bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Posledný policajt

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Posledný policajt (1.diel z 3)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Posledný policajt

BORIS FARKAŠ číta z knihy POSLEDNÝ POLICAJT:

Aký zmysel má vyšetrovanie vraždy na pokraji apokalypsy?
Mladý detektív Hank Palace si kladie túto otázku odvtedy, čo astronómovia spozorovali asteroid 2011GV1. Ľuďom nezostala nijaká šanca, nijaká nádej. Len šesť krátkych mesiacov ostáva do jeho zrážky so Zemou.
Ekonomika USA sa rúca, úroda hnije na poliach. Kostoly či synagógy sú plné, ale rovnako aj bary a na uliciach napriek novým krízovým zákonom vládne chaos. Ľudia na celom svete odchádzajú z práce, nie však Hank Palace, neskúsený, ale poctivý detektív v mestečku Concord v New Hampshire. Vyšetruje smrť obesením v meste, ktoré každý týždeň zažíva najmenej desiatku samovrážd, no táto sa mu zdá podozrivá. Palace je vlastne jediný policajt, ktorému záleží na odhalení vraha.
Román Posledný policajt, prvá časť trilógie, ponúka záhadu odohrávajúcu sa na pokraji celosvetovej apokalypsy. Keďže Palaceovo vyšetrovanie prebieha v tieni asteroidu 2011GV1, otázka kto to urobil napokon nie je tá najťažšia. Na akých základoch stojí naša civilizácia? Akú hodnotu má ľudský život? Čo by ktokoľvek z nás urobil, keby naše dni boli spočítané?

Z anglického originálu The Last Policeman (Quirk Books, Philadelphia 2012) preložila Jana Seichertová.

Dostupné verzie titulu

Posledný policajt Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Posledný policajt

Originálny názov: The Last Policeman

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Super (Nina, 6.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Človek by si povedal, že katastrofický román nemôže byť príjemné čítanie avšak táto kniha takou je. Na pozadí blížiacej sa katastrofy zostal policajtovi zdravý rozum a chce dokončiť prácu, ktorú si vybral a to tým že objasní vraždu.

Super kniha (Didi, 13.3.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Oveľa viac ako vyšetrovanie ma bavil opis spoločnosti na pokraji konca. A hlavný hrdina Hank je mimoriadne sympatický. Číta sa to ľahko a dej plynie bez zbytočných zdržaní. Už sa neviem dočkať dvojky.

Fajn čítanie (Dominik, 31.1.2016) Odpovedať

Čítanie Posledného policajta ma naozaj bavilo a páčilo sa mi, že autor čitateľa nezaťažoval zbytočnými opismi a príbeh odbremenil od hluchých miest. Na druhej strane ale musím povedať, že sa román dlhšie rozbiehal a spočiatku som sa obával, čo sa z príbehu vykľuje. Pozitívom bola jeho nepredvídateľnosť, vďaka ktorej som až do samého konca netušil, ako autor knihu ukončí. Potešilo ma viacero dejových línií, ktoré neboli ťažké na pochopenie. Aj napriek náročnej téme ju autor podal "láskavo" a aj z tohto dôvodu môže kniha sadnúť širokej škále čitateľov.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„A práve v tom je problém, dámy a páni,“ zaburácal znovu McGully a zamával novinami, skôr než ich zatvoril. „Až zistia miesto dopadu, nastane reťazová reakcia.“
„Reakcia?“ zavyl Andreas a podráždene sa načiahol za novinami. „Aká reakcia?“
„Počul si predsa kanadského premiéra. Dúfajme, že dopadne na územie Číny,“ zacitoval ho so smiechom McGully. „A čínsky prezident na to zareagoval: Počúvajte, Kanaďania, bez urážky, ale my máme na to iný názor. Veď to poznáte. Bla-bla-bla.“
Andreas znechutene zavrčal. Jedným okom som pozoroval kolegov a usilovne som premýšľal. Chlapík príde uprostred noci do McDonalda a obesí sa v kabínke toalety pre postihnutých. Chlapík príde uprostred noci do McDonalda...
Culverson slávnostne zdvihol papier a ukázal nám mriežku s vyznačenými osami X a Y, ktorú naň načmáral.
„Vyhlasujem oficiálny turnaj Concordského policajného oddelenia v biliarde, ale namiesto s guľami budeme hrať s asteroidmi,“ oznámil s nehybnou tvárou. „Pristúpte bližšie, páni.“

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x