bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Anjeli a démoni

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:584
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Lepšia cena: 13,36 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 13,67 € (vrátane DPH)
Bežná cena:15,90 €
Ušetríte: 2,23 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Anjeli a démoni

Roberta Langdona, uznávaného harvardského odborníka na symboliku, zo zvyčajnej pohody v jeho staromládeneckom dome v Massachusetts vyruší naliehavý telefonát zo Švajčiarska. Langdon má vyriešiť pozoruhodnú záhadu – čo znamená symbol vypálený do hrude zavraždeného fyzika-kňaza Leonarda Vetra, ktorý spolu s adoptívnou dcérou pracoval na tajnom výskumnom projekte. Langdonove najdesivejšie obavy sa potvrdia – z tieňa sa vynorilo staroveké mocné bratstvo iluminátov a jeho poslaním je zničiť katolícku cirkev. Zasiahnuť ju chcú na najcitlivejšom mieste, vo Vatikáne, kde sa práve chystá konkláve a schádzajú sa najmocnejší muži kresťanstva.
Posol iluminátov ohlási, že práve tu je ukrytá bomba. Jednotlivé čriepky viac ako štyristo rokov starej skladačky pozostávajúcej z prastarých symbolov, ktorých rozlúštenie je jedinou nádejou Vatikánu na prežitie, sú roztrúsené v rôznych kútoch večného mesta – v zapečatených kryptách, nebezpečných katakombách, opustených katedrálach, dokonca aj v samom srdci najtajnejšej a najstráženejšej podzemnej hrobky sveta. Langdon a krásna vedkyňa Vittoria Vetrová chcú katastrofe za každú cenu zabrániť. Majú na to dostatok vedomostí i odvahy, nepriateľ však disponuje tou najnebezpečnejšou zbraňou – náboženským fanatizmom.

Z anglického originálu Angels and Demons (Doubleday, Random House, Inc., New York 2000) preložil Otto Havrila.

Viac o Danovi Brownovi a jeho knihách na www.kniha-inferno.sk

Dostupné verzie titulu

Anjeli a démoni Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Anjeli a démoni

Originálny názov: Angels And Demons

Objednávací kód NA202083

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Film je slabý odvar knižnej predlohy (Bea, 22.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Moja prvá kniha od Dana Browna a prvá kniha, pri ktorej sa mi stalo, že okamžite po dočítaní som ju otočila na začiatok a začala čítať odznovu. V tomto prípade sa jednoznačne potvrdilo nepísané pravidlo, že film je slabý odvar knižnej predlohy.

:) (Adriana Surová, 26.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Uchvatna kniha, sice sa niektore casti horsie citali ale inak velmi uchvatna kniha.

Historická kniha ? - nie (Matej, 12.9.2015) Odpovedať

som sklamaný(á)
Dej síce pútavy, ale odporúčam overovať každý historický poznatok ktorý tu je uvedený. Väčšina ľudí si myslí, že rozozná čo v knihe bola pravda a čo fantasy. Je to naozaj tak ? Tá hranica je totiž dosť tenká ...

<3 (Alexandra R., 23.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zaujímavá téma cirkvi, Iluminátov a voľby nového pápeža. Tak ako vždy pútavo písané, stránky len tak zhltnete. Brown opäť perfektne okorenil dej zápletkami, gradáciou a množstvom nových poznatkov z histórie. Anjelov a démonov máme možnosť vidieť aj vo filmovej podobe, ktorá je tiež skvelá, avšak ukrátená o množstvo situácií. Predsa kniha je kniha 

TOP 10 (Dominika Batalková, 11.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pre mna osobne je Dan Brown autorom, ktoreho malo kto prekona, a takisto jeho knihy. Anjeli a demoni bola (zatial) najlepsia aku som citala od autora. Vyborny pribeh, opisy a gradacia napatia. Odpurucam predovsetkym citatelom, ktori sa vedia odosobnit od nadychu konspiracnych teorii. Mne knihy Browna vzdy daju vela novych vedomosti, a informacie, ktore uz kazdy z nas individualne spracuva. Jedine negativum, ktore mozem dodat, je tak trocha subjektivnym negativom. Vsimla som si, ze nemozem knihy Dana Browna citat za sebou, treba odmlku medzi brownovkami vyplnit knihou od ineho autora. Mozu sa ZDAT priliz priehladne.

Napínavá, chytľavá a skrátka úžasná (Dominika Hladíková, 8.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je to skutočne skvelá kniha, ktorá ma okamžite vtiahla do deja a bola som ako vo vytržení aby som mohla čítať ďalej a ďalej. Stránky som dychtivo obracala a ani som nevnímala dianie okolo seba. Len som čítala. A neľutujem to. Je to jedna z kníh, ktorá mi utkvela v pamäti ako úžasná. Odporúčam ľuďom, čo majú radi akciu, niečo tajomné a záhadné a hlavne tým, ktorí majú radi Brownove knihy!

