bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Joyland

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:304
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Lepšia cena: 11,68 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,95 € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,90 €
Ušetríte: 1,95 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,30 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Joyland

Svet kolotočiarov je pestrý, falošný aj desivo úprimný. Občas sa pri stánkoch nehrá o plyšové medvedíky, ale o život. V strašidelnom zámku strácajú mladé ženy spodnú bielizeň a tečie v ňom ozajstná krv. Na vlastnej koži to zistí vysokoškolák Devin Jones, ktorému život dáva poriadne zabrať. Devinova prvá veľká láska sa skončila katastrofou, takže je stále panic a zostalo mu po nej iba zlomené srdce. Nemá s kým stráviť leto, preto nastúpi na letnú brigádu v zábavnom parku Joyland v malom severokarolínskom meste. Ide tam s nádejou, že pri kolotočoch zabudne na svoje depresie a trápenia.
Joyland mu však pripraví niečo omnoho lepšie – ale aj horšie. Devin spoznáva bizarné postavičky z kolotočiarskeho sveta a zapletie sa do riešenia starej vraždy, po ktorej zostal medzi jarmočnými strašidlami jeden skutočný a veľmi nepokojný duch. Pri dramatickom pátraní takmer príde o život. Nachádza však novú lásku a konečne sa z neho stáva muž, hoci úplne inak, než dúfal.
Stephen King opäť ponúka napínavý, vtipný i dojímavý príbeh, ktorý prečítate jedným dychom.

Z anglického originálu Joyland (Titan Books,a Division of Titan
Publishing Group Ltd, London 2013) preložila Marína Gálisová.

Dostupné verzie titulu

Joyland Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Joyland

Objednávací kód NA202103

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Je to skrátka majster hororu! (Dominika Hladíková, 6.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Som vášnivá čitateľka Kingových kníh. Musím skutočne konštatovať, že vždy keď som siahla po nejakej Kingovke, nebola som nikdy sklamaná. Táto kniha nie je výnimkou. King znovu poukazuje na to, ako by sa človek správal v nereálnych situáciách. Ukazuje na to, že čo je neskutočné, môže ľudí meniť. King v tejto knihe dokonale opisuje myšlienky hlavnej postavy, ktorá má zlomené srdce. Kniha sa dobre číta je napínavá a v ničom nesklamala. Čo sa týka hororových kníh, bude môj najobľúbenejší práve Stephen King. Titul majstra hororu mu jednoznačne patrí a to nie len za túto knihu. Vrelo ju odporúčam, pretože si ju môže prečítať aj človek, čo obyčajne horory nečíta. :)

King je kráľ! (Michaela Töröková, 30.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Trochu mysteriózne na konci, ale detektívna zápletka je vyriešená (trochu pritiahnuto za vlasy, ale budiž, to by nebol King, aby tam nebolo niečo medzi nebom a zemou). Mám rada duchariny, aj keď ich zvyčajne čítam cez deň, lebo bojím-bojím, ale Joyland bol výnimkou - čítala som vždy len po zotmení. A čítanie o polnoci má svoje čaro! A neviem ako to pôsobí na iných, ale ja som si aj zaslzila, no veď uznajte, malý a chorý chlapec na vozíku, ktorému sa splnil sen a šiel do lunaparku, to je doják sám o sebe, aj keď je to klišé ako hrom. Obálka je krásna (určite je krajšia ako tá v českom vydaní) a musím vyzdvihnúť aj prekladateľa, veľmi sa mi páčil slang kolotočiarov!

oddychovka (Monika, 25.5.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Čakala som trochu strašidelnejší štýl písania keď som počula že píše také horory a tak, ale rozhodne aj toto ma zaujalo. Odporúčam :)

fajne (Ľuboš Krahulec, 22.5.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Od Kniga som veľa kníh neprečítal ale píše veľmi pútavo i keď dej knihy nie je veľmi ohurujúci. Je to oddychovka , kde s hlavným hrdinom doslova žijete v zábavnom parku , zoznamujete s zo zvláštnimi postavami z Joylandu , prežívate s ním všetky pocity a na konci sa to zvrtne na menšiu detektívku. Kto má chuť na jednoduchú knihu ale pútavú, nech siahne po Joylande.

King je King :) (Zuzana Vargova, 21.5.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Ako vzdy, King nesklamal. Joyland sice podla mna nepatri k jeho TOP, ale urcite knihu docitate do konca;)

Milé prekvapenie (Simona Štubňová, 18.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Joyland bola moja prvá kniha od Kinga. Horory som nikdy predtým nečítala, tak som stavila na jeho najnovšiu knihu. Podľa anotácie to vyzeralo byť super (a samozrejme aj nakoniec bolo). Nebol to avšak klasický horor, aký som očakávala - veľa krvi, na každom rohu číhajúci zabijak... King vykreslil nádherne všetky postavy svojho románu a ukázal nám, aký vie byť život nevyspytateľný. Niekedy sa s nami kruto zahrá, inokedy nájdeme šťastie tam, kde by sme to vôbec nepredpokladali. Z tejto knihy som sa veľmi poučila a hodnotím na 1*. A teraz sa pôjdem poobzerať po ďalších Kingovkách :)

zaujímavá (Alena, 11.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Napriek tomu, že som čakala niečo úplne iné, tak som sa od nej nevedela odtrhnúť - Odporúčam.

Super (Ľubica Listoferová, 6.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ten kto miluje tohto úžasného autora si určite príde na svoje :)
Všetky komentáre (8)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je 0 deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Musel som skloniť hlavu, keď som prechádzal popod kričiacu lebku, hoci teraz bola vytiahnutá a ukotvená v základnej polohe. Za ňou bola hladomorňa, kde sa talentovaní herci z Eddieho tímu pokúšali (väčšinou úspešne) úpením a zavýjaním vydesiť detičky každého veku. Tu som sa už mohol vystrieť, lebo to bola vysoká miestnosť. Kroky mi duneli na drevenej dlážke namaľovanej tak, aby vyzerala ako z kameňa. Počul som vlastný dych. Znel drsne a sucho. Dobre, bál som sa. Tom mi radil, aby som sa tomu miestu vyhýbal, lenže Toma som nemienil poslúchať o nič väčšmi ako Eddieho Parksa. Mal som Doors a mal som Pink Floyd, ale chcel som viac. Chcel som Lindu Grayovú.
Medzi hladomorňou a mučiarňou trať klesala a opisovala dvojitú esovitú zákrutu, autíčka v nej naberali rýchlosť a posádku to prudko hádzalo spredu dozadu. Keď tento jarmočný strašidelný zámok fungoval, iba táto časť trate bola úplne ponorená v tme. Presne tu zrejme vrah podrezal Lindu a odhodil jej telo. Aký musel byť rýchly a s koľkou istotou musel vedieť, čo sa chystá urobiť! Za poslednou zákrutou oslepili ľudí v autíčkach blikajúce pestrofarebné stroboskopy. Hoci Tom mi to nikdy presne nepovedal, bol som presvedčený, že práve tu to uvidel.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x