bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Jeden plus jeden

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Edícia:Edícia svetový bestseller
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Jeden plus jeden

Predstavte si, že máte príšerný život. Manžel od vás odišiel a na domácnosť neprispieva ani penny, vášho syna tínedžera šikanujú a dcéra, matematický génius, má možnosť nastúpiť na prestížnu školu pre nadané deti, ale vy si to nemôžete dovoliť. Aj kúpa obyčajnej rovnošaty by vás finančne položila, nieto školné. Taký je v skratke život Jess Thomasovej.
Jedného dňa sa jej však do života pripletie zvláštna náhoda. V taxíku nájde zväzok bankoviek, patriaci arogantnému milionárovi Edovi Nichollsovi, ktorému Jess upratuje dom. Peňazí nie je veľa, pre Eda len pár drobných, no pre Jess by znamenali kľúč k vyriešeniu problémov. Mladá matka je zásadová a dobre vie, čo je správne, no rozhodne sa inak. V tej chvíli ešte netuší, ako jej tento človek zmení život.

Z anglického originálu One plus one
(Penguin Books 2015) preložila Tamara Chovanová.

Dostupné verzie titulu

Jeden plus jeden Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Jeden plus jeden

Originálny názov: One Plus One

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Všechny recenze (7)

Hodnotenie čitateľov

Jojo Moyesová - Jeden plus jeden (Monika J., 23.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Titul Jeden plus jeden by som mohla charakterizovať ako príbeh zo súčasnosti. Je to veľmi príjemná oddychovka z bežného života, v ktorej sa hlavná hrdinka brodí problémami, ktoré so sebou prináša život a ktoré pozná každý jeden z nás. Aj preto ma zaujala. Hlavná hrdinka Jessica mi veľmi prirástla k srdcu, lebo mi veľmi pripomína mňa samotnú. Mala som pocit, akoby som čítala o sebe samej. Ako matka dieťaťa s určitým handycapom som veľmi skutočne vedela precítiť všetko to, čím si musela prejsť. Čitateľ má pocit, akoby sa jej smola lepila na päty. Má toľko problémov, že sa nám už zdá, že horšie to už ani nemôže byť. Obdivuhodná je aj skutočnosť, napriek nepriazni osudu neúnavne robí všetko pre to, aby sa jej rodina mala dobre. Má odvahu, silnú vôľu a s odhodlaním bojuje o každodenné prežitie. Nie je to ľahké a aj keď mnohokrát padá a situácie, v ktorých sa ocitá, sa zdajú byť bezvýchodiskové, vždy sa znova pozviecha a kráča ďalej. Kvôli svojim deťom. Tie sú pre ňu hnacím motorom. Jedného dňa sa všetko mení a zdá sa, že aj na Jessicu sa usmialo šťastie. Spoznáva úžasného muža, ktorý v nej prebúdza pocity, ktoré už dávno nepocítila. Zisťuje, že aj ona sa môže o niekoho oprieť a nemusí na sebe niesť ťarchu celého sveta, ako to robila doteraz. Je to pre ňu oslobodzujúci pocit, ktorý ju napĺňa radosťou a šťastím. Príjemným bonusom pre ňu je aj fakt, že si pekne rozumie s jej deťmi. Tie sa vďaka nemu postupne dostávajú zo svojich zakuklených ulitiek, z ktorých sa báli vyjsť von, lebo sú iné, ako ostatné deti v ich veku. Sú výnimočné. Ako každý jeden z nás. Začínajú nadobúdať sebavedomie, ktoré nikdy nemali a vážiť si samých seba. Edovo stretnutie s Jess v pozitívnom zmysle slova obohatilo celú rodinu. Keď sa už zdá, že je všetko v najlepšom poriadku, znova zasahuje osud a rodinná idylka sa rúca. Jess sa ocitá na dne, keď prichádza o lásku milovaného muža. A to iba "vďaka" chybe, ktorej sa dopustila, keď bola zúfalá. Nerobíme chyby však všetci? Z lásky, z osamotenosti, zo zúfalstva, zo strachu... Každý z nás je omylný a to po zrelej úvahe zisťuje aj Ed. Hoci mu Jessica veľmi ublížila, dokáže sa cez to preniesť a svoju lásku jej dokazuje tým, že jej odpúšťa. Veľmi ušľachtilá myšlienka. Vedieť odpustiť, keď sme zranení. Toto je to najkrajšie posolstvo, ktoré nám táto kniha mohla dať. "Jeden plus jeden" je dôkazom veľkého srdca a krásnym príbehom o krehkom ľudskom šťastí. Len človek, ktorý dokáže odpustiť, hoci mu bolo ublížené, dokáže precítiť skutočnú lásku.

