bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Velestúr

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:264
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Vaša cena: 2,90 € (vrátane DPH)
Bežná cena:12,90 €
Ušetríte: 10,- € (zľava 78%)
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,30 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Velestúr

JOZEF BANÁŠ číta z knihy VELESTÚR:

Prečo si, dočerta, myslíš, že svet zmení ten, kto nevie zmeniť seba?

Jozef Banáš opäť prekvapil. Svojimi knihami provokuje, podpichuje, podnecuje. Ale Velestúr je čosi celkom iné, ako sme boli uňho zvyknutí. Mimoriadne silný príbeh o tom, že skutočný zmysel života sa oplatí hľadať.

Hrdina príbehu Muž žije naplno a stále si čosi dokazuje. Divokými jazdami autom, extrémnym thajským boxom, pouličnými bitkami či provokatívnym vystupovaním na verejnosti. Je známym spevákom a piesňami chce ľuďom otvárať oči, zlepšovať svet. Nechce, aby sme len poskakovali, ale aby sme vyskakovali – pokiaľ možno až k hviezdam.
Sám však uviazne v sebaklame, opakovanom ospravedlňovaní a povrchnosti. V rozhovoroch so záhadným Liečiteľom objavuje kúsky svojho ja, hľadá správnu cestu, no zakaždým sa potkne a padne ešte hlbšie. Vždy sa však zdvihne a symbolicky stúpa na bájny vrch Velestúr v Kremnických vrchoch. Tak ako tam kedysi pred stopäťdesiatimi rokmi hľadal kremnický archivár Križko tajomný runový nápis vykresaný do skaly. Nápis, v ktorom je ukrytá pravda, a ak ju človek odhalí, bude odmenený.
Veľkou oporou Mužovi je jeho Žena, hoci nie vždy je k nej láskavý a férový. Napokon však zisťuje, že zmyslom života je žiť pre iných. Pretože šťastní sme len vtedy, keď dávame. Keď porazíme vlastné ego.
Román Velestúr je pútavý príbeh plný inšpirácie. Nekĺže po povrchu a núti zamýšľať sa. A možno aj vďaka nemu vystúpite na svoj vlastný Velestúr.

Milan Buno, literárny publicista

Všetko o Jozefovi Banášovi (fotky, videá, besedy, ocenenia, rozhovory...) nájdete na www.jozefbanas.sk. A buďte k nemu ešte bližšie na Facebooku: www.facebook.com/banas.jozo

Dostupné verzie titulu

Velestúr Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Velestúr

Objednávací kód WP202389

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

odporucam (Stanislav S., 15.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Za mna dalsia skvela kniha od pana Banasa. Aj tento pribeh obsahuje krásne myšlienky hodné zamyslenia. Pribeh je ako by o kazdom z nas- o nasich padoch a vzostupoch. Jednoznacne odporucam.

