bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Svadobná noc

Vydavateľ: Príroda (pôvodná) (Vydavateľstvo Príroda s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:46

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Svadobná noc

Lottie sa chce veľmi vydať. Pravdaže, za toho pravého. Je presvedčená, že jej priateľ ju každú chvíľu požiada o ruku. Keď sa tak nestane a ona zrazu stretne svoju prvú lásku, rozhodne sa konať. Vydá sa za Bena, lásku spred pätnástich rokov, hneď a zaraz, bez zásnub a zbytočných ceremónií. Má iba jednu podmienku: budú sa milovať až po uzatvorení manželstva. Je to dokonalý plán. Na druhej strane...
Fliss, Lottina sestra, sa práve rozvádza a nechce, aby jej mladšia sestra urobila rovnakú chybu ako ona. Rozhodne sa Lottie prekaziť manželstvo a prenasleduje novomanželov na romantickej ceste až na grécky ostrov.
Lottie prežije svadobnú noc, na ktorú nikdy nezabudne. Alebo radšej zabudne?

Detaily o knihe

Názov: Svadobná noc

Originálny názov: Wedding Night

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Prečítať (Tonka, 7.1.2015) Odpovedať

Je pravda,že kinsella už napísala aj lepšie knihy,ale oplatí sa ju prečítať.sadnete,čítate,zabavate sa a nemyslíte na ostatné veci.Oplatí sa po nej siahnuť,tak ako po ostatných jej knihach.odporučam

ako vždy perfektná oddychovka (Alexandra, 15.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Lottie je šťastná so svojím niekoľkoročným priateľom Richardom a keď ju pozve na večeru, kde sa jej chce niečo opýtať, je si istá, že ju chce požiadať o ruku. To sa nestane a z ničoho nič jej zavolá jej prvá láska Ben, s ktorým si užívali na gréckom ostrove Ikonos a pred 15 rokmi uzavreli dohodu, že ak po tridsiatke budú slobodní, vezmú sa. Lottie je známa svojimi nešťastnými rozhodnutiami po každom rozchode (jej sestra Fliss by o tom vedela rozprávať) a aj teraz na to najmä z nostalgie (a sebaklamu) pristúpi. Keďže nechce opakovať chyby z minulosti, rozhodne, že sa spolu vyspia až vo svadobnú noc na tom gréckom ostrove, kde sa spoznali (čo môže byť podľa nej romantickejšie?). Fliss už videla, kam takéto zbrklé rozhodnutia jej sestry vedú, a preto je rozhodnutá svadbe zabrániť, spolu s Benovým kolegom Lorcanom, a popri tom sa musí vysporiadať so svojím rozvodom a výchovou syna. Kniha je písaná z dvoch pohľadov, Lottie a Fliss. Pri prvom prečítaní som bola zhrozená z ich mien, vôbec sa mi nepáčia. Trochu to ale napravil fakt, že celými menami sú Charlotte a Felicity, hneď to znie krajšie. Lottie sa mi zdá ako typická hrdinka Sophie Kinsella, ktorá klame, aby sa dostala z problémov alebo trápnych situácii a asi najviac klame samu seba. Po (ne)požiadaní o ruku v reštaurácii iných presviedča, že ju Richard o ruku požiadal a to ona ho odmietla a potom si nahovára, že aj keď Bena 15 rokov nevidela, celý ten čas ho milovala. Takže Lottie mi až tak k srdcu neprirástla, kapitoly z pohľadu Fliss sa mi čítali lepšie, ona má aspoň trochu zdravého rozumu, aj keď sa aj ona dostáva do bizarných situácii a na ceste z nich si pomáha klamstvami. Už na začiatku je jasné, ako to všetko dopadne, teda kto s kým skončí v páre. Ale napriek všetkému sa kniha čítala úplne ľahučko a aj keď som sa musela krotiť, prečítala som ju veľmi rýchlo. Oddychovky od Sophie mám proste veľmi rada a na tejto sa mi páčil originálny nápad aj skvelé spracovanie.

Svadobná cesta (janka králiková, 11.5.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Dve sestry - Lottie a Fliss - obe zažili rozchod s partnerom a obe si hľadajú toho pravého. Každá však iným spôsobom. Príjemné čítanie o tom, že veci nemusia byť také, ako si ich pamätáme a že láska si s nami aj tak robí čo chce. Knižka, ktorá sa dobre číta, len som mala pocit, že pani Kinsella už napísala aj lepšie odychovky.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je tri krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x