bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Osudový prsteň

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 02:55

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 7,60 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Osudový prsteň

Mladučkú Darinu, ktorá práve prežila prvé dotyky s láskou, unesú a chcú ju predať na trhu s otrokmi. Cestou sa jej podarí ujsť s novicom Antonom, šľachetným bratom zákerného bojara Karpa. Keď Antona zasiahne zradný šíp, Darinu okolnosti prinútia vydať sa za Karpa. Surový bojar sa spriahne s mongolskými dobyvateľmi a o rok zahynie v boji s kniežacím vojskom. Darina sa dozvie, že Anton sa zachránil a žije niekde v okolí Konštantínopola. Aj keď to nie je muž jej srdca, vyberie sa s karavánou na ťažkú aj dobrodružnú cestu, aby mu konečne vyzradila tajomstvo, ktoré ich spája. Zároveň v duši skrýva nádej, že sa jej raz pomocou prsteňa talizmanu podarí nájsť pravú lásku. Cez Darinu sa osudový prsteň napokon dostane k pravému dedičovi, no aj tak pomôže Darine splniť vytúžený sen.

Z ruského originálu Aleksandra Devil: Persteň Dariny (Knižnyj klub: Klub semejnogo Dosuga, Charkov 2008 ) preložila Marta Ličková.

Dostupné verzie titulu

Osudový prsteň Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Osudový prsteň

Originálny názov: Persteň Dariny

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Osudový prsteň (Lia, 30.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Romantika dokonalo prepojená s históriou... Viac slov ku komentáru nie je potrebných :)

veľmi pekné čítanie! (JanaP., 8.5.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Nie často sa na náš trh dostane historická romantika z východu. Rusko a Ukrajina sú v tomto smere u nás celkom neznáme, netušíme ako píšu ich autorky a čo sa čitateľom páči. Popravde, väčšina z nás radšej siahne po osvedčených amerických či anglických spisovateľkách, na ktoré sme si zvykli, ktoré milujeme, ktoré už takmer dôverne poznáme. Keď som prvý raz držala v rukách túto knižku, spomenula som si na ruskú klasiku, ktorú som kedysi veľmi dávno čítala, Anna Karenina, Vojna a mier, Eugen Onegin... a musím priznať, že sa mi páčili. Od tej doby však nič, ani riadok, ani čiarku. Pravda, aj ponuka, aj čitateľská chuť sa od vtedy zmenili, preto ma veľmi nadchlo, keď som uvidela v upútavkach prvú "ruskú" romancu. Je to iné... Musím priznať, že už sme si zvykli na príbehy, kde sú jasne dané zákonitosti - poväčšine jeden hrdina, jedna hrdinka, láska až za hrob, romantika, erotika, krásny happyend. Ak z tejto línie niečo vybočuje, nie je to romanca, ale historický román okorenený ľúbostnými vzťahmi hlavných hrdinov. A Osudový prsteň by som zaradila skôr do tej druhej kategórie. Avšak nič to nemení na veci, že sa mi páčil. Z aglických salónov a stredovekých hradov som sa pomyselne preniesla na územie Ukrajiny z obdobia tatárskych vpádov Volynského a Halického kniežatstva, ba zašli sme aj do Konštantinopola. Bolo to osviežujúce, poučné a hlavne pútavé rozprávanie. Milujem originálne príbehy, také, ktoré sa neopakujú, také, ktoré mi ukážu nový neokukaný svet, ktoré ma zaujmú, pobavia a potešia. A osudový prsteň taký rozhodne je. Darina sa narodila v ťažkej dobe, keď tatárske hordy dobýjali svet, prešli Ruskom, Ukrajinou a mierili ďalej na západ. Otec jej umrel pri obrane Kyjeva, avšak matke a ďalším ženám sa podarilo újsť. Príbeh začína rozprávaním starej ženy, ktorá na smrteľnej posteli odovzdá Darininej matke osudový prsteň. Prsteň v príbehu nemá až takú podstatnú úlohu, no legenda o šťastí pre toho, kto ho vlastní, doplňa príbeh samotný a kúsok po kúsku skladá dejovú líniu od začiatku premysleného príbehu až po koniec. "Všetko tu už bolo a zas sa stane..." - to sú nie len autorkine slová, ale aj zmysel celého príbehu. Darina nie je klasická hrdinka romance, jej príbeh sa odvíja postupne, prekonáva osudové prekážky, hľadá samu seba, čaká na pravú lásku, ktorá nie a nie prísť. Najprv sa jej srdiečko zachveje pri mladom dedinskom chlapcovi, chuť prvého milovania okúsi s mladým novicom, mladším bratom jej budúceho manžela, tyrana, ktorých priateľský vzťah sa zrodí na úteku. Vydá sa a ovdovie, opäť sa vydá a opäť ovdovie... Príbeh je prekvapivo čítavý, plný nielen zaujímavých postáv, ale aj historických faktov, nových zvyklostí, mien, osobností... Skrátka, ak zahodíte presudky, zažiada sa vám zmena, príjmete originálny rukopis, určite nebudete sklamaní. Ja som rozhodne nebola a odporúčam!

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má vlk?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x