bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Nebezpečná

Vydavateľ: Slovenský spisovateľ (Slovenský spisovateľ, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:46

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 7,20 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Nebezpečná

Po čom ženy túžia? A čo sú ochotné pre svoje túžby urobiť? Hlavná hrdinka románu Nebezpečná od Lucie Saskovej, autorky bestselleru Zlatokopka, chce jediné: byť normálna. Mať normálny vzťah, niekoho milovať, byť šťastná. Veci sa však vyvíjajú inak, ako si predstavovala. Zrazu je pre ňu ťažké normálne fungovať, vyznať sa vo vlastných spomienkach, stáť si za svojimi činmi. Je totiž nebezpečná. Pre seba aj pre svoje okolie.

Detaily o knihe

Názov: Nebezpečná

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

4,5* za Nebezpecnu (Nikol, 6.8.2023) Odpovedať

príjemné čítanie
Opat nieco ine ako bezne citam. Od autorky mam precitane uz viacere knihy, ani na jednu nemozem povedat nic moc. Nebezpecna je jedna zo starsich knih. Klobuk dolu pred autorkou, ktora v roku 2014 siahla po teme psychika, psychiatria, psychicke zdravie. Chvilami by ste mysleli, ze sama autorka si presla oddelenim psychiatrie. Za tymto ochorenim sa skryva mnoho problemov, ne-akceptovanie, ne-vyhladanie pomoci, ne-podpora, pristup spolocnosti. Pribeh je o mladej zene, ktoru postihnu psychicke zdravotne problemy, o jej myslienkach, o skutocnej realite, o pristupe rodiny a okolia. Od vydania knihy preslo vela rokov a stale sa na psychicke ochorenie pozera inak ako na zlomeninu, ci bolavy zub. Budme vsimavi, chapavi, ako voci sebe tak voci ostatnym. Vyhladat ani poskytnut pomoc nie je hanbou.

TOP (Janka K., 13.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som mala už dlhšie v knižnici, ale keď som začala knihu čítať, ľutovala som že tam ležala dlhšie bez povšimnutia. Nedokázala som ju pustiť z ruky. Bola veľmi pútavá. Štýl písania tejto autorky mi vyhovoval. A už sa teším na novinku od tejto autorky. Určite bude skvelá ako všetky knihy od Lucky :) vrelo odporúčam každému čitateľovi :) kupú tejto knihy nebudete ľutovať a ani čas správeny pri nej :)

Zaujímavá kniha :-) (retiazka, 5.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Včera som dočítala knižku Nebezpečná a tak ma vtiahla do deja,že sa mi v noci snívalo,že žijem na psychiatrickej klinike.Knižku som dlhšie opatrovala v poličke kým na ňu prišiel rad,a prekvapila ma,hlavne dejom,bola tak trochu z iného súdka ako predchádzajúce knihy.Na knihách od tejto autorky sa mi páči hlavne to,že nie su zbytočne presladene.Na začiatku mi trošku vadilo,že sa takpovediac strácam,čo je realita,či bol alebo nebol Peter,ale potom ma to začalo neskutocne baviť :-) Odporúčam knižku prečítať :-) :-) :-)

Prekvapivá (Ivana Zsidová, 5.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Musím sa priznať hneď na začiatku, že po prečítaní Luckinej prvotiny Neznámych nemiluj i po jej ďalšej knihe Zlatokopka, som bola príjemne prekvapená ale i zaskočená výberom témy pre jej novú knihu Nebezpečná. A to hneď z 2 dôvodov: že zostala verná nepomenovaním hlavnej hrdinky (aby si ju čitatelia nespájali s konkrétnou osobou) a že sa odvážila pustiť do tak závažnej témy, akou psychické zdravie nepochybne je.V tomto románe sa ocitneme v príbehu mladej ženy, ktorá túži po normálnom živote s normálnymi vzťahmi tak veľmi, až sa ocitá v tragikomických situáciách, ktoré si vystavia jej myseľ (neexistujúci vzťah s neexistujúcim priateľom Petrom). Je to veľmi zaujímavé čítanie nútiace čitateľa často sa zamýšľať nad problémamy, ktoré môžu zajtra postihnúť každého. Dej je popretkávaný príbehmi postáv s rôznymi psychickými diagnózami a zároveň nás autorka prevedie liečebňami a ich režimom tak farbisto, že si to dokážeme ľahko predstaviť akoby, sme to zažili na vlastnej koži. Spletitý príbeh ma previedol asi všetkými emóciami: smútkom pre nepochopenie od rodičov hlavnej hrdinky, nenávisťou k jej sestre Beáte, odporom k sestrinmu slizkému snúbencovi Lukášovi, radosťou z priateľstva bývalej spolupacientky Slávky či šťastím z jej vzťahu s Denisom. A mnohé ďalšie postavy okorenili tento nevšedný príbeh, ktorý som prečítala s dychtivosťou nielen po tom, ako sa skončí, ale i po nových poznatkoch, ktoré mi dal. Na tejto autorke si vážim jej zmysel pre detail. Jej hrdinky nie sú dokonalé a problémy nazýva pravým menom a nič neprikrášľuje. Nedá sa vopred odhadnúť, ako sa veci vyvinú či ako sa príbeh skončí. Ak máte radi takýto štýl písania, tak vám vrelo odporúčam prečítať si všetky knihy od autorky menom Lucia Sasková.

Nebezpečná (Mária Eštvaníková, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po prečítaných knihách Neznámych nemiluj a Zlatokopka, som sa tejto knihy ozaj nevedela dočkať,a som rada, že patrí do mojej knižnice. Hlavná hrdinka tejto knihy chce totiž len to, čo väčšina z nás, a to byť normálna, no nedarí sa jej, zrazu je nebezpečná, už nevie, čo je pravda, čo len výmysel. Kniha je ozaj skvelo napísaná a vtiahne vás do deja. Len nedávno som ju dočítala a hneď sem píšem, že Vám ju veľmi ODPORÚČAM.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x