bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Netopierí muž

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Harry Hole
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:416
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Lepšia cena: 14,20 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 14,53 € (vrátane DPH)
Bežná cena:16,90 €
Ušetríte: 2,37 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Netopierí muž

Prvý prípad s detektívom Harrym Holem sa odohráva v Austrálii. Inšpektora vyslali na opačný koniec sveta, aby sekundoval miestnemu policajnému zboru pri objasnení vraždy nórskeho dievčaťa. Okrem toho sa má zbaviť problémov s alkoholom a dostať sa z psychických ťažkostí. Pri autonehode totiž jeho vinou zomrel kolega. Harry Hole však nevie sekundovať. Preberá iniciatívu, len čo zistí, že nejde o jedinú vraždu, ale že má dočinenia s masovým vrahom. Postupne preniká do prostredia drogových dílerov, prostitútok, cirkusantov a boxerov. Čas sa kráti a netopier – symbol smrti aborigénov – rozprestiera krídla nad ďalšími obeťami.

Z nórskeho originálu Flaggermusmannen (H. Aschehoug & Co.,
Oslo, 1997) preložil Jozef Zelizňák.

Mrazivé príbehy z drsného severu. Všetko o severských detektívkach nájdete na www.severskekrimi.sk.

Dostupné verzie titulu

Netopierí muž Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Netopierí muž

Originálny názov: Flaggermusmannen

Objednávací kód NA202205

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Názor čitateľa (Štefan Filaga, 22.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jo Nesbo – Harry Hole – Netopierý muž – trojica vynikajúcich spojení, o ktorých som si ani nemyslel, že ma môžu tak uchvátiť. Severská scifi je pre mňa v podstate úplne neznámo, nakoľko čítam prevažne post-apokalyptické romány, avšak tak dlho som o tomto autorovi a hlavne o tomto hlavnom hrdinovi čítal a počul, že som neodolal a rozhodol som sa zariskovať kúpou ICH prvotiny s názvom Netopierý muž. A vôbec ale vôbec túto kúpu neľutujem. Dej knihy sa odohráva v Austrálii, čo som pri severskej krimi nečakal – ako nováčik som si myslel, že nás ihneď autor hodí do Nórska či Švédska, ale ostal som prekvapený – milo prekvapený. Sem tam som si na google mapkách vyhľadával adresy, kde sa samotný príbeh odohrával a postupoval som tak, ako postupoval Harry Hole. Samotná pointa, príbeh či zápletka ma však až tak nezaujala – bolo to síce zaujímavé až do samotného konca, no samotný vrah ma na konci nezaujal – a v podstate ani jeho príbeh. Musím však podotknúť, že vec ktorá sa mi nadovšetko páčila na tejto knihe – boli postavy. Jednoznačne na prvom mieste Harry Hole, charizmatický a nie vždy slušný policajt so svojskou dávkou humoru. Aj napriek jeho negatívnym veciam som si ho veľmi obľúbil a keď sa kniha končila, tak som túžil po tom, aby som ho spoznal osobne... Ďalšou postavou, ktorú v knihe stretol Harry a ktorú som si veľmi obľúbil bol Andrew – jeho nový kolega, ktorého by si človek mohol predstavovať ako Mike Tysona. Človek s veľmi veľkým srdcom a zápalom pre svoju policajnú prácu. Obľúbenosť postáv by som ukončil u Birgitty (čítal som ju najprv Brigitta), červenovlasú dračicu, ktorá si ma svojou drzosťou ale i úprimnosťou získala dostatočne na to, aby som dúfal, že sa kniha nikdy neskončí. Jo Nesbo vdýchol týmto vymysleným postavám – reálny život. Pre mňa sa stala táto kniha odrazovým mostíkom pre ďalšie dobrodrúžstva Harryho a plánujem si postupne zakúpiť všetky knihy v ktorých Harry vystupuje.

