bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Jozef Bednárik

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 02:55

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Jozef Bednárik

ANDREA CODDINGTON číta z knihy JOZEF BEDNÁRIK:

Jozef Bednárik – režisér, herec, gurmán a cestovateľ. Maestro muzikálov a opier, milovník umenia, kníh, šansónov a dobrého jedla. Človek, ktorého charakterizoval extrémizmus vo všetkom – v láske, názoroch, bezuzdnom jedení i chronickom diétovaní. Inteligentný cholerik vedel poeticky nadávať a neraz dohnal ľudí až k slzám. Svojho Boha človek, mnohými milovaný, ale aj zatracovaný.
Začítajte sa do jeho životnej cesty, ktorú si zrežíroval sám, lebo hry osudu odmietal. V knihe nájdete dôležité momenty jeho života od narodenia až po nečakanú smrť, úspechy z javísk, na ktorých pôsobil, gurmánske a cestovateľské excesy, úpenlivo stráženú trinástu komnatu, lásku k mame a Tálii, či jeho vzťah k ženám.
Je plná autentických výpovedí a zážitkov, ale aj úprimných vyjadrení rodiny, kamarátov a hviezd českého a slovenského divadla. Nahliadnite do súkromia a profesionálnej kariéry Jozefa Bednárika. Spoznajte muža, ktorý naplno miloval život.

Dostupné verzie titulu

Jozef Bednárik Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Jozef Bednárik

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Kniha o nezabudnuteľnom slovenskom velikánovi (Lucia B., 3.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zaujímavá kniha o ešte zaujímavejšom človeku. Jozef Bednárik ako človek s veľkým „Č“, človek, ktorého ste buď milovali, alebo nemali radi. V knihe si naňho spomínajú rodinný príslušníci, herci, kolegovia, kamaráti. Bednárik bol totiž človek, ktorého ak ste stretli, nemôžete naňho zabudnúť. V knihe je opísaný ako človek milujúci svoju mamku, divadlo, dobré jedlo, večne papkajúci a následne chudnúci. Jeho doživotnou láskou bolo divadlo. Začínal ako herec v nitrianskom divadle. Na pomoc si ho zavolali k predstaveniu v jeho rodnom Zelenči a tak sa z herca stáva pán režisér. Spomínaný divadelný súbor žne pod jeho vedením neskutočné úspechy a cestuje po zahraničí v dobe, kedy to bolo veľmi ťažké ak nie priam nemožné. Stáva sa neprehliadnuteľný a preto mu je ponúknutá možnosť profesionálne režírovať aj v nitrianskom divadle. A to je len začiatok príbehu tohto fenomenálneho človeka... Kniha sa čítala veľmi dobre a prezrádza o tomto fenoméne aj také pikošky, ktoré som dovtedy nevedela

Jozef Bednárik (Daniela, 5.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha je milou spomienkou na tohto úžasného režiséra a človeka.Z pohľadu čitateľa biografických románov ju hodnotím pozitívne. Je napísaná ľudsky a s ľahkosťou a hlavne z nej dýcha veselosť. Napokon, takého sme p. Bednárika poznali. Hoci v práci bol prísny, jeho historky a prirovnania boli skutočným balzamom na dušu. Kniha, ktorú človek nemôže prečítať na jeden dúšok, musí sa zamýšľať nad každou kapitolou. Tento úžasný človek prešiel dlhú cestu, kým sa okrem herectva vypracoval na veľkého režiséra a jeho diela žali úspechy. Ďakujeme za takého umelca a myslím, že hodne iných bude chcieť kráčať v jeho šľapajách, ale už to nebude " náš Béďa ". Hodnotím ako zaujímavé čítanie a samozrejme ODPORÚČAM.

Bedo (Ivan Hlavac, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha o našom milovanom Béďovi. Myslím, že každý, kto ho mal rád, tak by si mal prečítať túto knihu. Dobré čítanie.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má pes?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x