bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







(Yu)konský zápisník

Vydavateľ: Slovenský spisovateľ (Slovenský spisovateľ, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 25.04.2024 02:56

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 5,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: (Yu)konský zápisník

Tatranca Martina Notbúka Šóša odmalička lákalo dobrodružstvo a život severoamerických Indiánov. Trinásť rokov žil striedavo na Slovensku a v Kanade. Viac ako rok žil s rodinou trapera hlboko v buši. (Yu)konský zápisník je jeho správa z cesty za naplnením chlapčenského sna o živote uprostred prírody. Je to autentický pohľad na prácu wranglerov (pastierov koní) na kanadskom Yukone i na medziľudské vzťahy v prostredí, v ktorom „čo sa pohybuje príliš rýchlo, neprežije“. Od návratu na Slovensko sa Martin Notbúk Šóš, inak vyštudovaný informatik a terapeut, snaží využiť skúsenosti získané v divočine na prežitie v džungli bratislavskej civilizácie.

Detaily o knihe

Názov: (Yu)konský zápisník

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

„(Yu)konský zápisník“ (Ľuboš, 25.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po všetkých tých krimi ktorými je zaplavený knižný trh, som hľadal knižku presne ako túto. Tým nepopieram, že dané krimi sú zlé, len som potreboval čítať iný žáner, bez násilia, vrážd, proste oddychovku o prírode a táto knižka mi padla do oka. Ak patrite k dobrodruhom, radšej sa pohybujete v prírode ako v meste medzi davmi, je to pre vás :) Dúfam, že autor napíše ďalšie takto vydarené diela - dosť by ma to zaujímalo, vlastne ticho mu závidím také zážitky a život trapera hlboko v buši :) ten pocit v závere ako sa ocitne na letisku je určite nejednému dobrodruhovi známy ... Ďakujem za peknú knižku, teším sa na ďalšie a samozrejme ODPORÚČAM :)

O tomto autorovi som nikdy nepočul (Martin Gálik, 17.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
no vrelo ho odporúčam. Táto kniha si nikdy nebude masovka, hit, bestseller, ale pokojne by mohol byť. Výborný štýl, autor dokázal vytvoriť atmosféru divočiny, buše, ďalekej Kanady, vtiahne vás svojím rozprávaním do svojho zrubu v Mayo, úplne cítite ako tam sedí len pri sviečke a je absolútne spokojný. Tak ako cituje na úvod Konfucia - Cesta je cieľ! Páči sa mi ako sa Martin rozhodol splniť si chlapčenský sen, ako bol wranglerom v Yukone, ako žil uprostred divočiny a ako ho všetko zmenilo, ovplyvnilo na ceste životom. Rozhodne nie je ľahké zvládnuť život v buši, treba sa vedieť orientovať v teréne, nemať problém so žiadnym počasím, vedieť sa správne zachovať, keď stretnete medveďa...to nedokáže každý. A ani každý nevydrží, keď vás tam budú žrať komáre, zapadnete do močiara, premoknete do nitky... Buš sa dostal k Martinovi zčista jasna. Jeho prvá pracovná skúsenosť sa mu naskytla v jeden augustový deň a začala sa cesta, ktorá bola cieľom. Odporúčam vám tento prbeh Slováka v kanadskej divočine, tak ako som si ho nechal odporučiť ja od vás. Keď som sa zapájal do súťaže, zaujala ma tá kniha a hoci som nevyhral, kúpil som si knihu a rozhodne neľutujem. Takže vďaka aj vám a bodaj by bolo takýchto kníh oveľa viac. Vzácna spoveď, pútavé a inšpiratívne rozprávanie.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je deväť plus päť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x