bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Pevnosť s deviatimi vežami

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 02:55

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Pevnosť s deviatimi vežami

Pre mladého Kvajsa bol Kábul mestom záhrad, kde zo strechy domu starého otca púšťal s inými chlapcami šarkanov, zatiaľ čo jeho rodičia, strýkovia, ujcovia a tety popíjali čaj pri obruse rozprestretom na tráve. Bol to čas, keď sa rozprávali príbehy, recitovali básne, obchodovalo sa s kobercami a dohadovali sa manželstvá. Zrazu vypukla občianska vojna. Štvrť, v ktorej Kvajsova rodina žila, sa ocitla na frontovej čiare konfliktu.
Keď okolo domu začali dopadať rakety, museli opustiť všetko, čo mali, a uchýliť sa do starej pevnosti o niekoľko ulíc ďalej, kam ešte paľba nedoľahla. S narastajúcim násilím a nebezpečenstvom sa Kvajsov otec rozhodne opustiť krajinu a odviesť aspoň svoju najbližšiu rodinu do bezpečia.
Bravúrne napísaný autobiografický román je dojímavým záznamom o tom, ako človek prežíva v zajatí strachu a brutality, svedectvom o dôležitosti rodiny vo chvíľach, keď sa sused obracia proti susedovi, ale i drastickým pohľadom na desaťročie Afganistanu pred zásahom NATO.

Z anglického originálu A Fort of Nine Towers (Farrar, Straus and Giroux, New York 2013) preložil Jozef Kot.

Dostupné verzie titulu

Pevnosť s deviatimi vežami Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Pevnosť s deviatimi vežami

Originálny názov: A Fort of Nine Towers

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

uzasna (Viki, 8.8.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
uz davno som necitala taku putavu, zaujimavu knihu, ktora ide viac do hlbky a vysvetluje aj suvislosti historickych udalosti. Tato kniha ma velmi obohatila.

Nádherná (Ivana, 25.8.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Som veľký knihomoľ, prečítala som toho už strašne veľa, ale dlho som nemala v ruke taký skvost, ako je táto kniha. Od začiatku ma zaujala štýlom ako autor podáva čitateľom príbeh z histórie Afganistanu, o tých všetkých bojoch, násili a biede ale zároveň aj o hodnote rodiny a priateľstva. Knihu neodložíte, až kým ju nedočítate :) Naozaj vrelo odporúčam tým, ktorých zaujíma táto tématika:)

hmm (ada, 29.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
este som necitala ale chcem sa k nej dostat urcite moze to byt pekny pribeh´mam rada taketo knihy:)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť plus štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Pretrel som si oči a obzrel som sa. V rozličných častiach záhrady všetci strýkovia kopali úzke hlboké jamy. Pracovali potme. Nikto sa neodvážil zapáliť lampáš. Bol by to cieľ pre ostreľovačov.
Podišiel som k jednému strýkovi a spýtal som sa ho, prečo v tomto nočnom čase kope jamu. Neodpovedal mi. Pobral som sa za ďalším strýkom a položil som mu tú istú otázku. Ani on mi neodpovedal.
Vrátil som sa do suterénu, aby som sa na to spýtal otca. No otec pri mame neležal. Mama, sestry a najmladší brat spali ako zarezaní. Chytro som sa vybral do časti nádvoria, kde bol náš príbytok. Otec kopal jamu pod morušou, na ktorú sme radi liezli.
„Ocko, čo to robíš?“ spýtal som sa.
Prestal kopať a pozrel na mňa. „Choď spať,“ odvrkol. Správal sa ku mne drsne.
„Prečo všetci kopú jamy?“ vyzvedal som neodbytne.
„Už som ti povedal, aby si šiel spať,“ takmer vykríkol, no dosť pritlmene, akoby nechcel, aby nás niekto počul. Jeho hlas ma vyplašil. Už som sa ho na nič nepýtal. Ale bol som nahnevaný.
Namiesto toho, aby som sa vrátil do bezpečia suterénu, zamieril som k našim izbám a vyspal som sa vo svojej posteli. Po toľkých týždňoch na tvrdej cementovej dlažbe suterénu bola veľká slasť ľahnúť si do vlastnej postele. Bolo mi fuk, či ma zasiahne raketa. O niekoľko minút som zaspal ako v oleji a vôbec som netušil, aký zvláštny nový život sa ráno začne pre našu rodinu i pre mňa.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x