Jedna z tých slabších (Mirka, 6.4.2022) Odpovedať

priemerná kniha
Jo Nesbo patrí medzi mojich TOP spisovateľov. Séria s Harrym je jednoducho skvelá, preto som sa po Snehuliakovi rozhodla, že si dokúpim všetky jeho knihy a prečítam si ich pekne v poradí. Musím skonštatovať, že táto prvá časť patrí k tým slabším, ale napriek tomu sa oplatí prečítať si ju, ak chcete vedieť, ako to celé začalo a ako sa postava vyvíjala.

sklamanie (Linda Grollmusová, 10.6.2016) Odpovedať

neoslovila ma
Tak to bola slabota podľa mňa, ešte som od neho nič iné nečítala a už ani nemám chuť. Do polovice to bola na detektívku fakt všedná nuda, potom sa tam začalo aspoň niečo diať. Ale bolo to také nasilu, umelo to na mňa pôsobilo, aj postavy a vzťahy, proste slabé, po ďalšej zo série už nesiahnem.

Úžasný Nesbo (Gabika, 2.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Mala som prečítané 2 novšie knihy od Nesba, keď som sa rozhodla, že musím mať všetky vo svojej zbierke, tak som si ich začala dokupovať a touto knihou to začalo, tak som aj ja začala touto knihou. Perfektná kniha, ktorú môžem len a len odporúčať. Nesbo má veľmi dobrý štýl písania, ľahko sa číta, pre mňa taká skvelá napínavá oddychovka :)

Netopierí muž ... úžasný začiatok (Janka, 4.5.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Som obrovská fanúšička Jo Nesbových krimi, doma v zbierke mám všetky jeho knihy, ktoré vyšli v slovenčine. Priznám sa, že pred prečítaním tejto prvej časti, som mala trošku menšie očakávania, predsa len to je prvotina, vravela som si. Nuž a musím povedať, bol to pre mňa opäť úžasný zážitok a neviem si knihu vynachváliť! História, osídľovanie, likvidácia pôvodného obyvateľstva, ich súčasné postavenie, politika, otázky tolerancie, spolužitia, to všetko bolo popretkávané pomedzi hlavný motív vyšetrovania vraždy nórskeho dievčaťa, ku ktorému bol prizvaný detektív Harry Hole z Osla. Na moje počudovanie ma kniha vtiahla do deja a nepustila, kým som neprečítal posledné riadky. Nesbov osobitý surový štýl ma zaujal natoľko, že som odhodila austrálske predsudky a zhltla Netopierieho muža za jednu noc. Áno, je celkom iný, tento počiatočný štýl písania, ale mňa to nesmierne bavilo. Možno tomu pomohol aj fakt, že Nesba som naposledy čítala v januári, ako vyšla Polícia, a trošku som si "dala prestávku" od jeho žánru. Ak by ste to možno čítali tesne po sebe, zrejme by ten rozdiel bol zreteľnejší a dojem z tejto knihy negatívnejší. Pekné čítanie!

Harry Hole na scenu! (Matej Paluch, 5.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prvy pripad Harryho Holeho - skvostny! Citatel sa postupne dozveda o zivote Harryho a preco vlastne bol vyslany do Australie, aby chytil vraha. Opat raz sa na povrch dostavaju necakane zistenia, ktore policajta navadzaju, ale aj zavadzaju. Jo Nesbo to ovladal gradaciou deja uz od prveho pripadu Harryho Holeho a to je pre jeho tvorbu unikatne! Udelujem 5 kniznych obalok z piatich ;)

Jo (Ivan Hlavac, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som prečítal za pár dní. Veľmi ľahko sa mi čítala a super dej mala.

Harry Hole (Veronika Farkašová, 3.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Príbehu som prepadla tak veľmi, že som to prečítala v rekordnom čase, napriek tomu ako veľmi som bola ráno unavená, stálo to za to. Napätie, jemný humor, tajomný vrah, atraktívne a skvelý detektív,toto namixoval výborný pán Nesbo tak ako to vie iba on. Hoci ďalšie knihy boli možno lepšie, latka sa dvíhala s každým dalším pribehom :) Ak máte radi krimi žáner, Nesbo je priam povinnosť. Odporúčam! :)

Prvá časť (Veronika Berdáková Pavlík, 29.10.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak tu som sa aspoň dozvedela čo a prečo...(-: Páčila sa mi. Určite ma viac zaujali najnovšie časti no aj táto bola úžasná..hlavne tak od strany cca 100. Vraždy sa mi páčili boli dobre vymyslené..aj celý príbeh. Výborná kniha, skvelý nápad. Jo Nesbo a Harry Hole opať nesklamali. Stále sa rada púšťam do knihy od tohto autora.

