bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Vysnívaná krajina - Čas ohnivých kvetov

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Vysnívaná krajina - Čas ohnivých kvetov

V polovici devätnásteho storočia, len krátko po zrušení nevoľníctva v biednom Mecklenbursku, sa tamojším obyvateľom naskytne príležitosť odísť na Nový Zéland. Opačný koniec sveta dáva nádej na lepší život, za pár libier si každý môže kúpiť pôdu, kam len oko dovidí. Nadšenie postupne vystriedajú obavy. Nik netuší, čo ich vo vysnívanej krajine čaká. Medzi ľuďmi kolujú všelijaké chýry o tamojších domorodcoch.

Na neistú cestu za šťastím sa vydá aj rodina Idy Langeovej. Nemeckých vysťahovalcov čaká trojmesačná plavba loďou v nedôstojných podmienkach naprieč búrlivým Atlantikom. Na čosi také neboli ani zďaleka pripravení. Na loď sa vďaka vlastnej šikovnosti dostane aj mladý nádenník Karl. To všetko len kvôli Ide, dievčine, ktorá mu nie je ľahostajná.

Exotická krajina nevíta prisťahovalcov s otvorenou náručou. Ľudská zloba a prírodné živly spôsobia, že Ida a Karl musia bojovať nielen o svoju lásku, ale aj o holý život. Čas ohnivých kvetov je prvá časť dvojdielneho románu Vysnívaná krajina od medzinárodne uznávanej autorky bestsellerov Sarah Larkovej.

Z nemeckého originálu Die Zeit der Feuerblüten (Löbbe, 2013 Köln) preložila Zuzana Guldanová.

Dostupné verzie titulu

Vysnívaná krajina - Čas ohnivých kvetov Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Vysnívaná krajina - Čas ohnivých kvetov

Originálny názov: Die Zeit der Feuerblüten

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

prva kniha super, druha kniha sklamanie (viki, 20.7.2018) Odpovedať

príjemné čítanie
Tuto prvu cast pribehu hodnotim velmi kladne... paci sa mi, ze autorka nas bezproblemovo vtiahla do doby stradania a nepravosti, a v pribehu sa opierala o skutocne udalosti, cize tuto knihu hodnotim velmi velmi dobre. z coho som bola velmi sklamana, je pokracovanie pribehu a styl akym to cele skoncilo bolo v uplnom kontraste s realitou a zdravym rozumom. Velmi som bola sklamana a otravena zaverom druhej knihy.

Vysnívaná krajina - Čas ohnivých kvetov (Magda, 8.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Som bývalá učiteľka slovenčiny, teraz už dôchodkyňa a konečne si plním môj životný sen - čítať, čítať, čítať. U nás v Poprade máme výborne vybavenú knižnicu, milé a ochotné knihovníčky, takže pre mňa je mesačná "dávka" cca 15 kníh úplne bežná. Mám rada knihy o neznámych krajinách, obyvateľoch a ich zvykoch, tradíciách..., milujem knihy o osídľovaní Austrálie a Nového Zélandu, už aj preto, že moja dcéra pobudla rok na Zélande a teraz sa tam po niekoľkých rokoch vracia. Kniha Sarah Larkovej ma zaujala od prvej stránky ... osudy Cat, Idy, Karla a ostatných postáv sú zaujímavé, napínavé... hlavne ma však zaujal osud Maorijcov a zmýšľanie nemeckých prisťahovalcov, ktorí si myslia, že sú pupkom sveta...Aj tu sa ukazuje, že všetci sme len ľudia a každý má právo na dôstojný život, nech sa narodil v akejkoľvek koži, v akejkoľvek rodine a v akejkoľvek krajine. Knihu vrelo odporúčam.

Vysnívaná krajina (Petra, 7.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
V prvom rade musím vychváliť krásnu obálku! Taktiež realistický opis neľahkého života v Nemecku a ich vysnívaného raja na Novom Zélande,ktorý nesplnil ich očakávania. Vychutnala som si taktiež opisy krajiny,škodoradostne aj ich pestovateľské nezdary, konflikty s domorodcami..Veľmi mi prirástla k srdcu postava Cat, ktorá zatiaľ veľa šťastia v živote nezažila, dúfamže v pokračoní ho už nájde... A neskutočne ma celou knihou iritovala naivná, veeľmi silno až zadubene nábožná, pokorná a submisívna Ida...kniha skončila vyslovene v najlepšom, takže som plná otáznikov,zvedavá ako sa nechcené tehotenstvá vyvrbia... nemám síce rada priehľadné, vopred predvídateľné happy endy- ale tu by sa nejaký žiadal :)

Kvalitné čítanie (Neliss, 17.7.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha ma vtiahla svojou pochmúrnou, ťažkou atmosférou, ktorá dobre dopĺňala obraz neľahkej doby. Hoci sa v anotácii spomínajú iba Ida a Karl, v skutočnosti je Vysnívaná krajina spletitý príbeh hneď niekoľkých charakterov. Napriek tomu, že sa sústreďuje skôr na udalosti než na pocity, dokázala som si postavy obľúbiť. K srdcu mi prirástla trochu protivná a inteligentná Jane, svojská Cat, sympatický a praktický prekladateľ Chris i Karl so svojím odhodlaním vydobyť si lepší život. Akurát Ida mi svojím ustupovaním a pokorou nesadla. Spomínané charaktery dopĺňala kopa vedľajších postáv - ich rodiny, kmene domorodcov, anglickí obyvatelia, ostatní nemeckí prisťahovalci... Osobne ma rozčuľoval obmedzený postoj ľudí voči ženám a domorodým obyvateľom, uvedomujem si však, že to tak jednoducho bolo. Vďaka realistickému náhľadu, ľudským charakterom a schopnosti pútavo rozpovedať príbeh, mi autorka skvele priblížila toto historické obdobie. Navyše ma zaujala, vyvolala vo mne rôzne emócie a ja som napäto čakala, čo sa bude diať ďalej. Jedná sa rozhodne o kvalitné čítanie a teším sa na druhý diel.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri mínus jeden?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Na tretí deň plavby sa uprostred Atlantického oceána zdvihol prudký vietor. Na vrcholoch vĺn sa tvorili spenené korunky, narážali do bokov lode a špliechali na ľudí postávajúcich na palube. Po prvý raz sa rozpršalo. Ľadový dážď bičoval tváre cestujúcich a posádka ich rýchlo zahnala dolu do kójí.
„Bude búrka,“ odvetil jeden z námorníkov, keď sa ho Karl zdvorilo spýtal, prečo ich posielajú do podpalubia. „Musíme zavrieť poklopy.“ Karl sa s narastajúcim znepokojením díval, ako uzatvárajú otvory vedúce do podpalubia. Vzduch sa tam už pomaly nedal dýchať a ľudia sa ponosovali, že je úplná tma. Situáciu zhoršovali aj prudké pohyby lode a latríny obliehali prví cestujúci so záchvatmi nevoľnosti. No to mal byť len začiatok. Netrvalo dlho a víchrica si pohadzovala loď ako orechovú škrupinku. V podpalubí sa rozpútalo peklo. Ľudia kričali, modlili sa, vracali, okolo nich lietali veci.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x