bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Dievča, ktoré si tu zanechal

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Edícia:Edícia svetový bestseller
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:352
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Lepšia cena: 11,68 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,95 € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,90 €
Ušetríte: 1,95 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Dievča, ktoré si tu zanechal

Píše sa rok 1916. Francúzsky maliar Edouard Lefevre zanecháva svoju mladú manželku Sophie a odchádza bojovať na front. Mladej žene po ňom zostáva na pamiatku len jej portrét, na tie časy trochu zvláštny. Keď ich mestečko padne do rúk Nemcom, obyvatelia sa ocitnú na hranici absolútnej biedy. Pre kúsok chleba niekedy riskujú holý život. Vtedy portrét upúta pozornosť nového kommandanta. Dôstojník je obrazom takmer posadnutý a Sophie je odhodlaná riskovať všetko – rodinu, povesť, život –, len aby sa znova stretla so svojím manželom.
Takmer o sto rokov neskôr sa Sophiin portrét dostane do rúk Liv Halstonovej, ako dar od manžela. Ten ho kúpil na ulici od neznámej Američanky. Úplnou náhodou vysvitne, že obraz má obrovskú hodnotu, a tak sa začne boj o to, kto je jeho skutočným vlastníkom. Livina viera v to, čo je správne, tak podstúpi náročnú skúšku.
Nový román úspešnej spisovateľky Jojo Moyesovej je očarujúcim príbehom dvoch žien, ktoré delí takmer storočie, ale spája odhodlanie bojovať za to, čo majú na svete najradšej.

Z anglického originálu Girl You Left Behind
(Penguin Group, Ltd, Londýn 2012) preložila Tamara Chovanová.

Dostupné verzie titulu

Dievča, ktoré si tu zanechal Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Dievča, ktoré si tu zanechal

Originálny názov: The Girl You Left Behind

Objednávací kód NA202327

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Všechny recenze (9)

Hodnotenie čitateľov

Jojo Moyesová - Dievča, ktoré si tu zanechal (Monika S., 19.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tento titul bol mojou prvotinou od Jojo Moyesovej. Dnes už jej knihy vyhľadávam pravidelne, nakoľko každý jeden príbeh z jej pera je pre čitateľa skutočným zážitkom a neobyčajným čítaním. Dej Dievčaťa, ktoré si tu zanechal, sa odohráva počas 1. svetovej vojny. Čítateľovi približuje život obyvateľov Francúzska počas jeho okupácie Nemcami. Kniha je rozdelená do niekoľkých časti, je v nej popretkávaná minulosť a súčasnosť. Číta sa ľahúčko, plynulo, čitateľa vtiahne do deja už od prvých stránok. Príbeh je veľmi dobre prepracovaný, či už autorka opisuje jeho historické pozadie, alebo samotné zauzlenie a následné vyvrcholenie. Páči sa mi postava hlavnej hrdinky Sophie, ktorá je v príbehu stelesnením odvážnej a nebojácnej ženy, ktorá sa ani v ťažkých podmienkach nepoddáva nepriazni osudu a nevšedne pomáha ľuďom okolo seba. Napriek svojej obľúbenosti sa časom ocitá v nemilosti miestnych obyvateľov. Je smutné, ako v malej komunite, kde sa ľudia poznajú a pomáhajú si, dokážu predsudky a ľudská hlúposť všetko narušiť a zničiť. Nepochopiteľné a zarážajúce je, ako sa človek dokáže z jednej strany premiestniť na tú druhú, ukazujúcu prstom a to len na základe ohovárania, nepresných informácií, závisti. Istým spôsobom je kniha aj o nás - o každom jednom z nás a je hodná zamyslenia sa. "Vďaka" intrigám Sophie stráca zvyšok rodiny a vojaci ju odvážajú z jej rodiska, kde nevie, čo ju čaká. Hoci nakoniec nájde, čo tak úporne hľadá, kniha nekončí happyandom, ako by sme možno po tom všetkom, čo prežila, čakali. Ale taký je život. Ako zadosťučinenie však slúži skutočnosť, že jej príbeh sa po veľa veľa rokoch dostáva na svetlo. Jej meno je očistené a Sophie sa znova vzdáva hold, aký jej prináleží. A čo by som dodala na záver? Aj táto kniha je dôkazom, že knihy spracovávajúce tematiku vojnového obdobia vždy majú čo ponúknuť a každá jedna z nich je niečím výnimočná. Aj táto je originál. Vo svojom druhu je jedinečná a čitateľovi ponúka nevšedný príbeh plný lásky a odvahy ľudského ducha.

