bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Galveston

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Galveston

Mafiánsky zločinec Roy Candy má svoje dni zrátané. Nielenže mu diagnostikujú smrteľnú chorobu, ale stane sa nepohodlným pre svojho šéfa. Ten ho preto pošle na záťah, z ktorého nemá vyviaznuť živý. Roy si však ľahko spočíta, že narýchlo dohodená prácička má byť v skutočnosti jeho posledná. Paradoxne je to teda Roy, kto zo stretnutia s najatými zabijakmi vyjde so zdravou kožou.
Skôr než stihne zdúchnuť z miesta činu, nájde tam vystrašené osemnásťročné dievča, ktoré má v očiach vpísané čosi, čo im obom navždy zmení život. Roy ju napriek všetkým pravidlám vezme so sebou a spoločne unikajú z New Orleansu do Galvestonu. Dievča sa volá Rocky a pôsobí ako magnet na mužov aj na problémy. Uniknúť svetu lacných motelov, zavšivavených dier a skrachovaných snov je nakoniec ťažšie, než sa zdá. Rocky navyše ukrýva tajomstvá, ktoré nedajú spávať ani človeku jednou nohou v hrobe, akým je Roy.

Z anglického originálu Galveston (Scribner, New York 2010)
preložil Matúš Kyčina.

Dostupné verzie titulu

Galveston Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Galveston

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Zaujímavá čitateľská skúsenosť (Neliss, 17.2.2015) Odpovedať

Očakávala som, že pôjde o napínavý thriller s mafiánskym pozadím, kopou akcie a nejakou tou romantikou... Mýlila som sa. Galveston ponúka pomerne jednoduchý, ale rozhodne nezvyčajný príbeh. Nie je vôbec romantický a nenájdete v ňom ani veľké množstvo akcie, napínavých scén či dychberúcich zvratov. Prevažná časť knihy je skôr pokojná - ak tak môžeme označiť ticho pred búrkou. Oveľa dôležitejšími aspektmi sú v tomto prípade atmosféra (ktorá ma osobne fascinovala, hoci sa jedná o poriadne pochmúrne čítanie) a postavy. Tie sa nedajú jednoducho označiť za kladné či záporné, sú to skrátka realisticky vykreslení ľudia v komplikovanej situácii s neľahkou minulosťou, pred ktorou nemôžu utiecť. Autorov štýl písania síce nie je ničím špeciálny, no stránky sa obracali jedna radosť. V knihe sa navyše striedajú časti v prítomnosti a v minulosti, čo vhodne stupňovalo moju zvedavosť a zároveň oživovalo čítanie. Galveston bol pre mňa zaujímavou čitateľskou skúsenosťou a jednoznačne ide o jedinečný, dobre podaný príbeh... Ibaže nesadne každému a mne z neho bolo miestami dosť ťažko a smutno. Na druhej strane nie je príliš dlhý či rozťahaný, takže pokiaľ máte dojem, že by vám kniha mohla sadnúť, určite jej dajte šancu.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Znovu som začul vzlykot, najprv som si pomyslel, že je to Angelo, ale pomaly som si zvykal na prítmie a po mojej ľavici som zbadal sedieť akési dievča. Videl som už dosť dobre, aby som jej na lícach rozoznal rozmazanú maskaru. Nohy si pritisla na hruď, triasla sa.
Konečne mi došlo, o čo ide a prečo Stan tak veľmi trval na tom, aby sme si nebrali zbraň. Zahľadel som sa na Angela, no bol úplne mimo, oči mokré, iba občas sa pozrel na krv, čo sa mu z nosa hromadila v dlani.
Kroky sa blížili, spoza rohu vyšiel tretí chlap a zapínal si nohavice. Pod pazuchou mal hrubú zložku akýchsi papierov, inak sa od zvyšných dvoch nelíšil, bol to ťažký kaliber. Konečne si upravil nohavice a spoza pásu vytiahol zbraň.
„Postavte ich.“ Divný prízvuk, určite nie americký ani európsky.
„Čo to má byť?“ skríkol Angelo. „Kto ste?“ Jeden z chlapov ho pažbou zbrane udrel do tváre, Angelo si zakryl ústa rukou a spadol na podlahu.
Dievča na stoličke začalo rýchlejšie a o čosi ťažšie dýchať, akoby sa dusilo.
Chlapík, čo udrel Angela, ho chytil za šticu a zdvihol. Ten, čo stál vedľa mňa, mi priložil zbraň s tlmičom k sluche. „Vstávaj.“

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x