bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Posteľ z kostí

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,- €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Posteľ z kostí

Aj v ďalšom románe Patricie Cornwellovej Posteľ z kostí sa objavuje populárna hlavná hrdinka Kay Scarpettová spolu s Marinom, Bentonom a Lucy. Doktorka sa cíti zradená a opustená, takúto ju jej čitatelia ešte nepoznajú.

V kanadskej divočine, ďaleko od civilizácie, zmizne pri vykopávkach slávna archeologička. Jediný dôkaz, že sa jej niečo stalo, putuje tisícky kilometrov na juh k forenznej patologičke doktorke Kay Scarpettovej a ona netuší prečo.
Udalosti nadobúdajú závratnú rýchlosť a objaví sa ďalšia mŕtva žena. Doktorka Scarpettová vyloví v bostonskom zálive telo staršej ženy so zvláštnymi závažiami na členkoch, a aby toho nebolo dosť, do lán na závaží sa zaplietla aj morská korytnačka. Scarpettová tuší, že záhadné zmiznutie paleontologičky je spojené s touto vraždou, ako aj zmiznutím ďalšej ženy, manželky bohatého podnikateľa Channinga Lotta. Všetky spája násilie a odohrali sa za čudných okolností.
Scarpettová postupne prichádza na to, že nebezpečenstvo preniklo hlbšie k nej a do jej najbližšieho okolia. Jej neter Lucy sa stále vyjadruje v hádankách. Hlavný vyšetrovateľ Pete Marino mal podozrivý kontakt s jednou z mŕtvych a Scarpettovej manžel, forenzný psychológ FBI Benton Wesley, tiež skrýva svoje tajomstvá. Doktorka sa cíti osamelá, zraniteľná a zradená. Postupne prichádza na to, že vrah je mimoriadne krutý, bezcitný a blíži sa...

Z anglického originálu The Bone Bed (Berkley Publishing Group, Penguin Group, New York 2013) preložila Miriam Ghaniová.

Dostupné verzie titulu

Posteľ z kostí Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Posteľ z kostí

Originálny názov: The Bone Bed

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Idealna kniha na pochmurne, zimne vecery (Zuzana, 3.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Hodnotenie "prijemne citanie" nevystihuje tuto knizku, pretoze komu by sa prijemne citalo o vrazdach? Zlu vo svete? O nie prave rozpravkovom zivote hlavnych postav? Ale kedze sa jedna o fikciu, privriem jedno ocko :) Co dodat ku knihe. Je to typicka Patricia Cornwell. Pochmurna, temna, miestami az depresivna. Jej tazky styl styl nie je lahko stravitelny pre kazdeho, ale pre nas milovnikov temnych krimi a thrillerov a najnovsie aj severskych krimi, je to presne ta prava volba. Vsetky postavy vratane Lucy, Marina a aj samotnej Kay su opat bravurne vykreslene. Patricia nic nenechava na nahodu, od zaciatku nas vtiahne do deja a graduje napatie az do samotneho konca. Kto poslal doktorke Kay zahadne video s este zahadnejsim obsahom? Kto je zahadna plavovlasa mrtvola najdena v chladom mori? A ake su umysly noveho spolupracovnika Dr.Lukea? Nuz, precitajte si sami a vsetko sa dozviete. Ak ste doteraz necitali ziadnu knihu od Patricie, nevadi, bez problemov mozete zacat aj touto, hoci pre lepsie pochopenie postav, ich vyvoja, odporucam citat celu seriu o doktorke Kay, Lucy, Marinovi, Bentonovi od zaciatku :) Takze priatelia, prajem prijemne citanie. A ja pokracujem dalsou knihou v serii s nazvom Prach, ktora na mna uz caka na nocnom stoliku. Ak bude minimalne taka dobra, ako Postel z kosti, mam sa veru na co tesit.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Zranené ľudské ucho má veľmi zreteľné kontúry a jemne skrútenú chrupavku bez chĺpkov.
Je to pravé ucho a pravdepodobne patrilo belochovi. Koža je čistá, bledá. Asi je to ženské ucho, určite nie ucho dospelého muža alebo malého dieťaťa, ale nemôžem vylúčiť ani staršie dievča či chlapca.
Lalôčik je prepichnutý presne v strede a ktosi nasnímal aj zakrvavené noviny, ktoré identifikujem veľmi ľahko. Grande Prairie Daily Herald Tribune. Pravdepodobne miestne noviny, ktoré Emma Shubertová čítala počas leta, keď pracovala v severozápadnom kanadskom regióne Peace. Nevidím dátum, len časť príbehu o tom, ako tam lykožrúty nivočia lesy.
Čo odo mňa chceš?
Úzko spolupracujem s ministerstvom obrany, konkrétne s Ústavom súdneho lekárstva ozbrojených síl, takže moja jurisdikcia siaha až na federálnu úroveň, no určite nie až do Kanady. Ak Emmu Shubertovú niekto zavraždil, tento prípad by mi nepatril, iba keby jej mŕtve telo skončilo niekoľko tisíc míľ na juhovýchod a objavilo sa niekde v mojej blízkosti.
Kto mi ten e-mail poslal, čo si mám o ňom myslieť, čo mám urobiť? Možno presne to, čo som robila včera od pol siedmej večer?
Je to nejaká výstraha, aby som sa bála, hnevala alebo sa cítila neužitočná?

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x