bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Slza

Vydavateľ: YOLi (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Slza

Sedemnásťročná Eureka má za sebou krutú skúsenosť. Auto, ktorým sa spolu s mamou vezie po Sedemmíľovom moste na letisko v Miami, zmietne obrovská vlna do mora. Mama zahynie, Eureka sa vracia do života s ranami na duši i na tele. Nedarí sa jej včleniť do otcovej novej rodiny, po pokuse o samovraždu odmieta pomoc psychologičky, zanevrie aj na cezpoľný beh, ktorý predtým mala veľmi rada. Zo smútku ju vytrhne stretnutie s Anderom, tajomným chlapcom, ktorý sa objavuje v tých najnečakanejších chvíľach. A keď si Eureka prevezme dedičstvo po mame – medailón s lapisom lazuli, hromový kameň a knihu napísanú nezrozumiteľným jazykom –, začnú sa okolo nej diať čudné veci. Čoraz väčšmi sa presviedča, že matkina smrť nebola náhodná. Ale čo znamená varovanie, že nikdy nesmie vyroniť jedinú slzu?

Z anglického originálu Teardrop (Doubleday, am imprint of Random House Children’s Publishers UK, 2013) preložila Oľga Kralovičová.

Dostupné verzie titulu

Slza Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Slza

Originálny názov: Teardrop

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Všechny recenze (20)

Hodnotenie čitateľov

Pekne napísané (Zuzana Palušáková, 16.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knižku som si chcela prečítať odkedy vyšla, a to hlavne vďaka autorke a jej predchádzajúcej sérií ktorú som si obľúbila. Chcela som vedieť či aj táto kniha bude tak dobrá ako predchádzajúce. Prekvapivo som si ju prečítala ako moju prvú e-knihu cez čítačku v mobile. Kniha bola veľmi zaujímavá a príbeh dobre rozpísaný. Skracovala mi hlavne cestu z práce a do práce a samozrejme dlho to netrvalo, nakoľko bola kniha napínavá. Jediné čo sa mi asi nepozdávalo bolo meno Ander...často ma pri ňom napadol Ander z Košíc a jeho vtipy :D a hlavne oproti menu Eureka dosť zanikalo. Mám rada knihy, ktoré prinesú nové nápady a to táto kniha u mňa spĺnila. Kniha pekne pomocou deja vysvetli aj svoj názov Slza, nakoľko sa podstatné veci dejú okolo Slzy vyronenej Eurekou, respektíve jej a aj jej predchodkýň. Určite knižku odporúčam fanúšikom fantasy, hoc je zameraná hlavne na ženské publikum. :)

kniha za koment (Ahoj, 9.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu by som veľmi chcela :)

Slza (Miška, 6.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha Slza ma upútala názvom, tak som ani chvíľu nezaváhala, keď vyšla a právom jej dávam päť hviezdičiek :), pretože ma zaujala prekrásnym príbehom. Pri ostatných knihách mi nevadilo, keď som prestala čítať v najlepšom, ale v tejto áno. Nemohla som prestať, až kým nebola prečítaná. Mimochodom, dosť ma prekvapilo, že nebola vôbec zbytočne obsiahla. Tiež sa mi veľmi páčila postava Eureky. O to viac, že sme sa narodili v rovnaký deň... Kniha je slušným úvodom do novej serie autorky. Príbeh je originálny... síce má mierne chybičky krásy, ale celkovo je to veľmi príjemný príbeh, ktorý určite stojí za prečítanie, avšak je skôr určený mladším čitateľkám. Slza je jednou z tých kníh, ktorú prečítate na jeden dych a nad niektorými zvratmi budete krútiť hlavami, kde na to autorka prišla. Ja som z knihy nebola sklamaná, skôr som od nej nečakala veľa a preto som v príbehu našla viac pozitív ako negatív. Toto dielo predstavuje príjemný priemer začiatku série, od ktorej veľa očakávam a má veľký potenciál. Obsahuje veľmi zaujímavý námet, pretože, povedzme si na rovinu, v dnešnej dobe je naozaj obdivuhodné vymyslieť niečo originálne, keď sa to v knižnom trhu stále hemží upírmi, anjelmi, zamilovanou láskou a bohvie čím ešte. Aj keď spracovanie tejto mimoriadnej myšlienky nie je na jednotku, verím, že Lauren Kate už má všetko spísané a nachystané a ja sa teším, kedy to pred nami rozbalí. Odporúčam, určite prečítajte...