Anjeli a démoni (Ivan Hlavac, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Výborné, výborné, výborné. Super dej, super čítanie, celé super. Musím len vychváliť a odporučiť. Jedna z tých najlepších kníh, čo som mal česť si prečítať.

Anjeli a démoni (Emília, 5.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Podľa mňa je to po Da Vinciho kóde najlepšia Brownova kniha.

:) super kniha (Janka Š., 4.5.2014) Odpovedať

Dan Brown je pán spisovateľ. Napínavý príbeh od ktorého som nemohla odtrhnúť oči, slová a vety človek priam hltá do seba. :) odporúčam, a priateľ tiež :)

Anjeli a démoni (Karolína, 4.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
táto kniha od Dana Browna je moja oblúbená :) najprv som si myslela, že od Da Vinciho kódu lepšia nie je, ale teraz u mňa na top priečinku je práve táto kniha :)hoci najprv som videla film, ale s filmoms a to porovnať ani nedá :)

úžasná (Monika, 4.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha je proste úžasná. Ked som ju začala čítať už som ju nepustila z ruky dovtedy pokym som ju neprecitala. Je úžasné ako môže niekto napísať 500 strán napinaveho pribehu ktory sa odohráva len sotva za 2 dni. Je to tuším najlepšia kniha od Dana Browna a myslím že kazdeho chytí za srdce

WOW! (Barbora, 2.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jedna z najlepších kníh aké som čítala! :) Ešte lepšia ako Da Vinciho kód.Knihy Dana Browna sú umelecké diela.

Najlepšia :) (Sonka, 30.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Čítala som doteraz rôzne žánre ale až keď som objavila knihy od tohoto autora, zistila som čo znamená byť úplne pohltená knihou. Prvá mi do rany prišla Da vinciho kód. Videla som film, preto som od ten knihy čakala veľa a prekonala moje očakávania. Potom som si kúpila Anjelov a démonov. Nečakala som že by môhlo niečo prekonať Da vinciho kód, ale táto kniha ma predvedčila o opaku (podľa mňa najlepšia kniha od Dana Browna). Stratený Symbol bol pre mňa troška sklamaním, síce nebola vyslovene zlá, pretože Dan Brown zlé knihy ani nemá :) Bod klamu tiež super. A teraz sa chystám na Inferno, dúfam na nesklame (:

moja srdcovka (Emília Plešková, 27.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
tot som si ako prve objednala s bux.sk..a bala ze ake to bude citanie..velmi ma prekvapilo,ze tato kniha bola uplne super..prijemne citanie...plne napetia...autor velmi presne popisuje miestnosti,symboly.a prostredie vatikanu..moja fantazia pracovala naplno,a nie raz som s knihou zaspala,lebo napetie nechcelo pustit knihu.xi...velmi rada ju citavam aj viac krat,lebo film ma dost sklamal..a vela vynehal..predsa len kniha je uplne ina...zboznujem knihy od browna....a som rada ze prave toto bola prva kniha od bux...

Najlepšia kniha (Adriána, 24.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha je moja najobľúbenejšia. Knihy od Dana Browna sú jednoducho super. Bola to prvá kniha, ktorú som od neho prečítala. No hneď potom som si musela prečítať Da Vinciho kód a samozrejme som sa nevedela dočkať Strateného symbolu a teraz sa samozrejme neviem dočkať pokým mi príde Inferno. Kniha má zaujímavý a napínavý príbeh s dychvyrážajúcim koncom. Ak ste už videli film tak odporúčam prečítať si knihu, je oveľa lepšia ako film.

Anjeli a démoni (Marianna, 21.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Počula som o spisovateľovi Danovi ale až dosť neskoro som sa dostala k jeho literatúre..Píše naozaj veľmi pútavým štýlom a skvelé je to že spája fakty s príbehom..Vďaka jeho knihám sa človek dozvie veľa z histórie čo je zakomponované vo veľmi pútavom príbehu. Kniha Anjeli a démoni bola skvelá a nemohla som sa od nej odtrhnúť. Taktiež musím povedať že kniha bola 1000x lepšia ako film :) lepšie je knihu prečítať a až potom si pozrieť film a vtedy vidno všetky tie rozdiely :) Naozaj skvelé čítanie :)

Nesmie chýbať v žiadnej knižnici :) (Kristína Patusová, 19.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úžasná kniha, kto nečítal, nepochopí. Obdivujem autorov, ktorí domyslia každý detail a skláňam sa pred pánom Brownom :)

skvelé (athelasil, 15.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha sa mi veľmi páčila, prečítala som ju na jeden dych, ako sa hovorí.. Fakt skvelá, napínavá, zaujímavá.. To, že mal byť aj film, ma nejak netrápilo, pretože ako "knižný maniak" dobre viem, že skoro vždy je film horší a vždy tam nájdem nejaké chybičky, alebo veci, čo zmenili, vynechali, čo si vždy všimnem :D Ale zo zvedavosti som si ho pozrela, bol slabší, oproti knihe by som aj povedala, že kniha má 5*/5* a film slabé 2,3*...

