bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Všetky skvelé miesta

Vydavateľ: YOLi (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 16.04.2024 02:55

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Všetky skvelé miesta

Theodora Fincha trápia depresie. Každý deň premýšľa nad smrťou, no zároveň hľadá dôvody, prečo žiť.

Violet Markeyová ráta dni do maturity, aby mohla ujsť z malého mesta, kde ju prenasledujú bolestné spomienky na sestrinu tragickú smrť.

Navzájom sa nepoznajú, až kým sa obaja neocitnú na rímse školskej zvonice, s pohľadom upretým na chodník šesť poschodí pod nimi. Dole sa zhlukujú študenti a škodoradostne pobádajú Fincha, aby skočil. Na výčiny problémového študenta už sú zvyknutí. Čo tam však robí Violet? Keď dvojica napokon cúvne, na druhý deň sa v školských novinách objaví článok o hrdinke Violet, čo zachránila čudáka Fincha. Nebolo to však naopak?
Finch je novou známosťou uchvátený a Violet presvedčí, aby spolu pracovali na školskom projekte – túlali sa po Indiane a spoznávali jej neobjavené zákutia, všetky skvelé miesta, o ktorých mnohí ani netušia. Práve tam si uvedomia, že môžu byť sami sebou, zbaviť sa nálepiek, ktoré im dávajú tí, čo ich vôbec nepoznajú. Skrátka môžu byť konečne šťastní.
Zdanie však občas klame, najmä ak je smútok priveľký...

Z anglického originálu All the Bright Places
(Knopf, New York 2015) preložila Klára Kruteková.

Dostupné verzie titulu

Všetky skvelé miesta Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Všetky skvelé miesta

Originálny názov: All the Bright Places

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Všechny recenze (7)

Hodnotenie čitateľov

Výstižná (Júlia, 29.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som si zaobstarala preto, lebo ma svojou krátkou charakteristikou očarila. Už keď som čítala prvé strany, vedela som, že je to kniha práve pre mňa! Pre mňa a môjho priateľa, ktorému som to tiež doporučila. Opisovala moje(naše) pocity, myšlienky, ťažkosti a problémy. V žiadnej inej knihe som sa zatiaľ takto nenašla, a práve k tejto mám odo dnes istý citový vzťah, keďže som sa v nej viac ako našla. Skvelá kniha a jej kúpu vážne neľutujem!

Tá pravá kniha (Simona, 27.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knižka ma upútala či už obalom ale aj svojim obsahom. Čakala som podľa jej názvu úplne niečo iné no ostala som naozaj milo prekvapená keďže autorkinu tvorbu nepoznám. Neskutočný príbeh, sama za seba môžem povedať že milujem knihy s ľudskou tajomnosťou, povahou a z časťami kde sa naozaj zamýšlam nad obsahom myšlienky a čítam si to dookola najmenej 5 krát. Plakala som. Pri žiadnej inej knihe sa mi toto nestalo a myslím že ešte ani dlho nestane. Tlieskam autorke ;) pre mňa najlepšia kniha ever

Skvelá kniha so smutným koncom (Ivana, 16.6.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
!!!SPOILER!!! Knižka ma zaujala hneď na začiatku,ale s koncom som vôbec nepočítala.Nemôžem uveriť,že sa zabil.Hlavne ľutujem Violet.

Všetky skvelé miesta (Timka Dubovská, 4.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som dostala na vianoce od tety. Veľmi som ju chcela, pretože sa mi páčila aj názvom aj obalom. Keď som sa do nej začítala, nevedela som prestať. Kniha je úžastná a štýl, akým je napísaná je nevšedný ale veľmi príjemný. Najviac čo sa mi vždy na knihách páči je, že dvaja úplne odlišní ľudia sa spoznajú a brázdia svetom spolu. Keďže to nie je inak ani v tejto knihe, chytila ma za srdce a vyronila som pri nej aj nie jednu slzičku. Vrelo odporúčam, stojí to za prečítanie.

Očarujúca (Ema Šašalová, 2.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ak mám byť úprimná, túto knihu som si zaobstarala, lebo ma veľmi upútal slogan k tejto knihe a niečo mi naznačovalo, že by to mohlo byť sľubné. Nemýlila som sa. Táto kniha, aach, je stelesnená dokonalosť. Je tak smutná ako aj veselá s prekrásnou myšlienkou a ponaučením. Keď ju dočítate, dôjde vám, že autorka svojím dielom hovorí posolstvo, ktoré je v dnesšnej dobe veľmi dôležité rozširovať. Fincha milujem doteraz. Bol taký úžasný, ale bohužiaľ aj nepochopený. Spoznáte tak chalana, ktorého osud nemá rád. A druhá hlavná hrdinka, Violet, je tiež super a dostane sa vám pod kožu rovnako ako aj Finch. Hlavné postavy teda vôbec nie sú iritujúce, práve naopak, stanú sa vašimi priateľmi. Osobne si myslím, že túto knihu by mali čítať hlavne tínedžeri, aby si s nej zobrali ponaučenie. Priam dokonalo nám ukazuje, ako môže byť k nám život krutý...