Krásna kniha (Daniela G., 26.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha ma chytila hneď od začiatku ,prvý príbeh o Soffii,žene ktorá počas prvej svetovej vojny robila všetko aby prežila.Jej portrét magický pôsobil na poručíka ,ktorý ju navštevoval v hostinci.Sofia svojho manžela nikdy neprestala milovať aj keď musela robiť veci proti jej srsti.Druhy príbeh je o Liiv ,ktorá vlastný práce obraz Soffi ,po čase sa dozvie ,že obraz na neskutočnú hodnotu .Kniha je za mňa top a je jedna z najlepších kníh ,ktoré som prečítala .Veľmi odporúčam

najlepsia (Naďa Holečková, 14.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
od tejto autorky som toho uz precitala viac. a pre mna je tato kniha od nej najlepsia, dokonca by som ju zaradila medzi top 10 v mojej sukromnej kniznej hitparade. citala som ju davnejsie ale stale si velmi dobre, nie vsak detailne, vybavujem dej. zanechala vo mne silne emocie. o tom aki mozu byt ludia silni, ze dokazu odolat roznym nepravostiam. ze su ludia kruti, ale vedia v sebe objavit aj kus ludskosti a ochoty pomoct.

Na jeden dych (Ktk, 11.6.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som prečítala na jeden dych, FAN-TAS-TIC-KÁ. pre mňa určite. :)

Neopísateľné ! (Kristy, 29.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Mne sa páčila odlišnosť tejto knihy. Totižto bola písaná zvláštne.. Najprv sme čítali príbeh z roku 1917. A neskôr z roku 2006. Minulosť s prítomnosťou sa vzájomne prelínali a to sa mi páčilo. Mám rada knihy v ktorých je staršie obdobie. Preto ma veľmi bavilo čítať príbeh očami Sophie. Keď sa to zmenilo na pohľad Liv myslela som, že ma naozaj vyrúti, pretože to skončilo v tom najzaujímavejšom okamihu a bola som si istá, že ak sa nedozviem ako Sophie skončila, tak tú knihu asi spálim (áno preháňam). Chvíľu mi trvalo než som si zvykla na pohľad Liv a kým som sa s tým zmierila, no nakoniec som sa začítala aj do súčastnosti a čítanie som si náramne užila. Teraz plánujem zohnať od Jojo Moyesovej aj ostatné knihy a samozrejme si ich prečítať, pretože svojim dielom ma skrátka dostala. Knihu vrelo odporúčam !

Dievča, ktoré si tu zanechal (Daniela, 9.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Už dávno som si od autorky chcela niečo prečítať a voľba padla práve na túto knihu a určite neľutujem. Príbeh je ucelený, postavy komplexné, dej plynulý, jednoducho obsahuje všetko, čo dobrá kniha musí mať. Dievča, ktoré si tu zanechal je príbeh o ľudskej chamtivosti, aj o tom, ako zdanlivo nepodstatné kúsky sa môžu spojiť do zmysluplného obrazu. Je o chuti bojovať za šťastie, lásku a všetky podstatné veci v živote. Ešte dlho po dočítaní som musela na príbeh myslieť. Jojo Moyesová ma svojím dielom ohúrila aj napriek tomu, že kniha nepatrí medzi žáner, ktorý primárne obľubujem. Aj to môže byť jedným zo znakov vynikajúceho príbehu. Dievča, ktoré si tu zanechal vo mne vyvolalo množstvo pocitov. Spočiatku som mala mierne obavy, ako sa celá zápletka vyvinie, keďže autorka nás zaviedla do obdobia prvej svetovej vojny. Moje obavy sa však veľmi rýchlo rozplynuli. Je pravdou, že som nad Liv neraz pokrútila hlavou či zodvihla obočie, s odstupom času však môžem povedať, že ju obdivujem. Zatiaľ, čo ja by som to už dávno vzdala, ona nebola ochotná len tak sa zmieriť s pravidlami. Nie vždy sú pravidlá totiž tie najlepšie - niekedy ich musíme obísť a možno tak získame oveľa viac. Táto kniha bola pre mňa jedinečná a ťažko sa mi o nej rozpráva - nejde totiž o obyčajný príbeh preto to pri čítaní tejto skvelej knihy zistite samy :)Román so sebou prináša kopec pekných myšlienok a zamyslení a určite vám ho odporúčam!

