bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Džínsový denník Lukášovými očami

Vydavateľ: Slovenský spisovateľ (Slovenský spisovateľ, a.s.)
Séria:Džínsový denník
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:46

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 6,60 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Džínsový denník Lukášovými očami

Kultová séria pokračuje. Zuzka Šulajová, naša najlepšia autorka kníh o mladých a pre mladých, sa rozhodla vyplniť želania tisícok fanúšikov a k svojim najúspešnejším románovým postavám Paule a Lukášovi sa ešte raz vrátila. V ďalšom Džínsovom denníku. Tentoraz Lukášovými očami.

Detaily o knihe

Názov: Džínsový denník Lukášovými očami

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Podľa mňa super (Monika Kováčová, 22.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Neviem, prečo má táto kniha toľko zlých hodnotení. Podľa mňa je naozaj skvelá. Občas mi to vyjadrovanie na Lukáša trochu nesedelo, ale nič nemôže byť dokonalé. Aj tak bolo vidno, že je to rozprávané z pohľadu inej postavy a páčilo sa mi, že sme mohli pozorovať všetky Lukášove myšlienky, stále narastajúcu lásku k Paule a v podstate aj hľadanie samého seba. Bolo fajn sa pozrieť na to, ako premýšľa iná postava zo série. Podľa mňa, úplne super kniha :)

Môj názor (Nina Martinová, 7.11.2020) Odpovedať

neoslovila ma
Tá kniha bola hrozne nudná a trápna, chápem, že je taká stará ale je tam veľa Homofónych narážok čo by dospievajúce deti nemali čítať. Podľa mňa je to ďalšia zbytočná kniha na trhu

------------ (xxx, 7.6.2016) Odpovedať

som sklamaný(á)
Dzinsovy dennik (prve tri casti) som mala velmi rada. Precitala som prve tri casti a vzdy som sa k nim rada vratila, prinemne, bolo to pre mna pohodove a hlavne normalne citanie bez sladulinkych pozlatok... Snad sa chapeme :). O stvrtej casti tak povedat nemozem. Od zaciatku mi vadil celkovy styl, akym bola kniha napisana. Do citajia sam sa mjsela nutit, co sa mi bezne nestava. Pripadalo mi to, ako keby chcela ina sprisovatelka pridat k podla mna dokonceneho pribehu nasilu este jednu cast, navyse z pohladu chlapa, co sa absolutne nevydarilo. Cele to bolo pre mna nutene. Mrzi ma, ze celkom dobre citanie takto domrvila uplne zbytocna cast. Prve tri casti nikdy neprestanem rada citat, ale dalsie pokracovania DD si uz nekupim. Nechcem si pokazit dojem.

Dokonalosť ^^ (Júlia Jančová, 2.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Bála som sa tejto knihy, pretože som nevedela čo mám od nej očakávať, keď to je z Lukášovej strany, bála som sa, že on to šetko bral len ako srandu, ale nie,a preto som nadšená aj z tejto knihy, naozaj sa mi to taktiež strašne páčilo :) aj táto kniha priviedla k smiechu :) Odporúčam túto úžasnú knihu ;)

Priemerná (Lucia, 24.1.2015) Odpovedať

priemerná kniha
Z prvých štyroch kníh sa mi táto zdala najmenej vydarená. Bolo dobré vidieť príbeh aj Lukášovými očami, avšak rozprávanie z jeho pohľadu mi pripadalo trochu neprirodzené, nesedelo to veľmi k chalanovi, niečo mi vadilo na nadávkach a pod. Možno aj preto, že to písala žena. Tiež sa mi dej zdal príliš rýchly, pretože jedna kniha musela obsiahnuť tri predošlé.

Nie len pre mladých! (Mirka Pagáčová, 8.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha, ktorá sa na prvý pohľad javí ako tínedžerská záležitosť vie prekvapiť. Príbeh podaný očami Lukáša v sebe zahŕňa všetky tri diely a pri tom nevynechá jedinú dôležitú udalosť. Je to kniha o raste, dospievaní, spoznávaní seba samého a hľadaní lásky. Milé, vtipné a pútavé čítanie. Pre tínedžerov je to kniha aktuálna a pre dospelých zas spôsob, ako zaspomínať na svoju mladícku nespútanosť.

Perfektné! (Magdaléna Ondrušková, 7.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Od Zuzky som čítala najskôr Ako z románu. Veľmi ma to nebavilo, ale potom som sa dostala k džínsovým denníkom a zamilovala som si to! :) Z knihy na knihu som si to viac obľúbila - Paula bola úžasná podstava, a Lukáš no *-*. ten je proste úžasný. Zuzka je teda určite moja NAJ autorka na Slovensku. Každému, kto váha, či sa pustiť do Džínsových denníkoch, odporúčam aby sa do toho hneď pustili. No a k tejto knihe - bolo to niečo nového, niečo sviežejšieho, niečo svojím spôsobom zaujímavejšieho - veď koho by nezaujímalo, čo sa preháňalo v Lukášovej hlave. Takže, každý, kto je zvedavý ako to všetko vnímal Lukáš -určite odporúčam! :)

