bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Dievča, ktoré uviazlo v pavúčej sieti

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Millennium (4.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,10 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Dievča, ktoré uviazlo v pavúčej sieti

Časopis Millennium má nových vlastníkov. Zlé jazyky tvrdia, že éra Mikaela Blomkvista sa skončila, aj sám Blomkvist zvažuje zmenu zamestnania.

Lisbeth Salanderová sa zdanlivo bezdôvodne zapojí do hackerského útoku. Berie na seba riziká, ktorým sa doteraz vyhýbala. Toto sa na ňu nepodobá.

Špičkový odborník na výskum umelej inteligencie profesor Frans Balder zavolá uprostred noci Blomkvistovi, aby ho informoval, že disponuje šokujúcimi informáciami o amerických tajných službách. Prezradí mu, že bol v kontakte s mladou geniálnou hackerkou. Blomkvist tuší, o koho ide.

V Blomkvistovi skrsne nádej na senzačné odhalenie, ktoré on aj časopis Millennium zúfalo potrebujú. Ako zvyčajne, Lisbeth Salanderová sleduje svoje vlastné ciele. Nadišiel čas, aby sa ich životné cesty opäť stretli. Román Dievča, ktoré uviazlo v pavúčej sieti z pera Davida Lagercrantza je štvrtým dielom fenomenálnej série Millennium Stiega Larssona, autora prvých troch častí ( Muži, ktorí nenávidia ženy, Dievča, ktoré sa hralo s ohňom, Vzdušný zámok, ktorý vybuchol).

Zo švédskeho originálu Det som inte dödar oss
(Norstedts, Štokholm 2015) preložil Jozef Zelizňák.

Dostupné verzie titulu

Dievča, ktoré uviazlo v pavúčej sieti Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Dievča, ktoré uviazlo v pavúčej sieti

Originálny názov: Det som inte dödar oss

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Hodnotím,,, (Miriama Lamžová, 6.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Začala som ju čítať s istými obavami, predsa len Lasrsson bol Larsson ale musím uznať, že som vôbec nebola sklamaná, krásne nadviazanie na život a problémy hlavného hrdinu, či hrdinky, vrelo odporúčam, komu sa páčilo Millenium nebude sklamaný

0čakávanie a spokojnosť ... (Daniela, 1.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Presne tak by som dvoma slovami vyjadrila pocity po prečítaní knihy, jednoducho som spokojná. Román som kupovala a šla čítať s tým, že ho nepísal Larsson, takže to nebude to isté čítaníčko. Je to výborná kniha s pútavým príbehom, ktorý ma strhol tak, že som nemohla prestať ... takpovediac čítanie na doma aj do vlaku, na dlhé aj krátke trasy, aj keď potom nezabudnite vystúpiť :) Kniha od úplného začiatku bojuje proti najsilnejšiemu súperovi, ktorým je očakávanie zo strany fanúšikov Millenia. Podľa môjho názoru má kniha grády-napätie sa stupňuje a v určitých momentoch som nebola schopná odtrhnúť sa od jej stránok. Autor vynikajúco a dômyselne uviedol čitateľov do medicínskej terminológie autizmu (veľmi sa mi pozdával jeho odkaz na skvelého Olivera Saksa), ďalej do sveta tajnej služby či "umelej inteligencie". Po zavretí tejto knihy som skonštatovala , že som nasala nielen atmosféru studeného Švédska, ale aj obohatila svoje obzory v oblasti počítačovej kriminality a iných.. Knižné postavy som si mimoriadne obľúbila. Tiež som nadobudla lepší prehľad o fungovaní novinárskeho remesla, tajných služieb a duševných chorôb. Vrelo odporúčam a teším sa na pokračovanie ...

neskalmala (Jaroslava Beďová, 1.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi dobre písaný príbeh,napínavý.Potešilo ma,že v nej vystupujú postavy,ktoré som už dobre poznala z predošlých dielov.Veľmi som sa tešila,že si môžem prečíta ako pokracoval zivot nadanej hackerky a Mikaela Blomkvista,ako sa im zase poprepletali navzajom cesty.Príbeh je pútavý a knihu som zhltla za dva dni.

Opäť poctivá detektívka (Monika, 1.9.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dievča, ktoré uviazlo v pavúčej sieti je opäť poctivá detektívka, ktorej nechýba zaujímavá zápletka, napätie, ale predovšetkým obľúbené postavy Mikaela Blomkvista a Lisbeth Salanderovej. Zvykli sme si, že Larsson v Milleniu písal o nespravodlivostiach, hlavne o tých, ktoré boli páchané na ženách. Tu sa od tohto zamerania trochu upúšťa. Témy počítačov, kyberzločinov, umelej inteligencie, tajných služieb, hackerstva či autizmu nie sú vôbec jednoduché. Je možné, že niektorým pasážam úplne odborne neporozumiete. Náročnosť témy však považujem za jedinú „slabinu“ príbehu.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je sedem mínus šesť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x