bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Keď na Haiti padá dážď

Vydavateľ: Motýľ s.r.o. (Vydavateľstvo Motýľ, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 20.04.2024 02:55

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 6,60 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Keď na Haiti padá dážď

Príbeh mladej ženy, ktorá v rozvojovej krajine nájde nielen biedu a utrpenie, ale aj vlastné šťastie...

Keď sa Anika rozhodne stráviť tri mesiace na ostrove Haiti ako sociálna pracovníčka, netuší, čo jej osud prinesie. Spočiatku sa nič nevyvíja podľa jej predstáv – je zavalená prácou, obťažuje ju všadeprítomná špina a odlišné zvyky domorodcov. Nemá ani chvíľu na to, aby uvažovala nad vlastnými problémami. Po jej boku navyše pracuje sebavedomý lekár Jozef, ktorý ju svojím správaním privádza do zúrivosti, a zároveň ju nesmierne priťahuje. Keď sa pri ňom znova cíti šťastná a rastie aj jej láska k magickému ostrovu, zdá sa, že túto idylu nič nemôže narušiť. No vďaka šokujúcim neočakávaným udalostiam začne Anika chápať, že je to práve minulosť, ktorá ovplyvňuje nielen osud Haiti, ale aj jej život. A tak musí pátrať vo svojom srdci a hľadať nové životné výzvy.

BONUS! Román je doplnený originálnymi fotografiami Veroniky Savarijovej, ktoré nafotila počas svojej lekárskej misie na Haiti.

Detaily o knihe

Názov: Keď na Haiti padá dážď

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Čakala som troška viac (Lucia B., 3.6.2016) Odpovedať

priemerná kniha
Anika žije so svojim manželom Dušanom v Prahe. Po odmietnutí vydania jej knihy, zanevrie na písanie. Vystrieda viacero zamestnaní a kurzov, no nič ju dlhodobejšie neteší. Aj jej bezdetné manželstvo nie je práve najšťastnejšie. Dušan na ňu nemá čas a dôvod na hádku si vždy nájdu. Anika využije príležitosť a odlieta na 3 mesiace na misiu na Haiti. Tu spoznáva miestny personál a Jozef, sebavedomého lekára. Zmení pohľad na svet, zažije nečakanú návštevu, ktorá nakoniec prispeje k tomu, aby sa po jej návrate na Slovensko veci pohli k lepšiemu. Opisy Haiti sú na jednej strane fascinujúce a na strane druhej, som bola pri čítaní rada, že sedím doma. Príbeh

príjemné čítanie (andy, 8.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Pútavo spracované dojmy z trojmesačného pobytu na misii na Haiti doplnené o autentické fotky a fiktívny príbeh. Anika asi nebola úplne pripravená, čo ju na Haiti čaká, ulice boli špinavšie, deti zanedbanejšie, ľudia chudobnejší ako očakávala, ešte aj na klinike je málo prístrojov a diagnostika je viac menej intuitívna. Iba tá nedotknutá príroda akoby bola krajšia ako si myslela. Napriek mnohým nie príliš príjemným, ale silným zážitkom alebo vďaka nim? sa Anika rozhodla vrátiť k tomu, čo miluje - k písaniu, našla si opäť cestu k manželovi (aj napriek krátkej nevere s Jozefom, ktorý bol tiež na misii), zistila, čo jej v doterajšom živote chýbalo a čoho bolo až príliš. V knihe sú veľmi pekné opisy prírody, človek ako keby sa tam zrazu ocitol, akoby počul šum vodopádu, na druhej strane som takmer cítila smrad a špinu v uliciach. Pri svojej práci videla veľa protikladov bohatstvo i chudobu, čistotu i špinu, uvedomovala si, že keď Haiťanom stále niekto pomáha, nikdy si nebudú vedieť pomôcť sami. Aj taká býva občas cena pomoci. Anika šla pomáhať, možno aj hľadať únik z nie príliš príjemnej atmosféry doma, skúsiť šťastie v ďalekej cudzine, zažiť dobrodružstvo, no nakoniec okrem tohto všetkého našla aj to, čo kedysi stratila - samú seba. Keby sme sa na mnohé naše súčasné problémy pozreli z takej diaľky, určite by sme aj my zistili, že sú príliš malé na to, aby sme sa nimi zaoberali a kazili si deň, zistili by sme, aká je vzácna voda, ktorá nám každý deň tečie z kohútika, že zapnúť svetlo či internet nie je také samozrejmé, ako sme na to zvyknutí. Aj o tom je táto kniha.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát osem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x