bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Urodzená

Vydavateľ: Tranoscius (TRANOSCIUS, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:55

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Urodzená

Príbehy dvoch žien, ktoré sprevádzalo večné hľadanie: matka pátrajúca po dcére, a dcéra, hľadajúca matku i svoj totálne neznámy pôvod. V neľútostnej realite ich životných peripetií veľkú rolu zohrávajú udalosti zanikajúceho cárskeho Ruska (cca roky 1915 – 1918), a rovnako tak udalosti 2. svetovej vojny. Napriek tomu sa ich životy stretnú, hoci s večnou, nikdy nezodpovedanou otázkou: Je to moja dcéra? Je to moja matka?
Prezentovaný dej je skutočnou udalosťou, aktérka ktorej sa až v pokročilom veku rozhodla, že svoje márne hľadanie položí na papier.

Detaily o knihe

Názov: Urodzená

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Výnimočný príbeh (Michaela Dúcsová, 10.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak dočítané. Pár hodín stačilo. Musím priznať, že ma ako úplne prvé očarila obálka. To dievčatko je neskutočné. Anotácia bola druhé, čo ma presvedčilo, že knihu chcem čítať. Príbeh dvoch žien. Matka a dcéra. Avšak patria naozaj k sebe? Príbeh sľuboval napätie, druhú sv. vojnu i zanikajúce cárske Rusko. Navyše podľa skutočných udalostí. Povedala som si: To musím mať! A potom som začala čítať. A zostala som sklamaná. Stránka za stránkou, život Galiny ma rozčuľoval. Ona ma rozčuľovala. Nerozumela som jej konaniu, príbeh bol akýsi rýchly, neživý, bez emócií. Začala som ľutovať, že som si túto knihu kúpila. A potom prišiel príbeh Máše. A už som sa nevedela odtrhnúť. Sotva päťročné dievčatko a jeho bábika stratené v veľkom ruskom svete bez rodičov. Sirotinec, vojna, cudzí ľudia. Záver ma ohúril! A všetko do seba zapadlo. Kniha Urodzená je útla, ale plná života, osudov ľudí, ktorí mali byť spolu a nemohli. A naopak ľudí, ktorí mohli a nechceli. Odporúčam ju všetkým, ktorí majú radi silné príbehy o osudoch ľudí, ktorí kedysi existovali, ale neboli slávni. Boli to len obyčajní ľudia v našich dejinách. Ale o to viac som rada, že poznám príbeh Urodzenej:)

Prosba (P. Ann, Vien, 12.3.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prosím, skúste sa začítať i do niečoho čo nepáchne banalitou ošúchaných tém, ktorých sú plné regále.... Premôžte sa, a siahnite po Urodzenej! Neobanujete. PA

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x