bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Miniaturista

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Miniaturista

Jedného jesenného dňa v roku 1686 zaklope na dvere veľkolepého domu v najbohatšej časti Amsterdamu osemnásťročná Nella Oortmanová. Mladučká vidiečanka sa má ujať roly manželky zámožného kupca Johannesa Brandta, no privíta ju len jeho odmeraná sestra, čierny sluha a prostoreká slúžka. Manžela stretne až na druhý deň a ten jej venuje zvláštny svadobným dar, dokonalú zmenšeninu ich honosného sídla, veľkú ako skriňová vitrína. Nella si do nej objedná zariadenie od tajuplného miniaturistu a od tej chvíle sa začnú diať zvláštne veci. Drobné výtvory do detailov kopírujú skutočný život rodiny – až desivo verne. Umelec zjavne pozná životy jej členov lepšie, než oni sami, a drží ich osudy vo svojich rukách.
Miniaturista je dojímavý príbeh lásky a posadnutosti, zrady a odplaty, ktorý vás chytí za srdce. Autorka sa pri písaní románu inšpirovala miniatúrou domu od neznámeho umelca vystavenou v Rijksmuseu v Amsterdame, ktorú kedysi vlastnila skutočná Nella Oortmanová.

Z anglického originálu The Miniaturist
(Picador, London 2014) preložila Oľga Hlaváčová.

Dostupné verzie titulu

Miniaturista Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Miniaturista

Originálny názov: The Miniaturist

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Všechny recenze (9)

Hodnotenie čitateľov

Miniaturista ...knižný unikát ;) (Janka, 15.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som si kúpila na základe pútačov a reklám na uvedený titul. Ako vášnivá čitateľka, pristupujem ku knihe ako k celku, kde hrá dôležitú úlohu aj obal, vyjadrovacie prostriedky, či preklad a samozrejme v neposlednom rade dej a prostredie, v ktorom postavy prežívajú svoje osudy. Celkový dojem by som zhrnula takto: Miniaturista nie je iba príbehom mladej Petronelly Oorthamnovej, je toho omnoho viac, čo rozprúdi v človeku fantáziu. Mnohé udalosti v diele sú predvídateľné (jedná sa v konečnom dôsledku o historický román a nie o kriminálku) a niektoré sú zas jedinečné a prekvapivé. Takže kniha ma upútala v prvom rade názvom a zaujímavo načrtnutým obsahom, ktorý ponúka niečo iné ako "tuctové" romance akože spisovateliek, kde od začiatku viete ako to dopadne a v podstate potrebujete pri čítaní len zabiť čas....kniha sa určite nebude páčiť milovníkom takýchto "diel".... Mne sa od prvej stránky veľmi dobre čítala, dej je zaujímavý, svojský a dáva priestor vlastnej predstavivosti, od začiatku knihy tušíte tajomstvá a tešíte sa na ich odhalenie.... koniec je prekvapivý ako celá kniha..... Pri čítaní príbehu sa ponoríte do sveta plného tajomstiev a magičnosti a až do poslednej bodky ostanete v napätí, ako skončia osudy hlavných hrdinov. Autorkin štýl ma chytil a tak som si čítanie užívala. V knihe sú skĺbené osudy rôznych postáv, ktoré vás nenechajú chladnými. Autorka opísala naozaj pestrú škálu postáva. Ani jedna sa nepodobá na tú druhú a každá ukrýva nejaké tajomstvo. Do Knihu naozaj odporúčam, pretože je to jedna z kníh, ktorá vás chytí za srdce a radí sa medzi skvosty. Páčila sa mi, lebo je zvláštna.... Takže si ju kúpte, lebo zato vážne stojí...

inšpiratívne čítanie (kvetka007, 21.2.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Knižka ma zaujala nádhernou obálkou, z ktorej číha krása a tajomno obsiahnuté už v názve. Od začiatku má akýsi magický punc a udržiava si ho až po poslednú bodku.

Nielen nádherná obálka (blogerka, 1.2.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Krásna kniha zahalená do tajomstiev a so štipkou čohosi, čo by som rada nazvala mágiou. Tak zamotaný príbeh som už dlho nečítala, o to lepšie bolo postupne odhaľovať, čo skrýva domácnosť Brandtovcov. Autorka sa venuje aj niekoľkým pomerne ťažkým témam vrátane homosexuality, ženských práv a rasizmu, ale aj tak v centre vždy ostáva akýsi prízrak - miniaturistka, ktorá snáď pozná nielen minulosť, ale aj budúcnosť. Odporúčam všetkým, ktorí vo svojich knihách majú radi trochu napätia, trochu vášne aj trochu umenia.

milo prekvapila (Sue, 21.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Už anotácia knihy ma veľmi zaujala a keď som sa do nej pustila, hneď som vedela, že to bude niečo skvelé. Príbeh je unikátny v toľkých ohľadoch, a čitateľ si vyberie tie svoje. Príbeh ma o to viac zaujal, pretože autorka sa inšpirovala skutočnou osobou a ja takéto príbehu zbožňujem. Kniha sa čítala veľmi plynulo a keď som sa raz do nej začítala mala som problém sa od nej odtrhnúť. Miniaturista v sebe skrýva mnoho príbehoch, miestami mi po tele zimomriavky. Príbeh odporúčam všetkým, ktorý majú radi zamotané príbehy a až do poslednej chvíli nebudete vedieť, ako sa osudy postáv skončia.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má holub?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x