Bola úžasná. (Natália Chudá, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zo začiatku autorka dáva skvelý náhľad do Eurekinho života. Ukáže nám jej kamarátov, školu, rodinu, vysvetlí nám obyčajný život študentky strednej školy a ukáže nám jej problémy, priateľstvá aj nepriateľstvá a Eurekinu záľubu v cezpoľnom behu. Kniha na začiatku vyzerá, ako sladký románik stredoškolskej študentky.V druhej polovici knihy autorka pridala svoju fantáziu a zasadila do príbehu prvky fantasy, záhadnosť a ešte viac navnadila čitateľa, aby knihu ďalej čítal. Nemôžem však povedať, že sa mi kniha páčila až v druhej polovici. Páčila sa mi od začiatku. Táto knižka podľa mňa jednoznačne stála na prečítanie. Pre mňa to bolo také fantasy oddychové čítanie, kde som nemusela rozmýšľať a odhadovať, čo sa stane na konci. Lauren ukázala svoj talent a podala nám príbeh so skvelou zápletkou, ktorý sa len tak hocikde nevidí.Nielenže v sebe kniha ukrýva záhadný a originálny fantasy príbeh, má dokonca aj krásnu obálku, ktorú som si skutočne zamilovala a vyzerá úžasne.

:) (Anonym, 3.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
:D

sľubný začiatok série :) (Sue, 15.7.2014) Odpovedať

priemerná kniha
prvá kniha série Atlantída je naozaj slušným úvodom do originálneho príbehu, čítanie som si naozaj užila a už teraz sa teším na pokračovanie, autorkin štýl je veľmi pútavý a knihu prečítate jedným dychom, síce mám isté výhrady k deju, kniha je veľmi dobrá a stojí za vašu pozornosť :)

zaujala a velmi aspon mna (ada, 29.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
neviem preco ale tato kniha ma velmi zaujala predosli seriu som necitala iba jednu knihu zamilovani anjeli ktoru som vyhrala prave od tohto knihkupectva a pacila sa mi aj ta jedna ale tuto seriu si nenecham ujst urcite si precitam slzu uz len to meno euridika je take zvlastne zaujimave tesim sa :)
Všetky komentáre (7)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť plus päť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„A čomu mám uveriť?“ Prekrížila si ruky na prsiach, aby potlačila triašku. Obklopovala ich hmla a všetko vyzeralo trochu rozmazané.
Ander ju veľmi opatrne chytil za predlaktie. Jeho dotyk bol teplý. Pokožka suchá. Pritom jej chĺpky na vlhkej pokožke stáli dupkom. „Zvyšok príbehu.“
Pri slove „príbeh“ Eureka pomyslela na Knihu lásky. Starobylý príbeh o Atlantíde nemal nič spoločné s tým, o čom hovorí Ander, no aj tak stále v duchu počula preklad madam Blavatskej: Všetko sa môže zmeniť s posledným slovom. „Má šťastný koniec?“ spýtala sa.
Ander sa smutne usmial. „Prírodné vedy ti idú, však?“
„Nie.“ Pri pohľade na Eurekino posledné vysvedčenie by si človek myslel, že jej nejde nič. No vtedy si v duchu vybavila Dianinu tvár, ako sa jej mama chválila známym, vždy keď Eureka prišla za ňou na vykopávky, dcériným analytickým myslením, sčítanosťou, a Eureke to bolo trápne. Keby tu Diana ešte bola, chválila by Eureku, aká je dobrá v prírodných vedách. „Myslím, že to ujde.“
„Čo keby som ťa požiadal, aby si urobila pokus?“ navrhol Ander.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x