bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Príbeh menom Filip

Vydavateľ: Vydavateľstvo Koruna (Vydavateľstvo KORUNA, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:46

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 6,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Príbeh menom Filip

Keď si k Simone prisadne neznámy muž, vysokoškoláčka ešte netuší, ako veľmi jej vzťah s ním zmení život. Je mladá, krásna, na tvári nosí úsmev a okolo seba má ľudí, ktorí ju ľúbia takú, aká je.
Oni áno.
Ako sa ukáže, on nie. Stále nachádza čosi, čo by v jej živote menil... a zároveň ju zahŕňa luxusnými pozornosťami, na aké nebolo skromné dievča zvyknuté.

Kto je v skutočnosti Filip?
„Viem, že doktorka tú jeho diagnózu – ak sa to vôbec dá nazvať diagnózou, a nie je to len obyčajný typ charakteru – najprv predo mnou vysloviť nechcela, možno v rámci terapie čakala, kedy na to prídem sama, ale raz sa jej to vyšmyklo. Také to slovo na m, a nie je to maniak.“

Podarí sa Simone vyslobodiť z Filipových pazúrov, keď vlastné telo aj srdce vravia nie?
Prečítajte si príbeh plný drsnej manipulácie aj erotiky o tom, ako sa z bezstarostného života môže stať peklo.

Detaily o knihe

Názov: Príbeh menom Filip

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Pozor na Filipa!!! (petra patakova, 29.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
To čo bolo ? Kam vykročila? Komu Simona nakoniec nastúpila do auta ? Katarína Machová rýchlo prosím treba napísať pokračovanie !!! Filip je odporný manipulátor,ktorý majstrovsky dokáže ovládnuť mysel človeka. Vypočítavý pracháč,ktorý sa nikdy nerozvedie , po čom túži to musí mať, svoju kvázi obeť sleduje a stále dolieza,je milučký pokiaľ ženu nedostane tam kam on chce a potom ...... bum, vybuchne...A jeho obeť? Mladé dovtedy nevinné dievća,ktoré trpí najskôr psychicky a potom aj fyzicky a treba jej pomôcť.Bez pomoci svojich blízkych sa nedokáže dostať z rúk manipulátora. A pozor na svete je veľa takých ľudí. Čo sa stalo nakoniec so Simonou zostáva veľkým otáznikom......Knihu môžem len a len odporučiť.

Kniha ako varovanie (Katarína Rimóciová, 16.5.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Príbeh menom Filip je kniha o veľmi nebezpečnej láske. Milovať manipulátora, muža, ktorý nie je spokojný sám so sebou a túto svoju frustráciu si vybíja na iných - to je skutočne životu a psychike nebezpečné. Filip mi nebol sympatický od prvej chvíle. Samozrejme, v tom čase sa ešte tváril galantne a očarujúco, no už aj vtedy boli jeho výhovorky týkajúce sa jeho manželstva (že im to nefunguje, že sa čoskoro rozvedie atď.) do neba volajúcim alarmom, ktorý však Simona nepochopila. Neskôr Filip ukázal, že je chorobne žiarlivý, majetnícky a agresívny. Celý príbeh je vyrozprávaný v retrospektíve z pohľadu Simony ako súčasť terapie v čase, keď je v nemocnici. Ako a prečo sa tam dostala, to sa z jej rozprávania postupne všetci dozvieme. Kedže ide o príbeh mladej dievčiny, odpovedá tomu aj štýl a jazyk používaný hlavne v dialógoch - slangový, s občasnými nadávkami (aj vymyslenými) - ale ja som si na to nedokázala zvyknúť. Vo mne takýto štýl vzbudzuje skôr pocit ľahkosti, nezbednosti a keď takýmto spôsobom dohovárala Naďa Simone, bolo to skôr zábavné ako skutočne varovné. Samozrejme, chápem, že sa mládež väčšinou vyjadruje takto, ale pri skutočne vážnych veciach očakávam trochu iný prístup a jazyk (súdim podľa seba a svojich skúseností s priateľmi pri riešení vážnych problémov). V pozitívnom smere ma najviac prekvapil koniec tohto príbehu. Bol úžasne nejednoznačný a je úplne na čitateľovi, aby sa rozhodol, ktorou cestou sa nakoniec Simona vybrala. Páčia sa mi takéto konce, kedy dostane priestor moje fantázia a Katarína Machová to zvládla skvele. Príbeh menom Filip je teda knihou pre každú ženu - hlavne pre tie mladé - aby ich varovala pred mužmi Filipovho tipu. Verte mi, na tomto svete je ich naozaj viac ako dosť a ak sa vám náhodou jednen z nich pripletie do cesty, spomeňte si na príbeh Simony a vezmite nohy na plecia, kým nie je neskoro.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť mínus päť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x