bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Univerzita samoty

Vydavateľ: Tatran (Vydavateľstvo TATRAN, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:276
Poradie vydania:1.
Posledné kusy na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:55

Lepšia cena: 4,12 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 4,21 € (vrátane DPH)
Bežná cena:4,90 €
Ušetríte: 0,69 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Univerzita samoty

Univerzita Samoty ponúka nevšedný pohľad na život a vnútorný svet väzňa v tvrdých podmienkach iránskych väzníc. Odkrýva nejedno tajomstvo špinavých praktík používaných príslušníkmi tajných služieb po celom svete. Kniha vnáša svetlo do pohľadu na svetom démonizovaný Irán, ako aj do autorovho života a samotného príbehu, ktorý po prezentácií v médiách zanechal množstvo otáznikov.

Matej Valuch je mladý podnikateľ z Dubnice nad Váhom. Od roku 2007 pôsobil vo sfére výberu zamestnancov, projektového manažmentu a internetového marketingu, až kým ho v auguste 2012,
počas pracovnej cesty v Iráne, nezadržali a neobvinili zo špionáže pre CIA.

Valuch vo väzení zmení pohľad na svet aj na seba samého. Uverí v Boha a pochopí, že zmyslom života je niečo viac, než len zarábať peniaze. V súčasnosti sa okrem podnikania na internete venuje rôznym neziskovým projektom.

Detaily o knihe

Názov: Univerzita samoty

Objednávací kód NA337415

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Totalne otvoreny pohlad do duse (Danka, 8.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Neviem, kto dal knihe nazov no obsah vystihuje dokonalo, klobuk dolu. Matej, mlady 25 rocny chalan pise o svojom pobyte v iranskom vazeni. Bol oznaceny za spiona, obvineny ze pracuje pre CIA a jeho pribeh je medialne znamy. Kniha je vsak z ineho sudka. Poskytuje iny pohlad na Iran a to, co v nom Matej prezil. Svoju spoved zameriava skor na utrpenie psychicke ako fyzicke i ked sa nevyhol ani tomu. Sediet 40 dni na holej kamenej dlazke v samotke bez okna, normalneho privodu vzduchu, nevediet ci je den ci noc, 18 dni nedokazat ist na toaletu a nosit v bruchu balvan ci naopak po zvlastnej veceri presediet za toalete celu noc.....zvlastne pravidlo kedy sice sedite vo "volnejsej" cele s telkou, oknom no bez wc a poziadat o moznost pouzit wc mate iba 1x za 4 hodiny -ziadna sranda ked obed nezapasuje. 40 dni rovnaky uterak, rovnake ponozky, rovnake slipy, och :-/No kniha je orientovana skor na myslienkove pochody a teda uznavam, ze taky mlady chalan uvazuje naozaj spravnym smerom. Iste, sam priznava ze k zmene ho priviedla dana situacia no pribeh je plny myslienok, pri ktorych som suhlasne kyvala hlavou. Clovek naozaj zisti co ma, az ked to nema. V pamati mi ostal napr.jeho hnev na seba sameho a nato, ako niekedy doma len tak "zabijal cas." Hneva sa, ze moznost mat na nieco cas nevyuzival zmysluplnejsie. Alebo to, ako castokrat doma frflal ked mama meskala polhodinu s obedom. Frflal, ze umrie od hladu namiesto toho aby bol vdacny, ze vobec nieco moze jest. Frflal, ze meska vlak miesto toho aby bol rad, ze u nas vobec existuje moznost cestovat vlakom. Pribeh je plny veci, ktore berieme uplne samozrejme, banalne, vobec nad nimi neuvazujeme no on, zavrety sam duma prave nad tymito beznymi vecami a fakt s akousi mudrostou. Nuz, evidentne mu ten pobyt vo vazeni vela dal, nakoniec, priznava to i on sam a svojim vaznitelom za mnohe veci dakuje. Okrem toho v knihe vysvetluje, preco vlastne zatknuty bol a poukazuje na nespravodlivost, manipulaciu s dokazmi a klamstvo iranskych tajnych sluzieb, no tu uz si nazor musi kazdy utvorit sam.

Univerzita samoty (Ivan, 10.7.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu môjho kamaráta som čítal s veľkým zápalom. Matej sa pri opise zážitkov, dojmov, ale aj holých faktov z väznenia v Iráne ukázal ako veľmi zručný spisovateľ. Táto kniha si zaslúži miesto v našich knižniciach pre svoju obrovskú výpovednú hodnotu a prínos pre čitateľa. Odporúčam.

Univerzita samoty (Ľuboš, 25.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha v sebe ukrýva oveľa viac, ako len dokumentáciu skutočností a udalostí, ktoré viedli k zatknutiu a prebiehali počas strastiplného polroka vo väzení. Prináša aj unikátny pohľad do duše, je spoveďou, sebareflexiou aj priznaním. Je skutočným dôkazom toho, kam až dokáže človek zájsť na hranici života a smrti a čo si z tejto hranice dokáže priniesť do zvyšku života. Kniha je písaná svižne a pútavo. Obsahuje hlboké úvahy, ale aj veľmi vtipne predané skutočnosti, ktoré často nie sú veľmi príjemné (teda takmer nikdy). Svoje si nájde veľký variant čitateľov; od milovníkov príbehov z väzenia, cez milovníkov zápletiek a detektívok. Je ale aj filozofiou a príbehom človeka, ktorý naoko mnoho stratil, ale omnoho viac získal. Je často aj obrazom našich životov... Trúfalo ju neváham porovnať s príbehom slávneho psychológa Viktora Frankla, ktorý píše o prežití koncentračného tábora (A predsa povedať životu áno). Takže určite kúpte a prečítajte – ODPORÚČAM!

Vynikajúca kniha (Marek Strapko, 21.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha nadveľkú mieru predčila moje očakávania. Nie je len rozprávaním o tom, čo sa stalo, čo predchádzalo uväzneniu a čo samotné sa vo väzení dialo. Je aj pohľadom do duše mladého človeka, ktorý na prahu života a smrti prehodnocuje svoj život. Je ukážkou toho, kam až v nadmernom vypätí fyzických a najmä psychických síl dokáže zájsť ľudské telo a myseľ. Z veľkej časti je kniha kniha aj príbehom našich každodenných osudov, je obrazom našich životov. Trúfalo si ju dovolím porovnať so slávnou knihou psychológa Viktora Frankla, ktorý písal o prežití koncentračného tábora (A predsa povedať životu áno). Vrelo odporúčam!

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je sedem krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x