anglického originálu The Scorch Trials (Delacorte Press, an imprint of
Random House Children’s Books, a division of Random House, Inc., New York 2009) preložil Michal Jedinák.

Dostupné verzie titulu

Labyrint: Zhorenisko Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Labyrint: Zhorenisko

Originálny názov: The Scorch Trials

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Všechny recenze (7)

Hodnotenie čitateľov

Labyrint - druhá časť skvelej série (Janka, 14.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keď som sa prvýkrát začítala do tejto série, bola som ohromená všetkými prvkami, ktoré bol autor schopný do knihy zakomponovať. Vytvoril originálne prostredie, množstvo nových slov, ktoré boli typické pre obyvateľov Labyrintu, a v neposlednom rade napísal strhujúci príbeh, pri ktorom som sa ani na okamih nenudila. Autor si v Zhorenisku pripravil pre svojich hrdinov ďalšie náročné úlohy a Flekári sú prinútení za dva týždne prejsť najhorúcejšiu časť sveta. Dashnerova fantázia nemá hraníc a všetky svoje myšlienky dokáže za krátky čas odovzdať svojim čitateľom. Opisy, ktoré do deja vkladá, zároveň nepôsobia umelo a každý si môže jednotlivé prvky predstaviť po svojom. Aj to je dôvod toho, prečo sa v určitých momentoch nedokážem od jeho diel odtrhnúť a na konci kapitoly si túžim prečítať aj ďalšiu. Veľkým plusom tohto románu bolo nové prostredie, ktoré úplne zmenilo atmosféru knihy. Určite ale treba povedať, že druhý diel na rozdiel od toho prvého disponuje menším množstvom akcie. Síce sme sa posunuli iba o kúsok ďalej, je jasné, že nás čaká vynikajúce finále. Minimálne ja sa naň už neskutočne teším! :-)Neskutočné napätie, zvraty a postoje hlavných hrdinov. Fakt kvalita. Dúfam že sa čoskoro dostanem k trojke. Vrele odporúčam (ale aj jednotku, lebo bez nej by vám to nedávalo zmysel).Jednoznačne odporúčam si prečítať túto knižku :-)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť plus štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Rovno pred ním explodovalo spaľujúce biele svetlo a znova ho zrazilo z nôh. S výkrikom letel dozadu a pokúšal sa dočiahnuť na zem. K výbuchu došlo presne na mieste, kde bežal Minho. Minho! Thomas pristál so zadunením, mal pocit, akoby sa mu na okamih vykĺbili všetky kosti v tele a vzápätí sa vrátili na svoje miesta. Nevšímal si bolesť, vstal a rozbehol sa vpred. Pred očami mal tmu posiatu rozostrenými škvrnami svetla pripomínajúcimi purpurové meňavky. Potom uvidel plamene.
Mozgu chvíľu trvalo, kým pochopil, na čo sa díva. Naokolo tancovali magické ohnivé stĺpce, vietor strhával žeravé úponky doprava. Potom v explózii iskier dopadli na zem. Thomas pribehol na to miesto a zadržal dych.
Pred ním ležal Minho. Horeli mu šaty.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x