bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Čas odísť

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Edícia:Edícia svetový bestseller
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Čas odísť

Jenna Metcalfová už vyše desať rokov neprestajne myslí na svoju matku Alice, ktorá záhadne zmizla po tragickej udalosti. Jenna neverí, že ju matka svojvoľne opustila, preto po nej pátra na internete a dookola listuje v jej denníkoch. Nemôže sa zbaviť pocitu, že v záznamoch sa ukrýva kľúč k odhaleniu pravdy. Existuje len jediný človek, ktorý by ju mohol nasmerovať na správnu stopu, jej otec alkoholik, no ten sa po manželkinom zmiznutí ocitá na psychiatrii. Trinásťročné dievča zúfalo hľadá pravdu, preto do pátrania zapojí dvoch pochybných spojencov: okultistku Serenitu Jonesovú, ktorá sa preslávila hľadaním nezvestných ľudí, no v súčasnosti jej už veľký dar nefunguje ako kedysi, a Virgila Stanhopa, životom ubitého súkromného detektíva, ktorý pôvodne vyšetroval Alicin prípad aj s čudnou, možno súvisiacou smrťou, jednej jej kolegyne. Všetci traja spolupracujú, aby odhalili, čo sa stalo s Alice, a uvedomujú si, že pri hľadaní odpovedí musia čeliť čoraz ťažším otázkam.
Keď Jennine spomienky začnú zapadať do udalostí v matkiných denníkoch, príbeh rýchlo speje k nečakanému rozuzleniu.

Z anglického originálu Leaving Time (Ballantine Books,
New York 2014), preložil Alojz Keníž.

Dostupné verzie titulu

Čas odísť Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Čas odísť

Originálny názov: Leaving Time

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

zaujímavý príbeh (Linda Grollmusová, 16.6.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
Pre mňa pútavý príbeh, príjemné čítanie, nenudila som sa. Kto má rád duchariny a slony, príde si na svoje :-) Príbeh je písaný z pohľadu 4 postáv, pričom sa ich rozprávanie neustále strieda. Nakoniec prišlo nečakané rozuzlenie. Musím ale povedať, že sem tam sa mi zdalo, akoby sa stratila pointa v preklade ale celkove hodnotím pozitívne a odporúčam :-)

Cas odísť - prekvapivé (dominika, 21.9.2015) Odpovedať

Páči sa mi, že v knihe spojila príbeh s vedeckou prácou, že každého pohľad na strane označuje menom. Kniha je písaná ako denník. Vďaka knihe mám nové poznatky o slonoch, o ktorých som nevedela toľko zaujímavého (niekedy to však nudilo - hlavne na začiatku, potom sa mi to páčilo). Dvakrát som si bola istá ako to skončilo a dva-krát som sa mýlila. Koniec bol ŠOK - viem si predstaviť z knihy film. Keby som vedela vopred ako to skončí zrejme to nečítam, nie je to môj štýl - ale napísala to tak zaujímavo, že si viem predstaviť, že sa to stať mohlo

Keď to je inak, ako to vyzerá (Martina Javorková, 4.9.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Nie je to ľahké, stratiť milovanú osobu... Nie je ľahké vyrastať ako dieťa bez matky a žiť so starou mamou... Žiť však s presvedčením, že matka určite žije, keď všetko nasvedčuje tomu, že je mŕtva, je najhoršie, čo mohlo mladú, hlavnú hrdinku Jennu postretnúť. To ako sa nevzdáva nádeje, to ako bojuje za pravdu, za odhalenie skutočnosti, to aká je odvážna a pritom ani nevie kto vlastne je - je hrdinské! Vtedy, keď iní sa už vzdali a zmierili s vlastnou pravdou, vtedy kedy prítomnosť nie je relevantná a treba putovať do minulosti, vtedy Jenna tvrdohlavo a neoblomne presvedčí svoje okolie, aby začali konať, aby našli stratenú Alice. Nazrite na stránky príbehu o odvahe, láske a inštinktoch - nielen ľudských. Slony v príbehu zohrávajú veľkú rolu a ich správanie je fascinujúce. Veď posúďte sami :) Recenziu nájdete aj u mňa www.mojeknihy.com

sklamanie (Sue, 28.8.2015) Odpovedať

som sklamaný(á)
1,5* Po prečítaní tohto príbehu som si povedala, že nič absurdnejšie som ešte nečítala. Z jedného pohľadu je originálny, ale z toho druhého sa nedokážem preniesť cez to, ako autorka príbeh ukončila. Zdal sa mi príliš rozťahaný bez okamihov, ktoré by vás nútili čítať ďalej, alebo zvratov, ktoré by vám vyrazili dych. Celkovo som sa na príbeh veľmi tešila a možno práve to bolo kameňom úrazu. Vyslovene som sa pri príbehu nudila a keď už konečne nastal moment, kedy ma niečo zaujalo, autorka to zabila zvratom, ktorý ma neohúril, ale vyslovene ma naštval, pretože som sa cítila príbehom oklamaná. Trištvrte knihy si myslíte jedno a potom príde niečo, čo to zmení a tak vymaže všetko, čo sa udialo, jednoducho pre mňa to nefungovalo.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko mesiacov má rok?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Aktívne som mamu začala hľadať, až keď som dovŕšila jedenásť. Predtým mi chýbala, ale nevedela som, ako sa mám s tým vyrovnať. Stará mama nikdy nechcela ísť na políciu a môj otec – pokiaľ viem – ju nikdy nenahlásil ako nezvestnú, lebo mal katatóniu a keď sa to stalo, ležal na psychiatrii. Niekoľko ráz som ho otravovala otázkami, ale keďže som ho tým vždy nanovo citovo rozrušila, prestala som sa vypytovať.
Raz som zašla k zubárovi a v časopise People som si prečítala článok, ako sa estnásťročnému chlapcovi podarilo znovu otvoriť nevyriešený prípad matkinej vraždy a ako vraha postavili pred súd. Napadlo mi, že chýbajúce peniaze a iné potrebné zdroje nahradím jednoducho zaťatosťou, a ešte v ten deň popoludní som začala pátrať. Je celkom možné, že sa dostanem do slepej uličky, ale nikomu inému sa moju matku nepodarilo nájsť. Navyše nik nehľadal tak zaryto, ako som mala v pláne ja.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x