bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Staviame a obnovujeme rodinný dom

Vydavateľ: Plat4M Books s.r.o (Plat4M Books, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 18.04.2024 02:56

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Staviame a obnovujeme rodinný dom

Rozhodli ste sa, že si postavíte dom alebo si chcete staršiu stavbu zrekonštruovatˇ a zmodenizovatˇ? A teraz uvažujete, kde a ako zacˇatˇ? Navyše s tým nemáte žiadne skúsenosti? Správne ste sa rozhodli. Predtým, ako sa do toho pustíte, precˇítajte si túto praktickú knižku s množstvom neocenitelˇných rád ako postupovatˇ. Táto publikácia vás s lˇahkostˇou prevedie cez všetky úskalia pri stavebných a dokoncˇovacích prácach až po dohotovenie vysnívaného domcˇeka a jeho okolia. Pred každým dôležitým krokom vás upozorní, na cˇo sa máte sústreditˇ a koho a kde sa máte pýtatˇ o radu.
Ak nie ste skúsený stavebník, ktorý postavil už desiatky domov, odporúcˇame vám, aby ste si najprv poriadne naštudovali dôležitostˇ jednotlivých krokov. Podrobne si prejdite obsah tejto knihy, kde autorka spolu s odbornými poradcami upozornˇuje na všetky komplikácie, tˇažkosti i záludnosti takejto cˇinnosti. Zdôraznˇujú už na zacˇiatku dôležitostˇ výberu vhodného pozemku, jeho spôsob nadobudnutia a evidencie a detaily kúpno-predajnej zmluvy. Riešia dispozíciu rodinného domu, samotný projekt, cˇo taký projekt obsahuje a cˇo by v nˇom malo bytˇ a nemalo chýbatˇ.
V cˇasti Realizácia stavby nájdete vysvetlenie ku každej nevyhnutnej cˇinnosti od stavebného dozoru a realizácie výstavby, cez zemné práce, murovanie, povrchové úpravy, dˇalej o stavbe stropov, prekladov, schodísk, podláh, striech až po vykurovanie, výber a osádzanie okien a dverí a úpravy okolia stavby. V knihe nájdeme aj informácie o domoch s takmer nulovou spotrebou, o energeticky nenárocˇných domoch, o tepelných izoláciách, tepelných mostoch a vykurovacích zariadeniach. Autori sa venujú aj vetraniu, klimatizácii, vzduchotesnosti a umiestneniu a orientácii budovy. Radia, aké máme použitˇ konštrukcie, stavebné materiály cˇi technické zariadenia.
Adekvátnu cˇastˇ publikácie venujú nadstavbám a prístavbám, nechýbajú ani informácie o zimnej záhrade, garáži, dokonca o domácom pracovisku a priestoroch na podnikanie.
V cˇasti Rekonštrukcia domu nájdeme celý postup zásahov pri obnove domu, rady na spôsob búracích prác, o vynovení nosných cˇastí, o zabránení vlhnutiu domu, o spevnˇovaní základov, o prerobení inštalacˇných rozvodov a o výmene otvorových výplní a zateplení domu. V tejto cˇasti nájdeme ešte mnoho a mnoho cenných rád a postupov, ktoré nám úspešne pomôžu zrekonštruovatˇ upravovaný dom.
Veríme, že s touto knihou urobíte všetky správne kroky, ktoré vám pomôžu vybudovatˇ si svoj útulný domov v novostavbe cˇi v zrekonštruovanom dome.

Detaily o knihe

Názov: Staviame a obnovujeme rodinný dom

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x