Velestúr - skvelá Banášovka ;) (Daniela, 8.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ako všetky doteraz prečítané knihy p. Banáša, aj táto je nielen zaujímavá a pútavá ale aj veľmi poučná. Nenápadne dáva možnosť, či priam núti jej čiateľa konfrontovať sa s postojmi, snaženiami hlavného hrdinu - fiktívneho MUŽA a fiktívnej ŽENY. Čo je správne, ako sa stať lepším, ako dosiahnuť v živote spokojnosť, ako prispieť k dobru? Na tieto otázky svojim spôsobom odpovedá, no najmä núti sa nad nimi zamýšľať. Dovolím si tvrdiť, že je takmer nemožné nepochopiť po jej prečítaní, že svet nezmení ten, kto nevie zmeniť a formovať seba. Keby to bolo v mojej moci, spravil by som z nej "povinné čítanie" pre stredoškolákov. Som presvedčený, že by to prispelo nielen k riešeniu krízy mravnej do ktorej sa stále viac "ponára" dnešný svet, ale aj riešeniu krízy myslenia, ktorá je nemenej vážnym, a ak sa urýchlene nebude riešiť, môže sa stať aj jeho fatálnym problémom.Keď som čítala príbeh Muža, uvedomovala som si, že je asi ešte veľa takých ľudí okolo nás, ktorí sa nepoučia z jedného, dvoch či aj troch znamení osudu, padajú hlbšie a hlbšie, až kým dosiahnu dno svojich síl. Otázne je, či pri každom z nich je nejaký Liečiteľ, ktorý ich usmerní, poradí, pomôže, či jemne napraví… Asi nie. A práve preto by mala byť kniha VELESTÚR pomôckou, sprievodcom a návodom na to, ako žiť, aby sme už nepadali. Každá veta Liečiteľa si vyžaduje malé pozastavenie a zamyslenie sa, aby sa význam stihol integrovať do našich buniek. Jožko Banáš priniesol znova príbeh, ktorý sa dotýka hĺbok našich duší a ja verím, že sa vďaka nemu stane veľa ľudí šťastnejším a uvedomelejším. Odporúčam všetkým prečítať ... táto "banášovka " totiž mieri do srdca čitateľa.

Úžasné (Bc.Anna Lesňáková, 6.2.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi zaujímavá pútavá kniha s hlbokou a poučnou myšlienkou. Dej opisuje doslova " NÁVOD NA POUŽITIE." ako sa stať lepším, ako dosiahnuť harmóniu a rovnováhu svojho života. " Prečo si myslíš, že svet zmení ten, kto nevie zmeniť seba". Myslím, že takto by sme mali uvažovať všetci. Je to realita nás všetkých v dnešnom svete. Ako sa vraví človek sa učí od mladosti do starosti ale musíme na to dozrieť, aby sme dokázali takto ako MUŽ komunikovať so svojím vyšším inteligentným JA. Určite túto knihu doporučujem a škoda že má hodnotenie len 5 hviezdičiek. Z nich jej dávam minimálne 10. PS : v 28. kapitole kde sa hovorí o dokonalých sedmičkách sa našla možno omylom aj nekonečná 8 v uvádzanom roku 2042, alebo má nejaký iný význam? na to som neprišla.

Teším sa (Veronika, 3.2.2015) Odpovedať

Dúfam, že táto kniha bude aspoň taká dobrá ako Kódy, tie som totižto prehltla. :-)

No... (Michaela Tothova, 30.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Velmi milo ma tato kniha prekvapila, musim povedat... Osobne nemam rada taketo typy knih, ale dostala som ju ako dar a tak som sa do nej zacitala. Pribeh plny zvratov a neskutocneho napatia... Klobuk dole! Odporucam

Fikcia a realita (Jožo, 22.1.2015) Odpovedať

som sklamaný(á)
V histórii ľudstva sa myšlienky dobra a humanity šírili z hlavných miest do miest a následne do dedín. Dnes u nás je to yrejme naopak. A naviac, dehonestovať prácu tisícov slovenských vojakov a diplomatov a šíriť nezmysly je zrejme výnosné.

Krásny zážitok (Katka Lešková, 21.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ohromila ma silná emócia príbehu. Mala som pocit, že v hlavnom hrdinovi je kus z autora. Pre mňa je to doteraz najlepšie, čo Banáš napísal. Ďakujem za krásny zážitok.

Paradna (Ivan, 15.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha bola výborná. Dej bol fantastický a opisy super. Pán Banáš opäť raz napísal fascinujúcu knihu, ktorá podrčila moje očakávania. Banáškovská klasika nesklamala. Vrelo odporúčam každému prečítať.

Banáš (Ivan Hlavac, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ak bude taká skvelá ako bol Kód 9 a Kód 1, tak si ju určite kúpim. Ujo Jožko zatiaľ nikdy nesklamal, tak verím, že ani tentokrát nesklame. Teším sa na ňu. Najočakávanejšia kniha roka 2015! Zaručene! :)
Všetky komentáre (9)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x