bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Osud Tearlingu

Vydavateľ: YOLi (IKAR, a.s.)
Séria:Kráľovná Tearlingu (3.diel z 3)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,10 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Osud Tearlingu

Kelsea už nie je iba dievča z chatrče, ba ani mocná kráľovná Tearlingu. Je z nej obyčajná väzenkyňa vydaná na milosť a nemilosť krutej Červenej kráľovnej. Vydala jej svoje zafíry, odovzdala jej moc, a hoci tým celkom nezachránila svoje kráľovstvo, získala preň niekoľko rokov mieru. Dokážu ich jej poddaní zúročiť tak, aby už nikdy nemuseli upadnúť do otroctva? Nezrúti sa celá ríša, keď nemá panovníčku? Alebo sa jej samej podarí zničiť neporaziteľné zlo, aj keď momentálne sedí v temnici hlboko pod palácom? Azda by mohla zavolať na pomoc silné ženy z minulosti, ktoré sa jej zjavovali tak intenzívne, až s nimi prežívala ich dávne životy...

Preložil Patrick Frank

Dostupné verzie titulu

Osud Tearlingu Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Osud Tearlingu

Originálny názov: The Fate Of The Tearling

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Vydarené finále série (Neliss, 31.7.2017) Odpovedať

príjemné čítanie
Autorka si aj v tretej knihe zachováva svoj štýl a atmosféra je opäť pochmúrna. Neskáčeme síce z jednej akčnej scény do druhej, no tie, ktoré sa objavia, stoja za to a medzitým čitateľov poháňa zvedavosť. Osud Tearlingu spája všetky načrtnuté línie, jednotlivé kúsky skladačky do seba postupne zapadajú a pálčivé otázky sú zodpovedané. Erika Johansen napísala premyslený príbeh s rôznorodými prepracovanými postavami. Zároveň sa nedrží žiadnej šablóny a kašle na očakávania. Svojsky si namiešala žánre, pre čitateľov si pripravila hneď niekoľko prekvapení, lásku postavila na vedľajšiu koľaj, príbeh a postavy napokon hnala iným smerom, ako by sa dalo čakať... Dokonca aj finálne rozuzlenie je tak trochu zvláštne, ale perfektne sa k sérii hodí. Aby som to uviedla na správnu mieru, táto trilógia nie je dokonalá. Vadilo mi napríklad, že sa autorka rozhodla z cirkvi vo svojom svete urobiť najväčšie zlo a poskytla pri tom veľmi jednostranný pohľad na vieru. Taktiež sa mi niektoré udalosti nezdali dostatočne uveriteľné a postavy sa mi nikdy celkom nedostali pod kožu. Napriek tomu neľutujem, že som si sériu prečítala, pretože si ide svojou cestou, je originálna, dobre vymyslená a ponúka viacero podnetov na zamyslenie.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je deväť mínus päť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Ukázal jej tmavý drahokam s množstvom ligotavých plôšok. Aj v mizernom svetle v ňom hneď spoznala klenot Williama Teara. Bol to ten istý, ktorý držala v hrsti pred vyše rokom, no zízala naň, akoby bol pre ňu celkom nový.
„Čo to je?“ spýtala sa.
„Patrí Williamovi Tearovi,“ odvetil Row. „Dal ho Jenne, aby mu ho zasadila do strieborného náhrdelníka. Ja som to nemal vedieť.“
„Tak ako to vieš?“
„Potajomky som ich počúval,“ vyhlásil s úškrnom. Katie tento výraz dobre poznala, v tej chvíli jej však pripadal takmer groteskne. Nepáčilo sa jej, že vidí v jeho rukách zafír Williama Teara.
„A preto si ma vliekol cez pol mesta?“
„Toto nie je hocijaký kameň,“ zdôraznil Row. „Na, chyť si ho.“
Nechala si ho vložiť do dlane. Necítila pritom nič také ako vtedy na lavičke, iba chladný dotyk kameňa a ostré hrany výbrusu. Row sa na ňu dychtivo pozeral, po chvíli sa však zamračil.
„Ty ju necítiš?“
„Čo mám cítiť?“
„Mágiu,“ odvetil.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x