Ked si uz myslim, ze som citala od nej naj knihu, tak potom pride dalsia a ja znovu prezivam osudy hrdinov, drzim im prsty a revem ako blazon. (Adriana, 1.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
A preco sa mi tato kniha pacila najviac? lebo bola velmi realna. Will bol super, ale kolko zien sa stara o postihnutych a zamiluje sa do nich? No na druhej strane, kolko zien ostanu s demi same, na krku hypoteka, manzelove dlzoby a on zduchne za inou, mladsou a niekedy aj s priveskom? na svoje vlastne deti ma problem prispievat, ale o tie cudzie sa stara a rozmaznava. Jess bola skvela, superhrdinka, ktorej specialna sila bola tvarit sa, ze je vsetko ok, ked sa jej rucal svet :-D Kolko krat sme to zazili aj my? Jednoducho, skvela kniha. v sobotu rano si urobte kavicku, dajte si na klucku NERUSIT a zarucene do vecera to budete mat precitane. Davam 5*.

Jeden plus jeden (alexandra kršková, 13.11.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nadherna kniha. Po dlhej dobe kniha, ktoru som precitala na jeden dusok.

sklušný priemer (Sue, 18.9.2015) Odpovedať

priemerná kniha
Na túto knihu som sa možno až priveľmi tešila, pretože autorkine knihy mám veľmi rada a doteraz sa mi všetky absolútne páčili. No prišiel príbeh Jeden plus jeden a moje nadšenie trochu pohaslo. Nebol úplne zlý, ale ani najlepší. Prvá polka bola skvelá. Stránky som hltala, no potom akoby uťalo a ja som sa dejom musela nasilu predierať. Možno to bolo tým, že príbeh upadol do akéhosi stereotypu a ja som túžila sa cez tú časť preniesť a dostať sa k zaujímavejším scénam. Príjemným oživením príbehu boli Nickyho blogové články, ktoré som si prečítala s obrovskou chuťou. Celkovo to nie je zlý príbeh, no niečo mi na ňom prekážalo, preto som si ho nemohla naplno užiť. Jess sa občas správala tak trochu pritiahnuto za vlasy. Mala som chuť ňou zatriasť, aby sa spamätala, pretože tým trpeli iba jej deti. Od autorky si určite prečítam aj ďalšie knihy, no táto ma veľmi neohúrila, preto jej dávam takéto hodnotenie.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Zašla do kúpeľne a rozbalila rolku peňazí, čo našla v taxíku. Štyristoosemdesiat libier. Zamkla dvere a rozložila bankovky na úhľadné kôpky.
Vedela, čo by mala urobiť. Samozrejme, že to vedela. Neboli to jej peniaze a deťom celé roky vtĺkala do hlavy: Nekradnite. Neberte si, čo nie je vaše. Urobte, čo je správne, a nakoniec vás odmena neminie.
Urobte, čo je správne.
Ale v ušiach jej znel nový temný hlas. Prečo by si to mala vrátiť? Jemu to nebude chýbať. Na parkovisku, v taxíku, v dome nebol pri zmysloch. Tie peniaze mu mohli vypadnúť z vrecka kdekoľvek. Koniec koncov našla si ich iba šťastnou náhodou. Čo keby ich našiel niekto iný? Myslíš, že by si dal tú námahu a vrátil mu ich?
Na preukaze stálo, že jeho spoločnosť sa volá Mayfly. A krstné meno Ed.
Odnesie tie peniaze pánu Nichollsovi. Hlavou jej vírili myšlienky ako oblečenie v sušičke.
A predsa to neurobila.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x