Nesbo nastavuje latku (Monika, 13.6.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Prvá Nesbova kniha vychádza ako posledná, preto majú mnohí pocit, že ešte nemôže byť taká dobrá. Akoby sa to patrilo povedať. Ja som si ju teda užila rovnako aj iné - hoci v sérii mám knihy viac či menej obľúbené. Myslím, že pre tých, čo už prečítali nejednu Nesbovu knihu, bude zaujímavé pozrieť sa pod pokrievku Harryho psychiky. Je skvelé, že Nesbove knihy netreba čítať chronologicky, pretože na seba nadväzujú len tenkými nitkami Harryho osobného života. Predsa je však dôležité poznať, ako sa to všetko začalo a pochopiť pohnútky jeho konania aj v ďalších knihách.

Netopierí muž (Veronika Kubašová, 16.5.2014) Odpovedať

priemerná kniha
K tejto knihe som sa dostala až potom ako som si prečítala Snehuliaka a v porovnaní s ňou je to len slabý odvar. Kniha mala dobrý dej, dobrú zápletku... a vlastne všetko bolo dobré, ale proste ďalšie Nesbove knihy sú o latku vyššie. No napriek tomu to bolo príjemné čítanie.

Prvý prípad (Emily, 16.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Povedala som si, že budem čítať Harryho prípady postupne podľa poradia. A preto mám už prečítanú českú verziu. Toto je prvý prípad Harryho. Hneď som si ho obľúbila. Drsný chlapík, nesúci si svoje tajomstvo. Drsný iba navonok. Nesbo je ozaj majster. Jednak svojim príbehom odhalí čo to z histórie a kultúry Austrálie... dokonale vtiahne do deja... až miestami bolia nie oči z čítania, ale nohy ako sa spolu s Harrym naháňate za vrahom.
Všetky komentáre (12)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má vlk?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Harry Hole tušil, že v iných kútoch sveta by úradníci na pasovej kontrole dodali slovko sir, no čítal, že v Austrálii takéto zdvorilostné frázy nie sú bežné. Napokon, neprekážalo mu to. Harry nebol ani zvlášť scestovaný, ani snob, z celej duše túžil po jedinom. Po hotelovej posteli.
„Yes,“ odvetil a podvedome zaťukal prstami po pulte.
Nato vyšpúlila pery, pričom prišla aj o posledné zvyšky krásy, a ostrým hlasom sa spýtala:
„Prečo nemáte v pase víza, sir?“
Srdce mu poskočilo, ako poskočí vždy, keď sa blíži neodvratná katastrofa. Používajú oslovenie sir azda až vo chvíli, keď sa situácia vyostrí?
„Sorry, zabudol som,“ zamrmlal, horúčkovito prehrabávajúc vrecká. Prečo mu nepripli špeciálne vízum do pasu? Za chrbtom začul hudbu. Jeho spolucestujúci z lietadla počúval počas celého letu ten istý album. A prečo si, doriti, nikdy nepamätá, kam si odkladá veci? Navyše je tu aj teplo, hoci je už desať hodín večer. Cítil, ako sa mu roztriasli ruky.
Konečne našiel žiadaný dokument a s úľavou ho položil na pult.
„Ste policajt?“
Žena sa pozorne zadívala na jeho špeciálne vízum, no prestala špúliť pery.
„Verím, že vám tu nepozabíjali vaše blondínky.“
Spokojne sa zasmiala a nadšene opečiatkovala Harryho vízum.
„Nuž, zatiaľ len jednu,“ zamrmlal Harry.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x