bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Labyrint: Útek

Vydavateľ: YOLi (IKAR, a.s.)
Séria:Labyrint (1.diel z 3)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Labyrint: Útek

Keď sa Thomas preberie vo výťahu, jediné, na čo si spomína, je jeho krstné meno. Nemá nijaké spomienky na rodičov ani na domov. Pamäť má prázdnu, ale nie je v tom sám. Keď sa dvere výťahu otvoria, obklopia ho cudzie deti a privítajú ho na Fleku, čo je široký otvorený dvor ohraničený kamennými stenami. Podobne ako Thomas, ani Flekári netušia, prečo alebo ako sa sem dostali. Vedia iba to, že každé ráno sa otvoria obrovské dvere do Labyrintu za múrmi Fleku a večer sa opäť zavrú. A každých tridsať dní sa vo výťahu objaví nový chlapec. Flekári túžia vrátiť sa domov, ale zatiaľ nenachádzajú riešenie, ako sa dostať z labyrintu.
Lenže potom sa niečo stane: hneď na druhý deň po Thomasovi príde na Flek dievča, úplne prvé. Ešte ohromujúcejší je však odkaz, ktorý im doručí. Zdá sa, že Thomas je dôležitejší, než sám tuší. Ale na to, aby zistil, kto vlastne je, musí najprv odhaliť temné tajomstvá pochované hlboko vo svojej mysli a bojovať o život so zlovestnými mechanickými tvormi v Labyrinte.

Z anglického originálu The Maze Runner (Delacorte Press, an imprint of
Random House Children’s Books, a division of Random House, Inc., New York 2009)
preložil Michal Jedinák.

Dostupné verzie titulu

Labyrint: Útek Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Labyrint: Útek

Originálny názov: Maze Runner

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Všechny recenze (14)

Hodnotenie čitateľov

Jedna z naj kníh (Adriana Surová, 20.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ku knihe som sa dostala az po pozreti filmu. Na knihe sa mi paci snad vsetko, placlivce, flak aj slang ktory pouzivaju . Velmi putava kniha, jedna stych ktore citate jednym dychom. Odporucam

Skvelá kniha (Dominik, 31.8.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keď som sa začítal do Labyrintu, už na začiatku ma prekvapila slovná zásoba, ktorú autor používal. Vytvoril desiatky atypických slov, ktoré boli príznačné pre Flekárov a svojím spôsobom ich aj charakterizovali. Avšak to je len zlomok z toho, čo tento román ponúka. James Dashner podal pri písaní Labyrintu doslova heroický výkon - vytvoriť Flek, bytosti, ktoré obývajú Labyrint, a v neposlednom rade jeho obyvateľov, určite nebola hračka. On to ale zvládol na výbornú a práve vďaka premyslenej dejovej línii sa kniha čítala jedna radosť. Jedným z ďalších pozitív tejto knihy je vyváženie akcie a opisných častí. Labyrint nie je oddychové čítanie a neraz sa budete musieť sústrediť a pozorne sledovať všetky detaily, avšak ak mu prídete na chuť, čítanie si užijete rovnako veľmi ako ja. :-) Teším sa na druhú časť!

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má mačka?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Svoj nový život začal postojačky, obklopený studenou tmou a plesnivým vzduchom plným prachu.
Kov zaškrípal o kov, dlážka sa pod ním nečakane zachvela. Spadol, oprel sa o ruky a spätkoval ako obrátený pavúk. Napriek chladu mu na čele vyrážali kvapky potu. Chrbtom bolestivo narazil do kovovej steny. Posúval sa popri nej, až kým sa nedostal do kúta miestnosti. Sadol si, pritiahol k brade kolená a dúfal, že oči si čoskoro zvyknú na tmu.
Miestnosť opäť poskočila nahor ako starý výťah v banskej šachte.
Od stien sa odrážala ozvena škrípania reťazí a kladiek, dutý, chrapľavý rachot pripomínal pracovný ruch v prastarej oceliarni. Neosvetlený výťah sa pri výstupe hojdal dopredu a dozadu, chlapcovi sa z toho dvíhal žalúdok. Pocit nevoľnosti zhoršoval zápach spáleného oleja. Chcel plakať, ale z oka sa mu nevykotúľala ani slza, a tak mu zostávalo iba sedieť a čakať.
Volám sa Thomas, pomyslel si.
Nič iné si nepamätal.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x