bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Zbohom, nevinnosť

Vydavateľ: YOLi (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 6,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Zbohom, nevinnosť

Študentku herectva Bliss Edwardsovú už nebaví byť poslednou pannou v okolí, preto sa rozhodne pre radikálne riešenie – románik na jednu noc. Keď napokon dôjde na lámanie chleba, spanikári a utečie z vlastného bytu pred príťažlivým mužom pod absolútne priehľadnou zámienkou. Trapasom však zďaleka nie je koniec. Na druhý deň jej na úvodnej hodine semestra predstavia nového učiteľa a Bliss od údivu padne sánka. Pred ôsmimi hodinami ležal nahý v jej posteli!
Bliss sa ide prepadnúť od hanby a to sa školský rok ešte len začal. Ako na potvoru naráža na príťažlivého učiteľa Garrica na každom rohu a trápnym situáciám niet konca-kraja. Hoci sa obaja zhodli na tom, že ich posteľové dobrodružstvo bol obrovský omyl, Garric po pôvabnej študentke neustále poškuľuje. Alebo si to Bliss len namýšľa?

Z anglického originálu Losing it
(HarperCollins, New York 2013) preložila Jana Cinková.

Dostupné verzie titulu

Zbohom, nevinnosť Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Zbohom, nevinnosť

Originálny názov: Losing it

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Milá oddychovka (Barbora Paulovičová, 9.6.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
Pekné, príjemné oddychové čítanie o nevinnej kráske a pohľadnom učiteľovi. Nie je to presladené, ani erotické (ako zvykne byť asi každá romantická kniha vydaná v posledných rokoch), ničím neprekvapí, ale v podstate poteší :-)

vtipné čítanie (Neliss, 21.3.2015) Odpovedať

Túto knihu vnímam ako príjemnú oddychovku. Pozdával sa mi nápad so štúdiom herectva, reálny pohľad na život mladých ľudí a navyše – v knihe nechýbal humor. Hlavnú hrdinku Bliss som si rýchlo obľúbila, je to sympatické, pohodové a také správne šibnuté dievča. Garrick má u mňa plusové body za britský prízvuk, inak ma bohužiaľ nijako zvlášť neoslovil a miestami bol až príliš bezchybný. Ich vzťah sa rozvíjal prijateľným tempom, a hoci si milovníci romantických chvíľok či menších klišé prídu na svoje, autorka sa našťastie vyvarovala prílišného "presladenia". Celý príbeh je veľmi jednoduchý a priamočiary, skrátka dobre napísaná love-story s niekoľkými vtipnými prvkami. Pokiaľ máte podobné príbehy radi alebo chcete vypnúť pri niečom nenáročnom, Zbohom, nevinnosť je určite dobrá voľba.

Rozosmeje a osladí vám život (blogerka, 17.3.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Človek má pocit, že podobných príbehov už čítal snáď tisíc, ale Zbohom, nevinnosť aj tak dokáže prísť s niečím novým a sviežim. Začala by som tým, že hlavní hrdinovia sú starší, než sme zvyknutí u kníh, ktoré riešia prvý sex. Celkovo je kniha určená skôr mladým dospelým (v tom pravom slovazmysle), než tínedžerom a to jej dovoľuje prekročiť isté hranice čo sa týka intímnych scén ;) Verím, že si takto prídu všetky baby na svoje :D Bliss je v úlohe hlavnej hrdinky strašná sympoška, Garrickov britský šarm vás znesie zo stoličky a keď to tí dvaja dajú dohromady...budete si to maximálne užívať :) Ak máte chuť na niečo vtipné a trochu vyspelejšie než je bežná young adultka a navyše s príchuťou zakázanej romance, tak vám knihu vrelo odporúčam.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko dní má týždeň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Mala som mu povedať, že som ešte panna a že nie som pripravená. Nebolo by to jednoduché a už vôbec nie príjemné, no pravdepodobne by to pochopil.
Namiesto toho som upriamila pozornosť na porcelánovú nádobu na keksíky, čo som zdedila po prastarej mame, a vyšla zo mňa tá najnemožnejšia výhovorka, akú kedy svet videl.
„Prestaň! Mačka!“
Dopekla, čo to trepem?
Položila som mu dlane na hruď a jemne som ho odtisla.
Odtiahol sa. Mal temné oči, strapaté vlasy a pery mu od toľkého bozkávania napuchli. Pri pohľade naňho som skoro zmenila názor – vyzeral neodolateľne.
„Prepáč, srdiečko, spomínala si mačku?“
„Áno. Prepáč, teraz to nejde... lebo... mám mačku. Áno, mám mačku, a musím sa... Postarať sa o ňu. Musím sa postarať o svoju mačku. Takže... teraz to nepôjde.“ Zamávala som rukami v nádeji, že to neznie tak šialene, ako sa mi zdalo, hoci som tomu nedávala veľké šance.
Veď žiadnu mačku nemám!
Neviem, čo spôsobilo tento mozgový skrat, ale mala som chuť poriadne sa kopnúť. Túžila som si vraziť tak silno, až by som odpadla, a to rovno do kyseliny chlorovodíkovej, kde by som sa pokojne rozpustila.
Očividne mu to tiež nemyslelo práve najrýchlejšie, pretože na chvíľu zmĺkol a potom sa poobzeral. „Žiadnu mačku nevidím.“
Keď klamem, zakaždým mi vyschne v hrdle. Som príšerná klamárka.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x