bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Da Vinciho kód

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:504
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Lepšia cena: 13,36 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 13,67 € (vrátane DPH)
Bežná cena:15,90 €
Ušetríte: 2,23 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Da Vinciho kód

V parížskom Louvri nájdu mŕtvolu muža a pri ňom záhadnú šifru v podobe pentagramu, pripomínajúcu najslávnejšiu kresbu Leonarda da Vinci. Americký vedec, odborník na symboliku Robert Langdon a pôvabná francúzska kryptologička Sophie sa podujmú záhadu rozlúštiť a začína sa ich dobrodružná misia plná vzrušujúcich a nebezpečných odhalení. Zavraždený kurátor múzea bol, podobne ako mnohé významné osobnosti v dejinách, členom Priorstva Sionu, spoločenstva, ktorého poslaním je chrániť jedno z najväčších tajomstiev tohto sveta. Hrozí, že toto tajomstvo čoskoro môže vyjsť najavo, a tomu treba za každú cenu zabrániť, pretože následky by mohli byť nepredstaviteľné. Vedecké bádanie sa tak dostáva do ostrého konfliktu so záujmami cirkvi aj s náboženským fanatizmom a v hre je odrazu všetko, aj holý život.

Z anglického originálu The Da Vinci Code (Doubleday,
Random House, Inc., New York 2003) preložil Otto Havrila.
Verše preložil Milan Richter.

Viac o Danovi Brownovi a jeho knihách na www.kniha-inferno.sk

Detaily o knihe

Názov: Da Vinciho kód

Originálny názov: The Da Vinci Code

Objednávací kód NA202080

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Da Vinci kód (Alena Foltánová, 16.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Určite odporúčam, strhujúci a dychvyrážajúci príbeh, síce náročné čítanie ale určite stojí za to.

skvelé (Martina Korbuľáková, 15.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po Brownových knihách som siahla, až keď bola táto kniha dosť medializovaná v súvislosti s Vatikánom. Na odporúčanie mojej známej som si najprv prečítala Anjeli a démoni a potom Da Vinciho Kód. Kniha je pútavá, zaujímavá, dej prepracovaný, rýchly plný nečakaných situácií, krásne opisy talianskych miest... SUPER

Da Vinciho kód (Ivan Hlavac, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dobrá kniha, so super dejom. ľahké čítanie, ktoré neomrzelo od začiatku až do konca.

Skvelé čítanie (Veronika Fujáková, 17.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úvodné dielo do Brownovej tvorby a života Langdona ma hneď oslovilo, asi najviac v porovnaní s inými jeho dielami. Opisy prostredia, Taliansko, história a akčný súboj človeka, psychopata a času, to je moje. Odporúčam pre podobne orientovaných čitateľov, ktorí nečakajú presnú historickú zhodu udalostí, majú radi napätie, opisy okolia a hlavnú postavu rozumného, trochu ideálneho hrdinu.

Brown verzus Ikar (Kristína Patusová, 20.1.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Hoci je kniha výborná, som nesmierne znechutená množstvom chýb a preklepov, ktoré sa v tomto vydaní nachádzajú a znehodnocujú dielo tohto úžasného autora. Už naozaj neviem, či si vydavateľstvo ani trochu neváži svojich čitateľov, keď nám predkladá takéto nekvalitné vydania. A hoci to do komentárov ku knihe nepatrí, pri tejto knihe som sa už nad to jednoducho nedokázala povzniesť.

DAN BROWN (Marianna Ferencová, 30.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tá kniha ma dostala, nemohla som sa odtrhnúť, príbeh je skvelo a pútavo spracovaný, ked som videla film bola som sklamaná že tam toľko super vecí vynechali. ale zážitok s knihy mi nevezme nikto..

:) (Michaela Pavľáková, 30.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ľahko sa číta, napínavý dej a dramatické situácie, konšpirácie.

Odporúčam! (Adriána, 24.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Krásna kniha! ako každá od Dana Browna. Zaujímavý dej, plný strhujúcich momentov. Je to jedna z kníh, ktoré keď začnete čítať tak sa od nich neodtrhnete až do poslednej strany. Spisovateľ má neskutočný talent pri písaní knih. Už sa teším na jeho ďalšie knihy.

Recenzia :) (Marianna, 21.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Príbeh ktorý sa v knihe odohráva je neskutočne pútavý...Brown má talent písať knihy od ktorých sa nedá odtrhnúť..Spracovanie filmu mi prišlo lepšie ako v prípade Anjelov a démonov...A stále rezonuje otázka čo ak je Brownova konšpirácia pravdivá? skvelé spracovanie kedy koniec nieje jasný a každý čitateľ si vytvorí vlastný úsudok, vrelo odporúčam :)

Zoznámenie s Brownom (Palo, 21.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Priznám sa, že sa k Brownovi dostávam až postupne. Nepodľahol som tomu prvotnému ošiaľu, aj keď som samozrejme videl filmy nakrútené podľa jeho kníh a vždy som si povedal, že postupne budem čítať jeho knihy. Do "Kódu" som sa zamiloval, je to fascinujúci príbeh, z ktorého som si niektoré pasáže poznačil a vracal sa k nim znova a znova. Tajomné, záhadné a výborne napísané... teším sa na Inferno...

