bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Nikdy mi nebolo lepšie

Vydavateľ: Vydavateľstvo Koruna (Vydavateľstvo KORUNA, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:270
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:55

Lepšia cena: 5,80 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 5,93 € (vrátane DPH)
Bežná cena:6,90 €
Ušetríte: 0,97 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 6,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Nikdy mi nebolo lepšie

Život je úžasný, jedinečný, aj keď nie vždy si to myslíme. Napriek tomu asi každý z nás zažil chvíľku, kedy si povedal: „Nikdy mi nebolo lepšie.“ A takú chvíľku si chce uchovať v mysli navždy. Alebo...?
Tento príbeh je o tom, ako v živote potrebujeme stretnúť lásku, ale hlavne – aké dôležité je mať v svojej blízkosti človeka, ktorý nás podrží v ťažkých chvíľach. Skutočný priateľ je ten, kto stojí pri nás, s kým sa môžeme smiať aj plakať.
Anetin postoj k životu poznačil rozchod rodičov, keď bola ešte malým dievčatkom. Aj mamina túžba po objatiach, ale najmä otcova prelietavosť vo vzťahoch s inými ženami. Keď prežijete detstvo v takom prostredí, nie je jednoduché nájsť si v dospelosti muža, ktorý by zapadal do predstáv o prijateľnom partnerovi. Ale vnútorné túžby nepotlačíš. Sú tu a nútia človeka konať živelne. Aj Anetu zaskočili. Túži po láske, podvedome ju hľadá. Možno je blízko, možno niekde ďalej, možno je konečne tento tým správnym... To keby vedela. Celý jej príbeh by bol menej zamotaný.
Anetina cesta do Ríma mení jej životný postoj a otvára nové, nepoznané...

Detaily o knihe

Názov: Nikdy mi nebolo lepšie

Objednávací kód NA339188

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Nikdy mi nebolo lepšie (Simona Rošková, 20.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Život je jedinečný, krásny, plný tisícok prianí a túžob a predsa taký nevyspytateľný, nespravodlivý a miestami až krutý. Ak pochopíš lekcie života, bude sa ti dariť. Ak nie, život sa bude s tebou ďalej zahrávať. Aneta nemala na ružiach ustlané. Už od útleho detstva sa zmietala medzi matkou a otcom. Ich rozvod ju poznačil a prispel k tomu, že hlavná hrdinka je nešťastná a nespokojná so svojím životom. Celé detstvo a neskôr aj v dospelosti dostala toľko pomyselných faciek od otca, že už to prestala rátať. Aj keď navonok pôsobí ako silná, sebavedomá a neprístupná, vo vnútri je krehká a zraniteľná. Túži po láske a chce byť milovaná ako každá žena. Svojim správaním, svojou pýchou a závisťou stráca aj jedinú blízku priateľku Magdu. Ani jej podriadení v práci nemajú o nej tú najlepšiu mienku. Je chladná, odmeraná a protivná. Až cesta do Ríma zmení jej životný postoj a otvára nové, nepoznané...Ale opäť prichádza sklamanie. Nie vždy je všetko stratené, ako sa na prvý pohľad zdá. „Čo? Veď včera sme sa milovali.“ „ Srdiečko, to by som už milovaním nenazýval. Jednoducho sme to spolu robili.“ Nezdržala sa, priskočila k nemu a strelila mu zaucho. Jej reakcia ho prekvapila, ale nevyviedla z rovnováhy. „Ak čakáš, že ti to vrátim, tak sa mýliš. Neznížim sa na úroveň žiadneho chudáka, čo udrie ženu. Na to som príliš citlivý.“ Lena Riečanská má na svojom konte ďalšie štyri úspešné romány. Mám prečítané všetky a môžem len spokojne skonštatovať, že ma opäť nesklamala. Musím priznať, že aj napriek povahovým črtám, Aneta nepôsobila na mňa negatívne. Bola len nešťastná. Je to úprimný príbeh o hľadaní lásky, priateľstva a rodiny. Aj keď bola hlavná postava, taká aká bola, vedela sa tešiť aj z maličkostí. A ten pocit, že život nie je spravodlivý a viac sa trápime ako tešíme, zažil nejeden z nás. Ale treba veriť, že všetko má svoj význam a aj nešťastné udalosti majú svoje opodstatnenie. Vždy sa hovorí, že čas všetko zmení, ale v skutočnosti, to musíme zmeniť my sami. Možno len nie vždy sa oplatí konať unáhlene, lebo stratíme ľudí, ktorým na nás záleží. Tak ako to pocítila aj hlavná postava. Dôležité je, že si napokon uvedomila hodnoty života. Autorka ma vtiahla do deja hneď od začiatku a držala ma v napätí až do samého konca. Potešila som sa, že si napokon našla cestu k otcovi a k svojej malej sestre, ktorú si neskutočne obľúbila. Ale asi najviac ma zasiahla sila ich pevného priateľstva s Magdou. Aneta pochopila, že priateľstvo je potrebné ako ľudskosť sama. Tak ako sa hovorí – šťastný je ten, kto ho našiel, lebo vie, že už nikdy nebude sám. Román je oddychový, ale často sa zamyslíte. A v určitých situáciách spoznáte samých seba. Nezabudnite, že čokoľvek sa stane a akokoľvek zlé sa to zdá, po každom daždi vyjde slnko.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát osem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x