bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







  • Cena platí do: 14.2.2100

Búrka – Uväznený v čase

Vydavateľ: Fragment SK (Vydavateľstvo FRAGMENT, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 16.04.2024 02:57

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 7,- €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Búrka – Uväznený v čase

Prítomnosť, rok 2009. Jackson Meyer je normálny mladý chalan - študuje, má priateľku...
Má však schopnosť, o ktorej mnohí ľudia iba snívajú. Dokáže cestovať v čase do minulosti. Nedokáže meniť ani ovplyvňovať budúcnosť, môže len znovu prežiť to, čo sa už stalo.

Jedného dňa do Jacksonovho života vtrhnú dvaja neznámi muži a v zápase je jeho priateľka Holly smrteľne zranená. Jackson v zúfalstve skočí o dva roky späť do roku 2007. Nedokáže sa však vrátiť do súčasnosti.

Je uväznený. Stojí tvárou v tvár "nepriateľom času", ktorí ho prenasledujú. Čo všetko je ochotný obetovať pre záchranu svojich blízkych a možno aj celého sveta? Aké tajomstvá obklopujú jeho život?

Detaily o knihe

Názov: Búrka – Uväznený v čase

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

really?? (Patty Nightdream, 25.5.2014) Odpovedať

neoslovila ma
V tejto dobe nájdeme na pultoch kníhkupectiev množstvo kníh s témou o cestovaní v čase. Je veľmi populárna a viacerých autorov zaujala. Čitatelia si ju obľúbili a jednoducho sa im zapáčila. Podobne ako roky s upírmi. Pri prechádzaní internetových noviniek ma zaujal titul ktorý vyšiel nedávno, teda knižka Búrka. Môže za to asi tak jej zvodná anotácia alebo oficiálny knižný trailer. Samotná kniha má pekný zovňajšok. Čakala som že v tom dobrom bude pokračovať aj vnútri na stránkach, no sklamala ma. Autorkino dielo začalo pomaly a potom sa neuveriteľnou rýchlosťou blesku zvrtlo na dobrodružstvo plné akcie a napätia. A to ešte radšej nevravím o cestovaní časom. Toho je tam hojne, viac než treba. Jasné, je to hlavná téma, no toto čo tu dokazoval bolo až príliš. Jackson vyrastal ako bežný chalan, zmaturoval.........až sa jedného dňa dokázal čírou náhodou premiestniť v čase. Od tej kapitoly ho lákali a čakali problémy na každom rohu. Jeho priateľku, Holly, jeden zdanlivo pekný večer smrteľne zrania a on je odhodlaný zistiť kto a prečo to spravil. Ocitá sa dva roky v minulosti a záhadným spôsobom sa mu nedarí dostať späť do súčasnosti. Chudák vôbec nevie, prečo vôbec dokáže cestovať v čase, ako s ňou zaobchádzať alebo čo je hlavné, kto sú tí "Nepriatelia času". Neostáva mu nič iné len pátrať a dokola skákať v čase. Hlavné postavy sú v pohode. Neprekážajú mi, no ani ma moc nezaujali. Konečne je hlavným hrdinom muž, čo je u mňa sympatická zmena. Celkovo sa správa na svoj vek slušne, aj keď občas nerozvážne. Príbeh bol vyrozprávaný len z jeho pohľadu. Našu pozornosť upúta aj jeho kamarát Adam, ktorý vie o jeho tajomstve. Spoločne si pomáhajú v hľadaní pravdy. Otvorená je tu aj romantická línia a vieme lepšie spoznať aj vedľajšie postavy. Kompletný námet a príbeh je skvelý. Zápletku aj dej sa dá s pomocou prižmúrením oboch očí zvládnuť. Autorka sa pri písaní zrejme vžila do jeho postavy až nadmieru, pretože do minulosti skákal bezhlavo. Na každej stránke bolo skoro iné časové pásmo, čo ma viedlo k občasnému strateniu sa v deji. Neviem ako vy, no ja si predstavujem výborne napísanú knihu inak. Pri čítaní sa musíte mimoriadne sústrediť, inak sa tam stratíte ako malá rybka v oceáne. Záver knižky nám ponúka veľa odpovedí na otázky, no nie na všetky. Ako naozaj, po prečítaní knihy som mala chuť ju niekde šmariť, pretože ten koniec je fajn napísaný. Napriek tomu sa mi však nepáčil. :D Táto knižka mi príde ako nadčasová. No nie dejom ako takým, ale štýlom. Celú dobu Jacksonovho presúvania časom som očakávala niečo šokujúce. Dej ubiehal pomaly, nezáživne. Ako čitateľ som čakala, že niečo - niekto zmení, rozprúdi dej. Celé snaženie autorky som počas čítania dá sa povedať ani skoro nepochopila. Až na konci knihy. Tam, keď to niečo šokujúce neprišlo, som si položila tú otázku "Ako sa Jacksonovi podarí zachrániť Holly ? " Jemu, nie niekomu inému. To je to čo treba v knihe hľadať.

zaujímavé (Evelin Kissová, 15.4.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Považujem za naozaj fascinujúce vybrať si do knihy tému o cestovaní v čase. Takéto knihy majú vždy svoje vlastné pravidlá a každý autor si zákonitosti cestovania v čase prispôsobí svojej predstave. V tejto knihe sa mi to zdalo niekedy tak komplikované, že som mala problém pochopiť kde a v akom roku sa Jackson nachádza. Autorka to podľa mňa prekombinovala a párkrát som sa stratila. Napriek tomu vytvorila zaujímavú spoločnosť cestovateľov v čase a priviedla novú možnosť našej budúcnosti. Na začiatku vyzerá príbeh ako nejaká neškodná hra a vedecký experiment. Potom sa milovaná Holly ocitne v nebezpečenstve a kvôli tomu sa Jackson ocitne o 2 roky v minulosti a nedokáže sa vrátiť. Tu sa nám vytvára nová línia v príbehu, no je to ešte stále také voľnejšie a humorné, aj keď sa riešia mnohé tajnosti a získavame kopu nových informácií, čo nám autorka pomaličky odhaľuje. Je tu pekne rozvinutá romantická línia a hlbšie vieme spoznať Jacksona, Holly, Courtney aj Adama. Potom sa začnú diať veci tajomné a akčné a záver aj keď dáva veľa odpovedí, zároveň vytvára kopu nových otázok. Koniec autorka vymyslela tak, aby ste mali chuť vyhodiť knihu z okna. Knižka má dobrú myšlienku a premyslený dej. Nechýba romantika, akcia, napätie, záhady, dobrá aj zlá strana sveta, zaujímavý hrdinovia, smútok aj smrť. Je veľmi ľahké začítať sa a kniha vám ponúkne mnoho podnetov na rozmýšľanie. Naozaj jediné, čo mi vadilo bola niekedy až prílišná prekombinovanosť časových pásiem, v ktorých som sa niekedy stratila. Príbeh som si však užila a jednoznačne vám knihu odporúčam. Cestovanie časom je vždy skvelá téma a autorka v sebe nezaprela ani romantičku 8) Myslím, že tému spracovala naozaj dobre a nedokázala som ani nič uhádnuť, lebo cestovanie časom je nepredvídateľné a kým som rozoberala v hlave jednu myšlienku, objavila sa ďalšia, nad ktorou bolo treba premýšľať. Kniha vo mne zanechala aj pocit zmätenosti a smútku z konca, ale aj úsmev na tvári počas romantických chvíľ ústrednej dvojice 8) Určite stojí za prečítanie.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x