bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Šaman - 2. vydanie

Vydavateľ: Motýľ s.r.o. (Vydavateľstvo Motýľ, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 02:57

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Šaman - 2. vydanie

Šaman je druhou časťou megaúspešnej a očarujúcej trilógie kníh Liečiteľ – Šaman – Lekárka. Je to obdivuhodne vyrozprávaný príbeh o vidieckom lekárovi a mladej žene, ktorej zachránil život, o otcovskej láske k hluchému synovi, ktorý sa jedného dňa stane následníkom hrdej lekárskej tradície. Autor Noah Gordon opisuje život dvoch generácií na hranici rodiacej sa civilizácie, ako aj utrpenie na bojiskách občianskej vojny. Je to vzrušujúci obraz mladej Ameriky, mužov a žien, ktorí sa v nej usadili.

Nové vydanie titulu Liečiteľ z tejto trilógie je už v predaji, titul Lekárka vydáme v priebehu leta.

Detaily o knihe

Názov: Šaman - 2. vydanie

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Šaman (Janko, 26.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Šaman predstavuje veľmi zaujímavé a pôsobivé pokračovanie lekárskej trilógie od Noaha Gordona ( Ranhojič-Šaman-Lekárka), hneď od začiatku ma strhol dejom, ako aj detailnými popismi z oblasti medicíny okolo roku 1840 a čias kolonizácie Novej Ameriky, území kedysi patriace Indiánom. Oproti Ranhojičovi, kde sa podľa môjho názoru dej začal rozbiehať pomalšie, Šaman je strhujúci už od samého začiatku. Stretávame sa tu so životnými príbehmi ľudí, často neľahkými, prepletenými vtedajšími významnými udalosťami, akou bola občianska vojna Severu proti Juhu, vtedajšie politické pomery, no čo dáva tejto knihe jej plnosť a dychtivosť je zaujímavý dej zahrňujúci osudy, výhry i prehry lekárskej rodiny Coelov – je to dobré zaujímavé a oddychové čítanie. Odporúčam od Gordona ešte krajšiu knihu z tejto trilógie - Liečiteľ. Naozaj neviem, či som čítal krajšiu knihu, ako je táto. Kniha je zaujímavá od začiatku až do samého konca. Chystám sa prečítať aj poslednú z trilógie "Lekárku" a aj ďalšie Gordonove knihy. Teraz práve čítam Vínnu pivnicu. Škoda, že som o Gordonovi nevedel skôr. Predpokladám, že všetky jeho knihy sú dobré, nabité dejom. Šaman je dych vyrážajúca kniha, jedna z mála kníh pri ktorej som strácal pojem o dianí okolo seba. Knihu jednoznačne ODPORÚČAM :)

Súhlasím s hodnotením (Hanka, 5.6.2014) Odpovedať

Táto trilógia je úžasná, až tak, že keď som si ju opäť po 10 tich rokoch chcela prečítať, zistila som, že si pamätám každé slovo knihy. Poučné, napínavé, strhujúce, nedokážete sa od neho odpútať. A ešte malá vec pre Janka, ano, všetky knihy od Gordona sú skvelé. :-)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je sedem mínus štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x