bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Kam zmizla

Vydavateľ: YOLi (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 6,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Kam zmizla

Od tragickej autonehody prešli tri roky... Mia prežila, stratila však najbližšiu rodinu aj chuť žiť. Pomohli jej lekári, kamaráti, a najmä jej priateľ, gitarista Adam Wilde. Trpkú životnú skúšku však ich mladá láska neprežila a cesty dvojice sa rozišli... Celé tri roky už uplynuli aj odvtedy, čo Mia náhle zmizla z Adamovho života.
Teraz obaja žijú na opačných koncoch krajiny. Nadaná violončelistka Mia je vychádzajúcou hviezdou newyorského konzervatória Juilliard. Adam žije v Los Angeles a ako slávny rocker kŕmi nenávidený bulvár búrlivým vzťahom so slávnou herečkou. Keď počas turné zostane sám trčať v New Yorku, náhoda ich znovu zvedie dokopy. V tú osudnú spoločnú noc sa túlajú po meste, ktoré sa stalo Miiným domovom, spomínajú na minulosť a nesmelo otvárajú srdcia budúcnosti – a azda aj jeden druhému. Dá sa však vrátiť stratený čas, odpustiť chyby a nesplnené sľuby?

Z anglického originálu Where She Went (Speak, an Imprint of Penguin Group, New York 2011) preložila Diana Ghaniová.

Dostupné verzie titulu

Kam zmizla Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Kam zmizla

Originálny názov: Where She Went

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Všechny recenze (13)

Hodnotenie čitateľov

Kam zmizla (V. Berdáková Pavlík, 23.8.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Bolo to pre mňa nečakané pokračovanie. Nenapadlo by mi, že to bude pokračovať práve takto. No na čare knihy to vôbec neubralo. Bola nezvyčajná a písaná očami Adama. Najviac sa mi páčilo keď sa už stretli... a aký rýchly spád to malo. Autorka krásne rozpovedala tento príbeh či už v tejto alebo v prvej časti. Je to silný príbeh poznačený tragédiou a posilnený láskou. Odporúčam.

Smutná, no zároveň zaujímavá kniha (Kristína Bartková, 10.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha ma úplne pohltila. Hoci má smutný dej. Hovorí však o skutočnom živote a udalostiach, ktoré sa reálne dejú. Z hlavnou hrdinkou som sa veľmi stotožnila, keďže nás spája podobný koníček. Aj ja som hudobníčka. Nehrám však na violončelo. Párkrát som si aj pri tejto knihe poplakala. Najmä, keď Mia nechcela byť s Adamom a ten sa jej zúfalý a so zlomeným srdcom pýtal prečo. Mia je naozaj talentované dievča, ktoré to nemá v živote ľahké. Jej rodina zomrela pri autonehode. Ona ju jediná prežila, a preto nenávidí celý svet, ale hlavne Adama, pretože jeho láska ju donútila zostať. Po rokoch sa stretne s Adamom, ktorý príde na jeden z jej koncertov a chce vedieť prečo ho opustila. Obaja majú svoj vlastný život a snažia sa na minulosť zabudnúť. Adam je gitarista, rocker. Je členom slávnej kapely, v ktorej okrem toho, že hrá na gitare aj skladá texty. Miin odchod bral veľmi ťažko a tak sa dal na zlé chodníčky, aby na ňu zabudol. Dej je veľmi melancholický avšak napokon sa skončí šťastne a Mia s Adamom sa dajú dokopy. Nastane však iný problém. Obaja sú slávni hudobníci, ktorí koncertujú vo všetkých kútoch sveta. Adam sa tak rozhodne vzdať svojej kariéry, aby mohol byť s ňou. Dokazuje jej tým, ako veľmi ju má rád.