Lepšia kniha ako film (Ivana Guľasová, 15.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Anjeli a Demoni bola prvá kniha, ktorú som čítala od Dana Browna. Uchvátila ma natoľko, že som sa nemohla dočkať filmového spracovania. No po zhliadnutí filmu som z kina odchádzala troška sklamaná, ale po prečítaní knihy som ostala úplne odstavená a nevedela som sa z toho spamätať niekoľko dní, proste skvelé čítanie. Odkedy som prečítala knihu, túžim navštíviť všetky miesta v Ríme aj vo Vatikáne, ktoré sa tam spomínajú. Tento rok sa už do Ríma musím konečne dostať...

Táto kniha (Marika, 11.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ako aj ostatné knihy Dana Browna, aj táto kniha je skvelá. Som rada,že som prečítala a čakám na novú knižku,ktorá vyjde :)

Dan Brown (Veronika Farkašová, 10.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dan Brown je naozaj majstrom pera ako sa vraví. Anjeli a démoni je moja najobľúbenejšia kniha od tohto skvelého autora. Najmä vďaka presným opisom reálnych miest, postave Roberta Langtona ktorý skvele napísaný, a celkovej zápletke a prekvapujúco dych vyrážajúcemu koncu hodnotím na jednotku s hviezdičkou. Skvelé!

:) (Kristína Kollárová, 6.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Tak ako Da Vinciho kód i Anjeli a démoni sú čítaním o niečo náročnejším, ale stále napínavým a skvelým a s brilantným záverom! S filmom sa nedá kniha ani porovnať, hoci film sám o sebe je skvelý, hlavne vizuálne efekty, kniha poskytne neopakovateľný čitateľský zážitok. Hviezdička dole iba kvôli občasnej zdĺhavosti a náročnosti opisov, ktorá je však nutná, aby aj bežný čitateľ pochopil mnoho podstatných detailov, vďaka ktorým je kniha nezabudnuteľná.

Sokujuca (Katarina Mochnacka, 3.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zacala som ju citat po anglicky a je to uzasne. Este si pozrite film a mate nezabudnutelny zazitok. Tato kniha Patri k tym, ktoru by mal precitat kazdy. Top 100

Anjeli a demoni (natalia, 1.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
tato kniha je uzasna:-) perfektne citanie,uzasne spracovanie deja...dala som prednost knihe pred filmom a uz teraz sa tesim na knihu Inferno,ktoru som si u Vas objednala :-)

Anjeli a démoni (Frantik, 1.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Od tohto autora práve táto kniha bola tá, ktorú som prečítal do konca. Videl som aj film , no kniha - film je neporovnatelne. Dej je napisany velmi zaujimavo, ako riesia vrazdy, ako opisuju miesta, ako vsetko do seba zapada, neda citatelovi aby knihu odlozil...mozno je to tym ze su tam opisane skutocne miesta, sochy, veci, prostredie, postavy kňazy, iluminati a pod....
Všetky komentáre (25)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Medzi vedou a náboženstvom,“ vysvetľoval, „bola od samého počiatku dejín hlboká priepasť. Otvorení vedci ako Kopernik...“
„Boli zavraždení,“ skočil mu do reči Kohler. „Vraždila ich cirkev; lebo objavovali pravdu vedeckým spôsobom. Náboženstvo vždy prenasledovalo vedu.“
„Áno. Ale v šestnástom storočí sa v Ríme skupina mužov postavila cirkvi na odpor. Najosvietenejšie mozgy Talianska – fyzici, matematici, astronómovia – sa začali tajne stretávať a prejavovať svoj nesúhlas s učením cirkvi. Obávali sa, že monopol cirkvi na ‚pravdu‘ ohrozí vedu na celom svete. Založili prvý vedecký spolok na svete a nazvali sa Osvietení.“
„Illuminati.“
„Áno,“ prisvedčil Langdon. „Najvzdelanejší ľudia v Európe... ktorí svoj život zasvätili hľadaniu vedeckej pravdy.“
Kohler mlčal.
„Pravdaže, katolícka cirkev ich neúnavne prenasledovala. V relatívnom bezpečí boli iba preto, lebo svoju činnosť dokonale utajovali. Vzniklo akési vedecké podzemie, bratstvo osvietených sa rozrastalo a patrili doň vedci z celej Európy. Pravidelne sa stretávali v Ríme na dokonale utajenom mieste, ktorému hovorili Chrám osvietenia.“
Riaditeľ zakašľal a zamrvil sa.
„Mnohí ilumináti,“ pokračoval Langdon, „chceli bojovať proti tyranii cirkvi silou, ale ich najváženejší člen bol proti tomu. Bol to pacifista a jeden z najslávnejších vedcov všetkých čias.“
Bol presvedčený, že Kohler vie, o koho ide.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x