Nečakane dobré (Alica Baníková, 2.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
K tejto knihe som sa dostala úplnou náhodou, predtým som o nej nepočula , takže ma veľmi príjemne prekvapila. Smutná a zároveň nádherná. Plakala som aj som sa smiala. Kniha emócií. Naozaj odporúčam

Kniha, na ktorú tak ľahko nezabudnete (Dana Bereczová, 2.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Bola smutná a krásna zároveň. Sú v nej myšlienky, ktoré si určite zapamätám a príbeh, ktorý sa mi vryl do srdca na veľmi dlhú dobu. Nepopieram, že takmer celý koniec som preplakala (ale pri ktorej knižke som ja neplakala? :D ) ale stálo za to. Takúto knihu som už dávno nečítala. Ak vôbec. Nepredvídateľná. S nádhernými aj poučnými posolstvami. Po jej prečítaní sa určite aspoň trochu zamyslíte. Či už nad životom ako takým, nad sebou alebo čiernymi dierami :) Budete sa vedieť vcítiť do postáv a každý okamih prežívať s nimi. Bude to, akoby ste navštívili všetky skvelé miesta vy sami.

Príbeh s osobitým čarom (Neliss, 29.10.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Všetky skvelé miesta by som opísala ako taký... pochmúrnejší príbeh s osobitým čarom a posolstvom. Točí sa prevažne okolo Violet a Fincha - ich interakcií, problémov a minulosti. Ich vzťah sa vyvíja pomaly a prirodzene, netreba sa báť žiadnej umelej osudovej lásky. Napriek tomu, že si títo dvaja pomáhajú, autorka sa nesnaží predstierať, že sa ich problémy dajú vyriešiť mávnutím čarovného prútika. Samotné postavy aj celková atmosféra sú zvláštne, ibaže dobre zvláštne, ak viete, čo mám na mysli. :D Nechýba ani pútavý štýl písania – nájdete tu veľa dialógov a málo zbytočných opisov, presne podľa mojej chuti. Pokiaľ vás kniha zaujala a máte pocit, že by sa vám mohla páčiť, určite jej dajte šancu. Už len kvôli Finchovi, ktorý je mojím novým obľúbeným čudákom.:)

milo prekvapilo (Sue, 28.10.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Od autorky som zatiaľ nič nečítala, ale kniha Všetky skvelé miesta ma hneď na prvý pohľad zaujala. Hoci som sa do čítania púšťala trochu skepticky, pretože som radšej nič neočakávala. NO príbeh ma nadchol a ja som ho chcela pomaly čítať, pretože som ho nechcela dočítať priveľmi rýchlo. Autorka svoje postavy vykreslila naozaj uveriteľne a reálne. V knihe sa riešia veci, o ktorých bolo už veľakrát písané, ale Nivenová tému šikany a inakosti pojala po svojom a tým ma zaujala. Pri tejto knihe som nevedela, čo mám robiť skôr, či sa smiať alebo plakať, pretože vo mne prebudila obrovskú škálu pocitov. Trochu som aj záver očakávala, no aj tak ma to poriadne zasiahlo. Po tejto knihe som si skutočne musela prečítať niečo veselé alebo menej depresívne, lebo som bola emočne totálne vyšťavená. Už teraz sa teším na to, keď si z autorkinho pera prečítam nový príbeh.
Všetky komentáre (9)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má mačka?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Môžem sa ťa niečo opýtať? Myslíš si, že existuje deň D?“
„Čože?“
„Deň D. Začiatok konca. Keď sa nedeje nič zlé, smutné, dokonca ani obyčajné. Myslíš, že je to reálne?“
„Neviem.“
„Už si taký zažila?“
„Nie.“
„Ani ja, ale čakám naň.“
„Ďakujem, Theodore Finch,“ povie potichu a vtisne mi bozk na líce. Zacítim kvetinovú vôňu jej vlasov. Nato zašepká: „Ak o tomto niekomu povieš, zabijem ťa.“

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x