bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Čakanie na Pesa

Vydavateľ: Fortuna Libri (FORTUNA LIBRI, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:55

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,30 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Čakanie na Pesa

Dan nie je padavka, ale ani agresívny snaţivec. Rád jazdí pomaly, na mobile lúšti sudoku a nový sveter si kúpi aţ vtedy, keď obnosí ten starý. Uţ štyri roky ţije s Clarou a je šťastný. Jedného dňa ho však Clara znenazdajky opustí, nechá mu len dlhý list plný obvinení a malého, bieleho, takmer bezsrstého psa menom Peso. A tak Dan, ktorý je uţ niekoľko týţdňov bez práce, prichádza ešte aj o priateľku, a na krku mu ostane vzdorovitý pes, ktorého nikdy nechcel. Rozhodne sa, ţe mu nájde nový domov, ale kaţdý vie, ako to väčšinou dopadne, keď má človek tie najlepšie úmysly. Navyše sa ukáţe, ţe Peso je vskutku nezvyčajný štvornohý kamarát... a jedna veľká inšpirácia.

Detaily o knihe

Názov: Čakanie na Pesa

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

(Lea, 6.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha je super.Veľmi ma bavila. Na Slovensku nie je veľmi záma ale mala by byť. Knihu odporúčam.

prechodová (Štefan Papp, 1.6.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
na túto knihu som natrafil úplnou náhodou a zaujal ma jej obsah , kedže som si akurát prechádzal niečim podobným. Prečítal som ju jedným dychom a vytrhla ma zo zlej nálady , autor ju napísal pútavo a celý čas som sa bavil . Nerozpitváva každú drobnosť a človek sa vie vcítiť do hlavnej postavy . Odporúčam túto knihu každému kto chce proste vypnúť , ja osobne som si ju prečítal dokonca 2 x a stále ma bavila :)

Pes nie je zmyslom života, avšak dáva mu zmysel. (Tomáš Tvarožek, 9.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Vždy je veľkým rizikom, keď sa vydavateľstvo rozhodne vydať knihu od zahraničného autora, ktorý na Slovensku nie je známy. Či bolo dobrým marketingovým ťahom, uviesť na trh knihu Čakanie na Pesa, ukáže až čas. Ak urobiť prvý dojem trvá sedem sekúnd, tak mi v prvom momente napadla asociácia Waiting for Doggo (Čakanie na Pesa) a Waiting for Godot (Čakanie na Godota), čo sa mi zdalo v konečnom dôsledku veľmi šikovné. Tu podobnosť medzi dielami končí. List na rozlúčku paradoxne hneď na úvod, v ktorom pojašená ženská Clara vyčíta svojmu partnerovi všetko, a okrem iného aj skutočnosť, že neverí na anjelov. Hlavnému hrdinovi Danovi ostal na krku okrem poloprázdneho bytu aj veľmi škaredý pes, vlastne Peso. Mne ostala od tej chvíle „na krku“ táto kniha, až kým som ju nedočítal. Kniha s pomerne aktuálnou témou zasadenou do prostredia tvorby reklamy. Autor príbeh svižne doplnil o názory a pohnútky postáv a celé to okorenil sarkastickými poznámkami, ktoré ak už nerozosmejú, tak aspoň pobavia. Musím oceniť, že dej napriek všetkému vzdušný, ľahko a príjemne sa číta. No anotácie píšu o rozvíjaní priateľstva človeka so psom. Stala sa niekde chyba ? Dej sa točil viac okolo Dana a jeho životných problémov, ako okolo Pesa a priateľstva. Peso si však žil svoj svet. Očakával som, že urobí niečo prevratné a šokujúce, avšak Peso len určoval tok deja tým, že bol v správnom čase na správnom mieste. Z chyby sa teda stal autorov zámer a z Pesa Danov strážny anjel. Dan na anjelov asi začal jednoducho veriť. Tak ako Dan začal veriť, ja verím tiež, verím, že si kniha určite nájde svojich prívržencov a myslím, že je dobrou voľbou ako zahnať nudu, skrátiť dlhú chvíľu alebo trebárs cestu vlakom.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je tri mínus dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x