Výborná kniha! (Adam Kovalčík, 12.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Ku knihe som sa dostal úplne omylom - našiel som ju v starkinej knižnici (v staršom vydaní od Slovartu). Knihu by som nikdy nezačal čítať, keby nemala taký zaujímavý názov - Da Vinci ma vždy veľmi zaujímal. Už po prvých stranách som bol presvedčený, že to bude výborná kniha. Veľmi sa mi páčila zápletka. Tiež veľmi oceňujem Brownov talent vytvoriť z faktov strhujúci príbeh, od ktorého je veľmi ťažké odtrhnúť sa. Ak sa vám páči história, záhady a symboly, toto je kniha presne pre vás, keďže príbeh je poprepletaný s dávnymi záhadami kresťanstva. Bohužiaľ, film neodporúčam - nesedí celkom s knihou - zase sa potvrdilo, že kniha je vždy lepšia ako film. Celkovo knihu hodnotím ako výbornú, veľmi prepracovanú a hlavne jedinečnú. Odporúčam! Ešte sa vyjadrím k Brownovej ďalšej tvorbe, kniha Anjeli a démoni je tiež rovnako dobrá, Stratený symbol trochu slabší. Teším sa na Inferno!

Pre mňa jedna z top. (Dominika B., 12.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
O autorovi si myslím, že je majstrom písania. I keď DaVinciho kód, resp. všetky brownovky, nie jeden vášnivý čitateľ odsúdil ako konšpiračnú teóriu, dôležitý je uhol pohľadu. Myslím si, že túto knihu nestačí prečítať jeden krát. Ja osobne som ju prečítala tri krát. Prvý krát som bola príliš zaujatá rýchlym spádom, druhý raz som objavila nové a nové fakty a tretí krát som sa len tešila z toho aký skvost je táto kniha :) Páčilo sa mi na nej všetko - postavy, opis, miesta...dokonalosť!

Da Vincoho kod (Sona, 12.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Uzasny, strhujuci pribeh, nestihala s obracat stranky!!!! Vela krat ma napadla otazka: Co ak je to pravda? Odporucam kazdemu, hrala.som aj PC hru, tiez dobra, ale film za vela nestoji...

... (Milan Kožár, 11.8.2013) Odpovedať

priemerná kniha
Da Vinciho kód bola moja prvá kniha od Dana Browna. Po prečítaní som bol vážne nadšený a hneď som si zohnal i jeho ďalšie knihy, čo bola asi chyba. Znova som očakával skvelý zážitok z čítania, no dostal som len obmenené miesta, postavy a hlavnú zápletku. Autor píše podľa istej osnovy, a ak ju raz spoznáte, máte po prekvapeniach v príbehu. Výhodou tejto knihy sú určite krátke kapitoly, ktoré sa ľahko a rýchlo čítajú. Oceňujem i zaujímavosti a fakty, ktorých je v knihe mnoho. Knihu by som odporúčal skôr čítateľom, ktorí nepoznajú Brownov štýl písania.

Da Vinciho kód (Veronika, 11.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dan Brown je jednoducho strhujúci, vždy a zakaždým. Film bol hrozný, to narovinu ale kniha je jednoducho dokonalá, pútavá, zaujímavá plná nečakaných zvratov, pri ktorom sa tají dych. Proste patrí ku knihám ktoré neodložíte kým nedočítate poslednú stranu. Skvelé :)

:) (Kristína Kollárová, 5.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Strhujúci, detailne prepracovaný, dychberúci, občas síce dosť náročný, ale stále brilantný knižný zážitok.

Reakcia (Zuzana Janíková, 1.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Krásna kniha, prečítala som ju za dva dni. Dan Brown má talent z nudných faktov vytvoriť krásne dielo. Je pre mňa veľkou inšpiráciou. Da Vinciho kód mi ostane v hlave navždy.
Všetky komentáre (17)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je deväť plus dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Vyleštená drevená skrinka, veľká ako škatuľa od topánok, mala zdobené pánty. Drevo žiarilo sýtou tmavočervenou farbou. Ružové drevo, uvedomila si Sophie. Obľúbené drevo jej starého otca. Veko bolo vyzdobené nádherným vzorom ruže. Vymenila si s Langdonom zmätený pohľad. Zohla sa a vytiahla skrinku.
Panebože, tá je ťažká!
Opatrne ju preniesla na veľký stôl. Langdon sa postavil vedľa nej a obaja civeli na ten malý poklad, ktorý im zveril jej starý otec.
Langdon s úžasom hľadel na ručne vyrezanú ružu s piatimi lupeňmi na veku. Takýto vzor už videl veľakrát. „Ruža s piatimi lupeňmi,“ zašepkal, „je podľa priorstva symbolom Svätého grálu.“
Sophie sa pozrela naňho. Langdon na nej priam videl, čo si myslí, a to isté si myslel aj on. Rozmery skrinky, jej váha a symbol grálu – to všetko ich viedlo k jednému jedinému záveru. V tejto drevenej skrinke je Kristov kalich. Langdon si musel znovu zopakovať, že to nie je možné.
„Je práve taká veľká, aby v nej bol... kalich,“ zašepkala Sophie.
Nemôže to byť kalich.
Sophie si pritiahla skrinku k sebe a chystala sa ju otvoriť. No ako ňou pohla, stalo sa niečo neočakávané. V skrinke akoby čosi zažblnkalo.
Je tam nejaká tekutina? pomyslel si Langdon.
Sophie bola rovnako zmätená, „Počuli ste to...?“
Langdon bezradne prikývol. „Akoby tam bola nejaká tekutina.“
Sophie pomaly nadvihla háčik a potom veko.
Predmet, ktorý bol vnútri, Langdon v živote nevidel. Jedno im však bolo jasné obom – určite to nie je Kristov kalich.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x