bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Okienko do snov, 2.vydanie

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:2.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 02:55

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Okienko do snov, 2.vydanie

Hana, dvadsaťsedemročná mladá žena, často sedáva vo svojej izbe s oknom do záhrady a sníva o tom, že jej život bude celkom iný ako matkin a babkin. Túži žiť v meste, vydať sa za bohatého muža a je odhodlaná urobiť pre to čokoľvek. No zaslepená vlastnými predstavami aj strachom, že jej to nevyjde, robí veľa chýb, ktoré sa naprávajú veľmi ťažko.

Detaily o knihe

Názov: Okienko do snov, 2.vydanie

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

3,5/5 (Martina, 10.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha sa ku mne dostala úplnou náhodou a musím sa priznať, že asi rok mi stála na poličke. Rozhodla som sa po nej siahnuť až teraz s tým, že to bude kniha pri ktorej si oddýchnem, nič náročné na čítanie. Dostala presne to čo som očakávala, ľahké, pohodové čítanie, skvelé po náročnom dni. Hlavná hrdinka mi bola sympatická a miestami som sa stotožňovala s jej myšlienkami a pocitmi. Avšak ešte viac som si obľúbila Milku, jej postava mohla byť viac rozpracovaná a možno by som privítala pozadie vzťahu medzi ňou a Leom.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má mačka?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„A o svadbe ste už hovorili?“ pokračuje teta Jarka.
Hana ide vyletieť z kože. Najradšej by ju už videli pod čepcom... pekne obklopenú mužom a aspoň tromi deťmi. Zhrbenú nad sporákom, utierajúcu pokakané zadky. Ďakujem pekne. Chcem niečo iné... chcem viac. Vie však, že by im to nikdy nevysvetlila. Rovnako ako to, že v ich očiach je starou dievkou. Celá dedina si o nej pošuškáva... Nečudo. Jej vrstovníčky majú už dávno svoju rodinu, niektoré už deti, ktoré chodia do školy...
„Nie, teta, nehovorili. A čo keby sme radšej hovorili o niečom inom?“ navrhne rovno, vie, že inak sa ich tak ľahko nezbaví.
„A to už prečo?“ začuduje sa tetka Beta. „Máš roky na vydaj, mali by ťa tieto veci zaujímať. Keby si bola šikovnejšia, starký by sa dožil aj pravnúčatka.“
Hane dôjde dych. Prudko vstáva, až prevrhne stoličku, na ktorej sedela, a zatína ruky v päsť... nevie, čo chce povedať, niečo však musí... pretože inak sa zadusí horkosťou a pocitom nespravodlivosti. Jej postoj pripomína bojovníka v poli. Síce bez zbrane, ale o to bojovnejšieho.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x