Top knihy (Marianna, 4.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Džinsové denníky sú pre mňa top knihy, najvtipnejšie aké som kedy čítala, ešteže som všetky tri dostala naraz a mohla som ich bleskovo prečítať. Neuveriteľne sa mi to páčilo z Paulinho pohľadu. No a zrazu vyšla ďalšia knižka s pohľadu Lukáša, tak hneď som si ju musela kúpiť. Vôbec som neoľutovala, tak isto kniha bola vtipná , ale niektoré čini Lukáša ma zarážali je to typický chlap hovada. Hehehe. A tieto knižky odporúčam každému prečíť. Zažijete pri nich kopec srandy určite sa budete ťápať slzami v očiach na zemi. Hehe. S chuťou do toho! :)

Odporúčam! (Dominika, 2.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Práve teraz som ju dočítala.. Nemám slov :) Hneď ako som si všimla, že Zuzka chystá vydať túto knihu myslela som, že sa zbláznim od šťastia :D a hneď som ju musela mať. Prvé tri knihy sa mi zarezali hlboko do srdca a inak to nie je ani s touto :) Sama neviem prečo, ale Zuzkine knihy sú niečím výnimočné. Som veľmi rada, že Zuzka vyhovela a vydala nejaké to pokračovanie a myslím, že už by stačilo pre túto sériu :) Noo, možno tak ešte 4-ka, ten vysokoškolský život. Verím, že Zuzka by to opísala geniálne. Ale teraz by to chcela niečo tomu podobné, ale nové :) Prosíím si ďalšie knihy :D :) Nemám slov.. naozaj. Super kniha! :) Slzičky v očiach. Odporúčam ju :)

Milujem tieto knižky :) (Veronika Sedláková, 1.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knižku som si kúpila náhodou, tesne po tom ako vyšla a odporučila mi ju kamarátka. Mám od Zuzany skoro všetky knihy ale na Džinsove denniky nedam dopustit.Sú Vtipne a presne také mám najradšej :).Kedže už som čítala aj od inych slovenskych autoriek, môžem povedať,že je vysoko nad kvalitou. Ani sa nedivím,že to ma taký úspech.Milujem džínsové denniky :)
Všetky komentáre (10)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

25. 8. 2003 – PONDELOK
Ja to nechápem. Človek je chvíľu na dovči v Taliansku, a keď sa vráti domov, vidí to dievčisko s nosom zaboreným do zošita čarbať ako urieknuté. Všade trapošsky vláči ten svoj modrý zápisník a vždy škriabe tým istým perom. Semokovci sú odjakživa trochu trafení a zdá sa, že to neobišlo ani ich najmladší výhonok Paulu. Videl som ju práve vonku čakať na ségru. Na moju ségru, aby som bol presný, ktorá sa potrebovala pochváliť svojimi talianskymi úlovkami v ľudskej i materiálnej podobe (aj keď mám pocit, že pre Denisu je aj chlap iba materiál; ďakujem ti, Bože, že ako brat som pred jej pazúrmi uchránený). Oslovil ju zatiaľ nejaký chuj a len čo sa ho zbavila, začala zúrivo čarbať za kráčania domov! Čo sa jej porobilo? Je to trápne, zdĺhavé a nepohodlné. Skúšam to zo zvedavosti, či v tom nie je skrytý trik, ale vôbec ma to neberie.

28. 8. 2003 – ŠTVRTOK
No ty vole. Pred chvíľou sa Paula kvalitne zrúbala na chodníku (na rovnom chodníku), a keď som jej chcel ísť pomôcť pozbierať rozsypaný nákup, už pri nej stál nejaký chalan. Div sa neroztopila pri pohľade naňho. Som sa otočil a šiel preč. Kašľať na ňu. Idem von s chalanmi, báb ulovíme dosť.

31. 8. 2003 – NEDEĽA
10.01
Ahoj, Lukáško, večer bol úúúúplne že úúúúžasný, najúžasnejší! Chystám sa dnes s partiou na kúpko, idú dve moje kamošky a ich frajeri. Nechceš sa pridať? Bude žúžo! Cmuci cmuk, Beruška.

Pfu. Máme niekde vedro, že by som to vyvrátil? Keď nejakej poviem, aké má pekné oči, ešte neznamená, že s ňou chcem chodiť popárikovaný, preboha. Som ešte mladý!
15.35
Hej, ségra dostala návštevu!
„Ááá, koho to sem vietor zavial?“ privítal som Paulu, keď som otvoril dvere, pripravený zaplesnúť jej ich pred nosom. Psina musí byť, nie? A ona ani nemrkla, dokonca si ma nevšimla, len vletela dnu, vytrielila po schodoch tak, že by som za ňou nestíhal, a zvrieskla Denisino meno na celý Lamač. Čas ísť počúvať, o čo ide!
15.49
Patrik, Patrik, Patrik. Doprdele, kto je Patrik, že je z neho malá Semoková celá hotová?!
16.12
Ale vyzerá to, že ségra dodržala slovo a Paula nemá ani poňatia o tom, že budeme chodiť do tej istej školy, hahaha. Dúfam, že aj do tej istej triedy, aby ju šľak trafil zo mňa, haha. Som fakt zvedavý, aké to bude na strednej, všetci kamoši tvrdia, že stredná je raj – párty, baby, párty, baby, lyžiarsky, baby, juhú!
18.21
„Jaj!“ ušlo mi, keď ma do hlavy trafil vankúš – to je spôsob mojej inteligentnej ségry, ako upútať pozornosť, ak má pocit, že sa jej venujeme menej, ako si zasluhuje.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x