bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Listy do neba

Vydavateľ: YOLi (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Listy do neba

Začalo sa to úlohou na hodine angličtiny: Napíšte list niekomu, kto už nežije. Laurel si vybrala Kurta Cobaina, idol svojej sestry May. Zomrel mladý, rovnako ako ona. Laurel sa nápad zapáči a čoskoro má plný zápisník listov známym i menej známym osobnostiam, ako je Janis Joplin, Amy Winehouse, Jim Morrison a ďalší. Ani jeden z nich učiteľke neodovzdá. Spočiatku píše o bežných problémoch – nástupe na strednú školu, nových priateľstvách, prvej láske, o živote v rozpadnutej rodine. Napokon sa v nich zverí aj so svojím najväčším trápením, krutou skúsenosťou, ktorá ju poznačila na celý život. Stalo sa to v čase, keď na ňu mala May dozerať. Sestra bola pre Laurel stelesnením krásy a šarmu, no ak sa má zbaviť výčitiek a pochmúrnych myšlienok, musí si uvedomiť, že May mala aj svoje chyby.

Z anglického originálu Love Letters to theDead (New York 2014) preložila Andrea Vargovčíková

Dostupné verzie titulu

Listy do neba Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Listy do neba

Originálny názov: Love Letters to the Dead

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Všechny recenze (9)

Hodnotenie čitateľov

fajn čítanie (Dominik, 30.11.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Listy do neba sú netradičným dielom a okrem množstva hlbokých myšlienok v sebe nesú zaujímavý nápad. Síce nie sú knihou pre každého, mal by po nej siahnuť ten, kto hľadá niečo neobyčajné - príbeh plný emócii a nekonvenčnosti. Som si istý, že si ho užije každý, kto si zamiloval film The Perks of Being a Wallflower. Kniha je totiž písaná podobným štýlom ako knižná predloha tohto filmu. Prajem pekné čítanie! :-)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je deväť krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Milý Kurt,
dnes večer som si o tebe niečo prečítala, lebo ma zaujímalo, ako si žil, keď si bol malý. Bol si stredobodom pozornosti svojej rodiny, ale potom sa tvoji rodičia rozviedli. Mal si vtedy osem rokov a istým spôsobom si osirel. Štvalo ťa to. Na stenu si napísal: Neznášam mamu, neznášam otca, otec neznáša mamu, mama neznáša otca, z toho človek jednoducho musí byť smutný. Bolesť z ich rozchodu driemala v tebe celé roky. Rodičia si ťa podávali. Otec sa znova oženil a mama si našla priateľa, no ten sa k nej nesprával pekne. Prisúdili ťa otcovi, ale on ťa posunul k rodine svojho priateľa. Potom si sa vrátil k mame. Nedokončil si strednú školu ani si si nenašiel prácu, preto ti zabalila veci do škatúľ a vyhodila ťa. Stal si sa bezdomovcom. Spával si u známych na gauči a niekedy si prespal pod mostom alebo v čakárni nemocnice Grays Harbor Community Hospital – tínedžer, ktorý sa menil na muža, spal opustený v nemocnici, kde sa pred osemnástimi rokmi narodil.
U mňa to nie je také zlé ako u teba. Ale viem, aké to je, keď sa rozpadne rodina.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x