bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Cudzinec – Podobnosť čisto nenáhodná

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Edícia:Edícia svetový bestseller
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 5,50 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Cudzinec – Podobnosť čisto nenáhodná

ALFRÉD SWAN číta z knihy CUDZINEC:
Catherine Ravenscroftovej, známej dokumentaristke, sa z ničoho nič zjaví na nočnom stolíku záhadný román. Dovtedy úspešná, navonok vyrovnaná žena akoby sa prebudila do zlého sna. Kniha sa síce tvári ako fikcia, no do najmenších podrobností opisuje dávny deň, keď sa Catherine stala rukojemníčkou ťaživého tajomstva – tajomstva, do ktorého bol okrem nej zapletený iba jeden človek, a ten je mŕtvy.
Minulosť však ožila a Catherinin svet sa rúca. Jedinou možnosťou, ako vykĺznúť zo spleti podlosti a cudzieho sebaklamu, je dokázať, čo sa v ten deň skutočne stalo.

Z anglického originálu Disclaimer (Doubleday, London 2015) preložila Zdenka Buntová.

Dostupné verzie titulu

Cudzinec – Podobnosť čisto nenáhodná Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Cudzinec – Podobnosť čisto nenáhodná

Originálny názov: Disclaimer

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Všechny recenze (4)

Hodnotenie čitateľov

Priemer (Veronika Červencová, 9.6.2016) Odpovedať

priemerná kniha
Kniha Cudzinec ma na prvý pohľad upútala obálkou. Mám rada napínavé trilery a zdalo sa, že tento román bude presne z tohto súdka. Autorka dokázala zaujať už na prebale knihy naoko prenesením záhady na vašu osobu. Niekto vám pošle knihu a vy zistíte, že je o vás? Záhadná kniha, ktorá sa z ničoho nič objaví, opisuje minulosť, o ktorej okrem vás nikto nevie a na ktorú ste sa snažili zabudnúť, to je zápletka, ktorá vie vyvolať príjemné pocity mrazenia. Hlavná hrdinka je úspešná žena s kariérou, milujúcim mužom a už dospelým synom. Nečakane jej spokojný život naruší prečítanie jednej obyčajnej knihy. Kde sa vzala, kto ju napísal a prečo? Odkiaľ poznaju detaily jej nočnej mory tak presne? Čo od nej vlastne chcú? Atmosféra neznámeho a nevysvetleného upúta vašu pozornosť hneď na začiatku knihy. Postupom čase zisťujeme ďalšie a ďalšie detaily tejto záhady, až sa konečne dozviete skutočný priebeh dávnej udalosti. A práve vtedy sa príbeh začne zadrhávať. Bohužiaľ napínavá a záhadná atmosféra sa vytratí a ostanú už len vzťahové konflikty medzi hrdinkou a jej rodinou. Všetci traja sú opísaní povahovo podobne a konflikty ,,riešia“ mlčaním a odmietaním rozhovoru. Keď už sa rozuzlí hlavná zápletka knihy a hlavná postava môže takmer všetko vyriešiť jednoduchým prezradením pravdy, máte chuť ju preplesknúť, nech sa nechová ako malé decko a jednoducho to urobí. V knihe z môjho pohľadu zbytočné konflikty napriek tomu pokračujú ešte 200 strán, jedného nakoniec zamrzí, že z napínavej knižky sa vykľula tuctová dráma o rodinných vzťahoch. Hlavná hrdinka je čoraz menej sympatickejšia, aj keď je v podstate len obeťou. Motívy konania hrdinky ani autora ,,knihy! nie sú pre mňa dostatočne dôveryhodné. Jednoducho neuveríte, že by sa tak ľudia naozaj správali aj v skutočnosti a bez toho knižka nedokáže vyniknúť z priemeru. Niektoré prešľapy sa dajú odpustiť, najmä ak uvážime, že je to autorkina prvotina, určite má ale priestor na zlepšenie. Nestačí len pútavý počiatočný nápad, vedieť vystihnúť charakter, pohnútky a činy postáv je to, čo robí skvelú literatúru skvelou. Myslím si, že autorke by prospelo, ak by si vybrala len jeden žáner, ktorému sa bude venovať, namiesto toho, aby v ich v sebe niekoľko nesúrodo miešala. Knižka potom pôsobí, ako keby sa nevedela rozhodnúť, či to má byť triler, romantika alebo rodinná dráma. Osobne som čakala od tejto knihy niečo napínavejšie, aspoň podľa anotácie na prebale knihy, preto pre mňa druhá polovica knihy pôsobila ako sklamanie. Napriek tomu knihu odporúčam ako ľahšie čítanie, napríklad na dovolenku. Príťažlivejšia bude asi pre ženy, ako oddychovku si ju môžu užiť aj muži.

celkom fajn (Sue, 29.2.2016) Odpovedať

priemerná kniha
Prvotina tejto autorky bola naozaj fajn. Príbeh bol naozaj skvelo vystavaný a postavy rôznorodé. Prvú polovicu knihy som dychtivo čítala, aby som sa dozvedela, kde je skutočne pes zakopaný. No ako dej napredoval mala som pocit, že neviem o nič viac, ako na začiatku. Klamstvá striedali ďalšie klamstvá a ja som nevedela komu mám veriť. Hlások v hlave mi našepkával, že všetko je úplne inak, a keď prišlo veľké rozuzlenie otvárala som ústa. Skutočne som to nečakala. No v istých okamihoch mi správanie postáv prišlo neadekvátne. Na jednej strane mali pravdu, ale z toho ľudského hľadiska by som to urobila inak. Celkovo je príbeh naozaj príjemný a určite si od autorky v budúcnosti ešte niečo prečítam.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má bocian?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Akákoľvek podobnosť so živými či mŕtvymi osobami… Upozornenie bolo pedantne prečiarknuté tenkou červenou čiarou. Vôbec si to nevšimla, keď knihu otvorila prvý raz. Lenže podobnosť s ňou bola nespochybniteľná. Kľúčovou postavou, hlavnou hráčkou je ona. Áno, mená sú zmenené, inak je všetko do posledného detailu podľa skutočnosti, ešte aj to, čo mala v to popoludnie na sebe. Kúsok jej života, ktorý starostlivo ukrývala. S týmto tajomstvom sa nezverila nikomu, ani manželovi, ani synovi – dvom ľuďom, ktorí verili, že ju poznajú ako nikto iný. O tom, čo si práve prečítala, netušila jediná živá duša. A zrazu je to tu čierne na bielom, hockto si to môže prečítať. Nazdávala sa, že celú záležitosť pochovala, že je to uzavretá vec. A zrazu je späť. V jej vlastnej spálni. V jej vlastnej hlave.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x