Kam zmizla... (Ema, 2.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nádherná kniha naozaj vrelo odporúčam :) mne osobne sa asi páčila ešte viac ako prvá časť aj keď aj tá bola dokonalá ^^ prečítala som ju už xy krát a určite si ju ešte prečítam (mimochodom číta sa veľmi rýchlo keď ju raz vezme do ruky už ju nepustíte)

Oveľa lepšia ako prvá kniha (T., 1.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha ma nadchla viac ako jednotka. Autorka sa už nevenuje flashbackom tak veľmi ako v jednotke. Knihu som prečítala za niekoľko hodín. Ak sa Vám jednotka nepáčila (ako mne) tak s touto knihou nebudete sklamaní! :)

Zostan so mnou bola lepsia (Dominika Štítnická, 16.9.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Tak ako ma zaujala prvá kniha Zostan so mnou tak, ktoru som precitala behom dna tak tato ma hned nejak neuputala. Trvalo mi aj dlhsie kym som ju precitala az sa nakoniec podarilo. Cela kniha je rozpravany pribeh Adamom co sa stalo potom a preco. Kniha ma vcucla az pri poslednych kapitolach ked si Mia a Adam konecne vyriesili svoje nezhody a prisiel happyending. Inac fajn citanie no jednotka bola pre mna omnoho lepsia :)

Skvelé pokračovanie (Neliss, 27.7.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
V jednoduchosti je krása a táto kniha to dokazuje. Dej sa odohráva v krátkom časovom úseku, je pomerne jednoduchý a priamočiary, no napriek tomu dokáže vyvolať zvedavosť a udržať si pozornosť. Taktiež sa mi veľmi páči, ako autorka využíva úryvky z minulosti - nepôsobia rušivo, nie sú zbytočne dlhé a pritom skvele dotvárajú atmosféru a dovoľujú nám lepšie spoznať postavy. Kam zmizla je v prvom rade príbehom Adama a Mie. Ich konanie ma síce sem-tam iritovalo, ale našťastie nepatria medzi ploché, nezaujímavé postavy. Ich vzťah nie je presladený ani plný klišé. V ich životoch zohráva navyše dôležitú úlohu hudba a tým zároveň robí ich príbeh odlišným. Ak zostanem funguje aj ako samostatná kniha, ibaže niekedy nestačí skrátka prežiť, pretože všetko má svoje následky... Práve tu prichádza na scénu Kam zmizla - realistické pokračovanie plné rôznorodých emócii, ktoré úžasne rozvinie a naozaj uzavrie príbeh Mie a Adama.

Jedna z mojich NAJ (Judit, 24.7.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Niekedy si človek musí vybrať medzi romantickou knihou a knihou, ktorá mú dá nejakú hodnotu, ktorá ho obohatí, ktorá je plná krásnych, niekedy až lyrických pasáží. Asi preto tak zbožňujem knihu Kam zmizla - pri nej si totiž vyberať nemusím. Gayle Formanová je síce záruka kvality, ale Kam zmizla je ešte úplne iný level dokonalosti. Pamätám si, že keď som to čítala prvýkrát ešte v angličtine, išla som spať o pol šiestej ráno a dodnes mám uložený playlist, ktorý som popri tom počúvala :D Inak Kam zmizla je menej tragická a asi aj trochu viac romantická, ale stále úžasne dojímavá, plná krásnych pasáží, ktoré si dodnes pamätám :) Naozaj z celého srdca odporúčam prečítať.
Všetky komentáre (7)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má pes?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Na strednej škole som sa jej prihovoril prvý. Opýtal som sa jej, akú skladbu pre violončelo práve zahrala. Tou jednoduchou otázkou sa všetko začalo.
Tentoraz položí prvú otázku Mia. „Si to naozaj ty?“ Má celkom rovnaký hlas ako kedysi. Neviem, prečo som čakal, že sa zmení. Možno preto, lebo sa zmenilo všetko ostatné.
Jej hlas ma vráti do skutočnosti. Spomeniem si na uplynulé tri roky. Žiada sa mi povedať toľko vecí. Kam si zmizla? Myslíš na mňa vôbec? Zničila si ma. Máš sa fajn? Pravdaže, nič z toho nemôžem povedať.
Cítim, ako mi tlčie srdce a zvoní v ušiach. O chvíľu sa asi zbláznim. No potom sa stane čosi zvláštne. V okamihu, keď moja panika dosiahne vrchol, prebudí sa vo mne pud sebazáchovy, vďaka ktorému dokážem vyjsť na pódium pred tisícky cudzích ľudí. Upokojím sa, moje ja ustúpi do úzadia a nechám hovoriť toho druhého. „Osobne,“ odvetím, akoby bolo celkom normálne, že som sa ocitol na jej koncerte a ona ma zavolala do svojej svätyne. „Dobrý koncert,“ dodám, lebo mám pocit, že sa to patrí. Okrem toho je to náhodou pravda.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x