bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Istanbulský pasažier

Vydavateľ: Fortuna Libri (FORTUNA LIBRI, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 02:56

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Istanbulský pasažier

Tesne po druhej svetovej vojne je Istanbul miestom tajných spojenectiev, sprisahaní a skrytého zla. Nie všetko je však také, ako sa zdá...
Leon Bauer počas vojny plnil menšie úlohy pre americkú tajnú službu. Nahováral si, že to robil z vlastenectva, no v skutočnosti si vychutnával adrenalín, ktorý mu chýbal vo funkcii zástupcu tabakovej firmy. Keď príde mier, prijme poslednú úlohu: dozrieť na človeka, ktorého treba dostať za hranice. Odvtedy má Leon nepriateľov za každým rohom. Prenasledujú ho dve veľmoci, niekoľko tajných služieb, turecká polícia – a vlastné svedomie.
Je pre záchranu jedného života ochotný zabíjať, donekonečna utekať, obetovať novú lásku a zabudnúť na svoje morálne zásady?

Detaily o knihe

Názov: Istanbulský pasažier

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

in Love with Turkey (Barbora Valášková, 20.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Konečne som sa dostala ku knižke, ktorú som prvý krát zaregistrovala vďaka tejto stránke s knižkami. Nesklamala ma. Nebudem Vám rozprávať dej, aby som neprezradila viac ako by bolo treba, ale línia knižky je jasná a priamočiara. Od začiatku viete kde ste a o čom je hlavný príbeh. Okamžite sa stotožníte s Leonom - hlavným hrdinom, spočiatku romantikom. Hrdina je tradične verný, odovzaný všetkému a všetkým, ale v drsnom svete Turecka, kde treba byť stále v strehu, sa transformuje a v knihe je to úžasne vidieť. Dejové "prekvapenia" samozrejme nechýbajú a sú úžasne načasované. Trochu rušivo na mňa v prvej polovici knihy pôsobilo množstvo mien rôznych národností z rôznych spoločenských vrstiev, takže čitateľ musí byť naozaj sústredený, aby vedel "what´s going on" ale na druhej strane dobrú knihu má človek prečítať predsa aj niekoľko krát. Celou knihou sa krásne prelínajú opisy kultúry Turecka. Autor veľmi jemne spomína ulice, architektonické skvosty a tržnice. Celé Turecko pôsobí príjemne, hoci sa dej odohráva v povojnovom čase, kde "tajní" čakali na každý Váš krok. Myslím, že autor Joseph Kanon vystihol náladu krajiny a jej zmiešaného obyvateľstva.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x