bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







To

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 16,- €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: To

JÁN GALOVIČ číta z knihy TO:

Ak si nespomenieš, neprežiješ. Ak si spomenieš, zomrieš.

Derry nie je obyčajné malomesto. Pod jeho povrchom spí prastaré zlo. Vždy keď sa prebudí, na niekoľko rokov rozpúta v Derry a okolí smršť neopísateľných hrôz. Strašná sila, ktorú možno nazvať len To, ovláda obyvateľov, vraždí nevinné deti a zdá sa, že ju neuspokojí nič okrem najvyššej obete. Kto ju prinesie tentoraz?
Skupinka priateľov, ktorí v Derry vyrástli, dnes žije roztrúsená vo všetkých kútoch sveta. Sú bohatí, úspešní aj slávni, ale nie sú šťastní. A najmä im chýba veľká časť spomienok na desivé udalosti z detstva. Kto im vymazal pamäť?
Ak to chcú zistiť, musia sa opäť stretnúť s pradávnym zlom. Kedysi sa mu dokázali vzoprieť a prežiť. Ale dnes už nie sú deťmi a niečo podstatné, čo im kedysi pomohlo zahnať To, im chýba.

Z anglického originálu It (Scribner, a Division of Simon & Schuster, New York 2013) preložila Marína Gálisová.

Dostupné verzie titulu

To Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: To

Originálny názov: It

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

čo dokáže detská fantázia (lubica, 7.1.2018) Odpovedať

príjemné čítanie
Môj skromný názor je: akoby v príbehu autor opisoval svoje detstvo, strachy a dospelosť a potreboval sa zmieriť s tým, že to pominulo. Príbeh písaný veľmi pútavým a živým spôsobom, ktorý vás vtiahne do konkrétneho diania, či je už fiktívne, či reálne. Mám podozrenie, že aj osudy hrdinov boli ukončené tak, ako asi približne skončili skutočné postavy autorových priateľov z detstva. A hoci ma to mrzelo ( lebo príbeh je vlastne vymyslený) chápem, že realita je reálna a muselo sa to stať ( možno by som iných nechala žiť a iný by umreli...ale to je už môj príbeh z detstva..). Žiadne intermezzo , ani vracanie sa v príbehu do minulosti a ani preskakovanie mi neprekážali. Bolo to čítanie plné detskej fantázie :) a trochu som sa aj bála.

zásadná kniha (Monika, 7.2.2017) Odpovedať

príjemné čítanie
Hoci horory milujem, tie literárne nemám veľmi načítané a neviem posúdiť ani to, aké horory sa písali pred rokom 1986 a ako práve táto kniha zmenila pohľad na tento žáner. Z odstupu 30 rokov a podľa vlastného čitateľského zážitku ju vnímam ako zásadnú, no na 5 hviezdičiek to u mňa nie je. Čo je super prepracované, je najmä kompozícia a samotné postavy. Je to taký do seba zapadajúci stroj, kde má každé koliesko svoje miesto a každá udalosť je rozprávaná tou správnou postavou na tom správnom mieste. Zároveň sa tým príbeh veľmi spomaľuje a naťahuje. 1000+ strán by sa pokojne dalo zoškrtať na polovicu a knihe by to neublížilo, a bez straty pointy pokojne aj na 300 strán. Je pravda, že som mala počas čítania To(ho) zopár nepokojných nocí, tie však spôsobili rôzne brutálne scény, ktoré pre mňa úplne strašidelné nie sú, ale pre moje podvedomie asi áno. No finále ma sklamalo – občas som si zívla, občas rátala strany a občas si pomyslela, že King musel šlapať na LSD, keď písal niektoré pasáže. Po dočítaní mi ale ostal dobrý pocit, ako keď si po dobrom stejku už nepokazíte chuť teplým pivom ale vychutnávate si ešte dlho chuť šťavnatého (krvavého ;)) mäska.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Chceš svoju loďku, Georgie?“ spýtal sa Pennywise. „Opakujem sa len preto, lebo ju, tuším, veľmi nechceš.“ S úsmevom zdvihol loďku v ruke. Na sebe mal voľný hodvábny oblek s veľkými oranžovými gombíkmi. Na prsiach mu visela žiarivo modrá kravata a na rukách mal veľké biele rukavice, aké nosia Mickey Mouse a káčer Donald.
„Hej, chcem.“ George sa zadíval do kanála.
„Aj balónik? Mám tu červené, zelené, žlté a modré...“
„A vznášajú sa?“
„Či sa vznášajú?“ Klaun sa usmial ešte širšie. „Pravdaže sa vznášajú. Ako inak! A mám aj cukrovú vatu...“
George vystrel ruku.
Klaun ho chytil za predlaktie.
A George uvidel, ako sa klaunova tvár mení.
To, čo uvidel, bolo také strašné, že jeho najhoršie predstavy pivničného monštra v porovnaní s tým vyzerali ako sladké sny: to, čo uvidel, ho jediným šľahom pazúrov pripravilo o rozum.
„Vznášajú sa,“ zamrmlal tvor v kanáli zastretým, posmešným hlasom. Držal Georgea za ruku hrubým červovitým pahýľom, ťahal Georgea do tej strašnej tmy, kde voda uháňala, hučala, burácala a niesla svoj náklad búrkových trosiek k moru.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x