Na jeden dych (retiazka, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knižku som naozaj zhltla jedným dychom,pretože sa mi nejako nedarilo od nej odpútať.Mám rada knižky od Jojo Moyesovej,aj keď sú smutnejsie.Urobila som si peknú zbierku a teraz v zime si sprijemnujem dlhé dni :-)

moja prvá Jojo :) (blogerka, 30.12.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
V poslednej dobe som strašne závislá na knihách od Liane Moriartyovej a dúfala som, že Jojo Moyesová píše niečo podobné. Síce sa jedná o veľmi odlišný štýl písania, spoločnú majú tieto dve ženy paradoxne svoju originalitu. Dievča, ktoré si tu zanechal sa proste nedá prirovnať k ničomu inému. Bol to strašne krásny a dojímavý príbeh, ktorý by sa mi možno za normálnych okolností až tak nepáčil (keď už romance, tak vyhľadávam skôr niečo, čo celé neprerevem :D), ale vďaka tomu, ako to bolo úžasne napísané, sa ani inak nedalo, než hltať každé slovo. Plus kniha sa odohráva v období 1. svetovej vojny a takých nie je nikdy dosť. Naposledy som takúto atmosféru cítila pri Medenom jazdcovi, čo je moja úplne naj naj kniha.

vynikajúce čítanie (Dominik, 23.12.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Určite si pri pohľade na tvorbu Jojo Moyesovej pomyslíte, že je autorkou románov pre ženy, v ktorých nájdete len a len romantiku - teda čítanie pre ženy po štyridsiatke. Podobný pocit som mal aj ja, avšak reakcie mojich blízkych, ktorí Moyesovej knihy priam zbožňujú, ma presvedčili o opaku. Preto som neváhal a rozhodol sa knihu si prečítať. Dievča, ktoré si tu zanechal naozaj nie je klasickou romancou, pri ktorej spotrebujete tri balíky vreckoviek. Je to dojímavý príbeh so silnými hlavnými hrdinkami. Ženami, ktoré sú ochotné spraviť čokoľ-vek, bojovať do poslednej chvíle a vzdať sa všetkého, len aby dosiahli svoj cieľ.

milo prekvapila (Sue, 19.12.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Dievča, ktoré si tu zanechal je komplexný príbeh. Od začiatku až po koniec sa nebudete vedieť odtrhnúť. Autorka príbeh vymyslela dokonale, prelínajú sa v ňom osudy dvoch nebojácnych žien. Mala som problém knihu odložiť a sústrediť sa na niečo iné. Knihu vrelo odporúčam.
Všetky komentáre (10)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je deväť plus dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Ten obraz nemal nijakú hodnotu, chcela ho vyhodiť. David ho kúpil na ulici.“
Paul si prebehol dlaňou po tvári. „Nevieš náhodou, kto bola tá žena?“
Liv pokrútila hlavou. „Bolo to pred mnohými rokmi.“
„Liv, musíš si spomenúť. Je to dôležité.“
„Nespomínam si!“ vybuchla. „Nemôžeš sem len tak prísť a chcieť odo mňa, aby som dokázala vlastníctvo nejakého obrazu len preto, lebo ktosi kdesi sa rozhodol, že pred tisíc rokmi to patrilo jeho rodine! To čo má byť?“ Prešla okolo kuchynského stola. „Nikdy to nepochopím.“
Paul si zaboril tvár do dlaní. Zdvihol hlavu a pozrel na ňu. „Liv, naozaj ma to veľmi mrzí. Toto je najhorší prípad, na akom som kedy pracoval.“
„Prípad?“
„Je to moja práca. Pátram po ukradnutých umeleckých dielach a vraciam ich pôvodným majiteľom.“
V hlase mu začula nezmieriteľný tón. „Ale tento obraz nebol ukradnutý. David ho riadne kúpil. A potom mi ho dal. Je môj.“
„Bol ukradnutý, Liv. Áno, pred takmer sto rokmi, ale bol ukradnutý. Pozri, mala by si byť rada, že ponúkajú istú finančnú náhradu.“
„Náhradu? Myslíš, že mi ide o peniaze?“

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x